poimintoja viikolta - kukkia, kierrätystä ja suojamaskeja

//syyskukat//

Viikko sitten ostin pitkästä aikaa kukkia kotiin. Siitä olikin vierähtänyt tovi edellisestä kerrasta, kun olin hankkinut kaupan kukkia. Tämä ihastuttavan syyskimppu on Jennien käsialaa Eden Flowersilta. Kukkakimppu matsasi kauniisti sävyyn toffeenvärisen neuleen kanssa. Ihastuin ensisilmäyksellä tämän neuleen kauniiseen sävyyn. Ostopäätöstä helpotti myös se, että neule on valmistettu 100% kierrätetystä villasta. 

//viikon brunssikuva//

Tämä oli kolmas brunssi tänä syksynä. Todella vähiin ovat aamiaistapaamiset jääneet tänä syksynä. Maanantaina peruuntui kivoja tapahtumia tulevan kolme viikon ajalta. Todella harmillista varsinkin kaikkien niiden yrittäjien kannalta, jotka häärivät tapahtumien takana. Olihan se koronan toinen aalto odotettavissa mutta siltikin viime päivien tapahtumat tuntuvat niin uskomattomilta. Meillä on täällä Vaasassa nyt todella tiukat rajoitukset päällä ja ihan aiheesta, koska ilmaantuvuusluku on huikea. Me olemme hyvä esimerkki nyt kaikille, kuinka helposti ne tartunnat voivat todellakin levitä. 

//minimossen//

Pari viikkoa sitten tutustuin paikalliseen kierrätysgalleria Minimosseniin. Vietin aamupäivän kierrätyksen ja kestävän kulutuksen asioiden äärellä. Näistä asioista ei oikeastaan koskaan puhuta liikaa. Toisaalta ei ole mitenkään helppoa ajatella asioita vastuullisen kuluttamisen näkökulmasta. Ainakin itselleni tämä on todella haastavaa varsinkin jos kohteena on oma vaatekaappi. 

Minimossen on mielenkiintoinen konsepti, joka tarjoaa kierrättämiseen erikoistuneille yrittäjälle myyntipaikan. Minimossen kertoo olevansa Suomen ensimmäinen vastuulliseen kuluttamiseen kannustava ja inspiroiva ostospaikka. Minimossenilla sinulla on mahdollisuus löytää esimerkiksi kierrätettyjä huonekaluja, jotka on entisöity ja tuunattu uudelleen henkiin. Samoin voit löytää uunikkeja tuunausdesigtuotteita, kuten valaisimia vanhoista pöytäpuhelimista, kaiuttumia kirjoista ja koruja posliinista. Minimossenin takaa löytyy paikallinen jäteyhtiö Stormossen. Minimossenin kotisivut löytyvät täältä (klik)

//with friends//

Nämä kuvat yhdessä ystävien kanssa ovat harvinaista herkkua. Onneksi ehdimme viime viikolla kokoontua ihan pienellä porukalla, koska nyt meillä Vaasassa on tiukat rajoitukset kokoontumisille. Koronatilanne räjähti kertakaikkiaan nopeasti yhden viikonlopun aikana. Aluksi valtasi hämmenys voiko tämä olla totta? Pakko se on myöntää, että korona on vahvahti mukana arjessamme.

Olen nyt käyttänyt kaksi päivää suojamaskia töissä. Ensimmäiset tunnit ovat olleet molempina aamuina aika hikiset. Päivän mittaan olen tottunut maskiin ja olen oppinut hengittämään maskin kanssa. Eilen hain vielä erikoisliinan optikkoliikkeestä silmälasien puhdistamiseen. Tänään onkin ollut paljon helpompaa työnteko, kun lasit eivät ole huuruuntuneet. Eilen illalla kävin ruokakaupassa ja kyllä oli hienoa, että 90%:lla asiakkaista oli maski. Hyvä me, kyllä me tästä selvitään yhdessä!


//viikon luontokuva//

Kulunut syksy on ollut poikkeuksellinen sään suhteen. Olen nauttinut sata lasissa tästä lämmöstä ja luonnon väriloistosta. Pyöräilin tänään töistä kotiin ja pieni sadekaan ei haitannut yhtään koska oli yllättävän lämmin. Siinä pyöräillessä tuli ihan pieni hiki. Nautitaan tästä syksyn lämmöstä ja muistetaan käyttää maskia julkisilla paikoilla. Näin voimme hidastaa koronan leviämistä ja nopeuttaa normaaliin arkeen pääsyä..... joskus!

Mukavaa viikonjatkoa!
Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme! 
#wearingiscaring 

-tuulanneli


10 kommenttia

 1. Ihanaa, että olet ehtinyt nauttimaan! 😍 Valitettavaa, että se korona noin levähti sillä suunnalla käsiin. Toivottavasti tästä selvitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt otetaan ihan rauhallisesti ja toivotaan, että tilanne paranee!

   Poista
 2. Ihana neule! Meillä taas täällä pääkaupunkiseudulla niin lämmintä, että kesävaatteilla vielä pärjää. Teidän koronatilanne taitaa olla nyt maan pahin mutta hyvä jos maskia käytetään noin runsaasti. Itsehän olen kauppareissuilla käyttänyt maskia jo maaliskuusta lähtien. Toivotaan ettei Suomea taas tarvitse sulkea totaalisesti.
  Kivaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjoa :) Tämä meidän tilanne räjähti totaalisesti muutamassa päivässä ja maskit tulivat käyttöön yhdessä yössä kaupungissa. Olen käyttänyt nyt töissäkin maskia ja se on vaatinut vähän totuttelua.

   Onneksi ei ole vielä koronavilkku värähtänyt!

   Mukavaa viikonloppua ja rapsut Minnielle!

   Poista
 3. Pienin askelin kun lähtee rakentamaan vastuullista vaatekaappia, niin se tie helpottuu koko ajan.

  VastaaPoista
 4. Tuo maskin kanssa hengittäminen vaatii kyllä todellakin treeniä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa. Olen nyt oppinut käyttämään maskia silmälasien kanssa :)

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Tsemppiä sinne Vaasaan! Toivottavasti tilanne rauhoittuu pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) nyt mennään päivä kerrallaan. Toivotaan, että meidän tiukat rajoitukset purevat ja tilanne rauhoittuu!

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig