Kauniin hymyn salaisuus!

//Kaupallinen yhteistyö Terveystalo, Hammaslääkäripalvelut//

Kauniit ja terveet hampaat ovat tärkeä osa hyvinvointiani, siksi tämä tutustuminen Terveystalon hammaslääkäripalveluihin oli minulle mieluisa. Suun terveys vaikuttaa meidän yleiseen terveystilaamme. Suun sairauksilla ja hampaiden kunnolla on todettu olevan yhteys esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin. Tänä päivänä minulle on tärkeää käydä säännöllisesti hampaiden tarkastuksessa, ja hampaiden hoito on oleellinen osa oman terveyden ylläpitoa.

Hyvinvointini kulmakiviin kuuluvat liikunta, terveellinen ruokavalio, kunnon yöunet ja itsensä arvostaminen. Tämä kaikki kulminoituu huolehtimiseen omasta terveydestä. Käyn säännöllisesti kerran vuodessa gynekologilla, terveystarkastuksissa ja hammaslääkärissä. Olen iän myötä huomannut kuinka tärkeää on käydä myös hammaslääkärin tarkastuksessa säännöllisesti. Kokemuksesta olen oppinut, että toimiva hyvä hammaslääkäri suhde on yhtä tärkeä kuin se luotettava gynekologi.Sain mahdollisuuden tutustua Terveystalon hammaslääkärin palveluihin yhteistyön merkeissä. Tässä kohtaan annan ison plussan nopeasta mahdollisuudesta päästä Terveystalon hammaslääkärin vastaanotolle. Uskon, että tämä toimii upeasti myös akuuteissa tapauksissa. Jokainen meistä tietää sen, kuinka tärkeää on päästä nopeasti hammaslääkärille särkytapauksissa. Ihanteellisin tilanne on totta kai käydä säännöllisesti tarkastuksissa vuosittain.

Olen ollut vuosien saatossa hammaslääkärin pelkääjä, kiitos kouluvuosien kauhuhetket hammaslääkärissä. Kuulun siihen sukupolveen, että puudutusta ei paljoa käytetty silloin kouluhammaslääkärin vastaanotolla. Onneksi nykyisin asiat ovat ihan toisin. Hammaslääkärit kuuntelevat potilaita ja minulta kysytään aina toimenpiteen yhteydessä, tarvitsenko puudutusta? Pelkotiloihin on käytettävissä myös nukuttaminen. Tänä päivänä olen päässyt irti näistä pelkotiloista ammattitaitoisen ja kuuntelevan hammashoidon henkilöstön ansiosta.

Kuva / Terveystalo

Hammaslääkärin hammastarkastus on suun terveydentilan tutkimus, jonka tekee hammaslääkäri. Tutkimuksessa selvitetään asiakkaan yleinen terveydentila, hampaiston ja ikenien kunto, kielen ja limakalvojen kunto, sekä leukanivelen toiminta ja purenta. Hammaslääkärin tekemää tutkimusta täydennetään tarvittaessa röntgenkuvilla, jotta suun terveydestä saadaan tarkka ja luotettava käsitys. Hammaslääkäri antaa myös terveysneuvontaa ja motivoi meitä hampaiden puhdistamiseen ja muuhun itsehoitoon.

Ennen hampaiden tarkastusta pyydetään täyttämään esitietolomake, mikä on tärkeää ennakkotietoa hammaslääkärille. Kaikki hammaslääkärin tekemät toimenpiteet kirjautuvat Omakanta.fi palveluun, josta sinun on helppo käydä tutkimassa esimerkiksi suun terveydentilaa hoitotapaamisen jälkeen. Samoin sinne kirjaantuvat antamasi tiedot esitietolomakkeelta.

Kuinka usein hammaslääkärissä tulisi käydä? Meillä jokaisella on yksilölliset tarpeet, joten hammastarkastusten välinen aika vaihtelee. Minulla muodostuu helposti hammaskiveä, joten käyn hammaslääkärissä vähintään kerran vuodessa. Jos hampaasi oireilee, kannattaa tarkastukseen hakeutua nopeasti ja muistaa, että myös oireettomassa suussa voi olla hoidon tarvetta.


Kauniilla hymyllä ilostutamme läheisten päivää, siksi kauniista hymystä kannattaa pitää huolta. Hymyileminen itsessään saa olon tuntumaan nuoremmaksi. Hymy on tärkeää ja ilo tarttuu muihin ihmisiin. Itse luotan myös hampaiden valkaisussa hammashoidon ammattilaisiin. Näin saan luotettavaa hoitoa ja minun hampailleni sopivan valkaisun.

Olen iloinen, että nykyään kiinnitetään huomiota suun terveyteen ja kaikkeen siihen mihin se vaikuttaa. Hyvinvointimme koostuu monesta osatekijästä. Aina ei meidän aikamme riitä kaikkien osa-alueiden hoitamiseen. Omasta terveydenhoidosta kannattaa kuitenkin lepsuilla vähiten. Terveelliset elintavat ja aktiivinen itsehoito kotona ylläpitävät suun terveydentilaan.

Hammaslääkäri herättää meissä ristiriitaisia tuntoja. Onneksi tänä päivänä hammashoidot ovat kehittyneet ja palvelut ottavat huomioon meidän yksilölliset tarpeemme. Kukaan meistä ei kiistä niitä terveydellisiä etuja, mitä hyvä suun terveydenhuolto tuo tullessaan. Kaunis hymy huomataan aina. Hymyllä poistetaan monia esteitä ja saadaan aikaan paljon hyviä asioita. 

 

Terveystalon monipuolisiin terveyspaketteihin pääset tutustumaan heidän kotisivuillaan ja siellä löydät myös Terveystalon ajanvarauksen hammaslääkärille ja suuhygienistille.

 

 💗 Pidetään huoli itsestämme ja läheisistämme 💗

 

 -tuulanneli3 kommenttia

 1. Hampaiden hyvä hoito kannattaa!

  En jostain syystä ole koskaan pelännyt hammaslääkäriä tai toimenpiteitä, vaikka normaalille lääkärille meno saa aina vähän pulssin koholle.

  Olen loppusuoralla (toivottavasti!) todella pitkässä hammasremonttirumbassa, joka tuli aivan yllättäen, vaikka olin sen alkaessa viimeksi ollut vuositarkastuksessa alle 4 kk aiemmin. Lääkäritkin joutuivat toteavmaan, että hyvinkin hampaitaan hoitavan suuhun voi yht'äkkiä tulla yllättäviä ongelmia.

  Viimeisin episodi tässä pitkässä saagassa oli miellyttävämpi osuus; hampaiden puhdistus ja elämäni ensimmäinen valkaisu. Vaikka hampaani ovat luonnostaan vaaleat eikä hammaskiveäkään juuri muodostu, oli silti ihanaa saada todella putipuhtaat hampaat ja hieman kirkkaampi sävy. Vielä kun voisi maskitta hymyillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tuuli,

   Juuri näiden yllättävien juttujen takia kannattaa käydä säännöllisesti tarkistuksissa. Terveessä suussakin saattaa olla jotain muhivaa.

   Hamapaiden valkaisu on loppujen lopuksi hyödyllinen toimepide, joka tuo iloa pitkäksi aikaa. Meillä monella on pieniä värivirheitä hampaissa ja siihen valkaisu tuo apua.

   Mukavaa maaliskuun jatkoa sinulle!

   Poista
 2. Mulla on luottohammalääkäri ja hammashygienisti ja molemmat ihan kunnalliselta. Tämä on oikeasti tärkeä asia itselle. Tiedän miten he toimivat. Hammaslääkärillä käyn tarkistuksessa 2-3 vuoden välein, mutta hygienistilla käyn kerran vuodessa hammaskiven poistossa, jolloin hän samalla näkee, jos sattuisi olemaan hammaslääkärikäynnille tarvetta aiemmin. Hygienistin kanssa nauretaan, kun mulla on aina aika hänelle varattuna joulukuussa, että laitetaan hampaat priimakuntoon jouluksi. :D

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig