Uutta ja vanhaa - #shopyourclosetSe lyhin ja turvallisin kauppareissu näinä aikoina suuntautuu ehdottamasti omaan vaatekaappiin. Tutkimalla oman vaatekaapin sopukoita voit tehdä uskomattomia löytöjä. Samalla voit antaa unohdetulle vaatteelle vielä mahdollisuus uuteen elämään.

#shopyourcloset -haasteen ääreellä ajattelin kuvailla työpukeutumistani. Huomaan olevani varsinkin töissä uniformupukeutuja eli samat vaatteet pienillä muutoksilla viikosta toiseen. Usein se raikkain uniformu koostuu helpoista ja klassista vaatteista. Luottoasussa on helppo olla, mikää ei kiristä ja vaatteet istuvat kuin hansikkaat päälle. En tiedä mitään ärsyttävämpää kuin vaate, jota joutuu koko ajan siistimään ja oikomaan päällänsä.
                                                       


Viime viikkojen uniformu on koostunut uudesta ja vanhasta. Tänä syksynä hankittu tikkiliivi antoi uuden elämän parin vuoden taikaiselle klassiselle neulemekolle. Olen saanut mekon yhteistyön merkeissä kotimaiselta niinmundesignilta. Harmikseni neulemekko on jäänyt vähälle käytölle. Neulemekon materiaali on aivan ihanaa ohutta merinovillaa ja se laskeutuu todella kauniisti. Ohuen neulemekon päälle kaipasin kuitenkin jotain kivaa rentoa yläosaa. Olen vannoutunut kerrospukeutuja ja siksi halusin kerrostaa mekon päälle jotain kivaa.

Olen antanut uuden mahdollisuuden monen, monen vuoden jälkeen myös toiselle vaatekappeleelle. Neulemekon alle paras vaihtoehto on ehdottamasti nahkalegginsit. Vuosien myötä leggingsit ovat vakiinnuttaneet asemansa meidän naisten vaatekaapissa. Allekirjoittaneella on näihin pöksyihin vähän sellainen viha-rakkaussuhde. Olen elänyt sen ensimmäisen leggingsbuumin täydellä sydämellä. Tuolloin jokaisen mekon ja tunikan alla olivat leggingsit. Nyt tämä look näyttää ihan hyvälle jälleen monen vuoden jälkeen. 


Olen aina tykännyt asukokonaisuuksista, jossa pysytään yhdessä värissä mutta käytetään eri materiaaleja tai struktuureja. Näin syntyy mielenkiintoisia lookeja ja musta värikään ei näytä tylsältä. Tänä syksynä ykkössuosikkini työpukeutumisessa on ollut blackmood päästä varpaisiin. Jotenkin musta väri on tuntunut parhaimmalta vaihtoehdolta näin iltojen pimetessä.  

Oletko sinä tehnyt löytöjä omasta vaatekaapistasi?

-tuulanneli15 kommenttia

 1. Tuota "omasta vaatekomerosta shoppailua" on jokaisen hyvä harrastaa. Sieltä nimittäin löytyy aina yllävän kivoja juttuja. Muistan nuo sinun nahkaleggingsit ja minusta toimivat edelleen. Neulemekot ovat kivoja ihan yksinäänkin mutta niitä voi hyvin pukea myös näin. Itse olen käyttänyt myös pidempien ohuiden jakkujen kanssa niin ei tule liian kuuma. Kiva nuo nahkalegginsit.
  Mukavaa sunnuntaita ja rapsuja Hansille <3
  PS. Pysykää terveinä siellä Vaasassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Marjo :)

   Ihanaa, sinulla on tosiaan hyvä muisti. En ole pariin vuoteen käyttänyt näitä nahkalegginseja mutta nyt ne taas tuntuvat kivoilta. Nahkavaatteita ei koskaan kannata myydä pois, koska ne tulevat aina takaisin.

   Toivotaan, että tämä meidän tautitilanne rauhoittuu :)

   Mukavaa alkavaa uutta viikkoa sinulle ja rapsut Minnielle :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hei, olen ostanut liivin Vero Modasta. Heiltä löytyy kivoja juttuja hyvällä hinta/laatusuhteella.

   Poista
 3. Mistä löytäisi kivat nahkaleggingsit? Olen etsinyt nahkahousuja jo vuosia, mutten ole löytänyt sopivia. Nahkalegginsit neulemekon alla olisi tosi ihana yhdistelmä - kun vaan löytäisi sopivat. Sellaiset jotka eivät purista vatsasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nämä omani hankkinut jo monta vuotta sitten. Aluksi nämäkin olivat todella tiukat mutta nahka antaa periksi käytettäessä. Tsemppiä sinulle etsintään!

   Poista
 4. Ja vastauksena kysymykseesi: teen jatkuvasti löytöjä vaatekaapistani. Nytkin olen löytänyt farkkuja ja hameita, joihin en ole mahtunut vuosiin. Onneksi ovat vanhat ihanuudet tallella 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta ;) se on yllättävää mitä kaikkea se oma vaatekaappi kätkee sisälleen.

   Poista
 5. Legginssit on kyllä mulle ihan päivän pelastajat. Viihdyn tunikoissa ja mekoissa ja sinne sujahtaa helposti alle legginssit. Samaistun myös tähän luottovaatteiden tärkeyteen ja omasta vaatekaapista voi todella tehdä hyviä löytöjä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuleiden ja tunikoiden kanssa leggarit ovat todella kätevät ja neuleet laskeutuvat kauniisti. MIkä tärkeintä varsinkin nahkaleggareiden kanssa niin neulemekko ei tartu reisiin!

   Poista
 6. Upea paikka kuvata. Shoppailu omasta vaatekaapista on ihan parasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa :) Se on juuri näin shoppailu omassa vaatekaapissa joskus jännää ja yllätyksiä löytyy!

   Poista
 7. Hyvin sanottu - lyhin ja halvin shoppailupaikka on oma vaatekaappi. Minä käyn nykyään tosi vähän shoppailemassa. koska korona, joten vaatekaapin kätköistä minäkin. Ihana tuo liivisi. Olen tikkiliivien ystävä minäkin. Ja kaunis on kokomusta asukokonaisuus.
  Mukavaa syysviikkoa, Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuula :) Shoppailut ovat jääneet minullakin vähiin tässä koronahässäkässä. Olenkin löytänyt paljon kivoja juttuja nettikaupoista ja omaa vaatekaappiani penkomalla!

   Poista
 8. Hyvin sanottu - lyhin ja halvin shoppailupaikka on oma vaatekaappi. Minä käyn nykyään tosi vähän shoppailemassa. koska korona, joten vaatekaapin kätköistä minäkin. Ihana tuo liivisi. Olen tikkiliivien ystävä minäkin. Ja kaunis on kokomusta asukokonaisuus.
  Mukavaa syysviikkoa, Tuula <3

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig