Juustokakku granaattiomena twistillä (VHH/Keto)


Heippa kaikille ja terveiset tuulannelin keittiöstä. Viime viikonlopulla ehdin pitkästä aikaa vähän leipomaan. Minulle näiden kakkujen teko on aina parasta terapiaa. Rakastan leipomista ja kaiken kruunaa kakkujen kuvaaminen tänne blogiin. 

Tähän kakkuun yhdistin granaatinomenan siemeniä ja raakasuklaan raastetta. Juustoseos sisältää sen sijaan raikkaan yllätyksen eli soseutin pari persomonia mukaan.  Maukas ja mehukas persimon on suosikkiniherkkuni juuri nyt. Syön niitä ihan sellaisenaan tai käytän mukana salaateissa. Persimonin sose oli aivan loistava lisä kakun juustoseokseen.

JUUSTOKAKKU gRANAATTIOMENA TWISTILLÄ

Pohja;
2 munaa
1 prk rahka / creme fraiche (150g)
2 dl manteli/kookosjauhoja
1 tl leivinjauhe

Täyte;
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 
2 dl Mascrpone / Philadelphia tuorejuusto
2 persimon hedelmää (soseutettuna)
4 liivatelehteä
(1 dl tomusokeria, mikäli haluat makeutta kakkuun.)


Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vuoraa n. 25 cm:n kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Lusikoi pohjaseos vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 C noin 25 minuuttia. (Mikäli sinulle jää taikinaa yli, niin ylimääräisen taikinan voit käyttää muffinsien tekoon.) Kakun pohjaksi riittää 1 cm taikinaa. Kakun pohjana käytetetyllä ohjeella olen tehnyt muffinseja silikonimuoteissa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vaahtoon mascarpone, soseutetetut persimonit. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa. Annoin kakun tekeytyä kunnolla jääkaapissa yön yli. 

Kakun koristelin granaattiomenan siemenillä ja raastetulla raakasuklaalla.


Sunnuntaina oli täydellinen leivontapäivä ja kaikki leivonnaiset onnistuivat. Kakun rakenne oli kuohkea ja granaattiomenan siemenet antoivat raikkaan silauksen kakun makumaailmalle. Samoin raakasuklaan ja granaattiomena maut sopivat loistavasti yhteen. 



Kakkuterveisin

-tuulanneli




1 kommentti

  1. Itsekkin tykkään leipoa, mutta aikalailla niitä tuttuja ja turvallisia.
    Tämä ohje vaikutti sellaiselta että täytyy ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig