kurpitsapizza + paahdetut kurpitsat (vhh/keto)



Heipparallaa kaikille ja terveiset tuulannelin keittiöstä. Olen tänään viettänyt rentoa pyjamapäivää kotona ja tottakai olen hääräillyt vähän myös keittiössä. Vapaapäivinä on aina kiva kokeilla uusia juttuja. Tänään ohjelmassa oli kurpitsapizza. Lopputuloksena oli aivan loistava makumaailma yhdessä kanan, paahdetun kurpitsan ja fetajuuston kanssa.

Pizzapohjana on oma suosikkini keto/vhh -pohjista, mikä on todella näppärä ja helppo valmistaa. Laitan tähän perusohjeen mutta jos haluat isomman uunipelillisen pizzaa, niin tuplaa reseptin määrät. Olen itse tehnyt viime aikoina vähän isomman taikinan ja näin pizzaa on riittänyt useammalle päivälle evääksi. 



KURPITSAPIZZA (KETO/VHH)

2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
150g Créme Fraîche
1 tl psylliumkuitua
2-3 rkl manteli/kookosjauhoa
0,5 tl suolaa

Pizzan päällinen

100g paseerattua tomaattia
paahdettuja kurpitsan paloja
kanaa
murustettua fetajuustoa
pizzamausteet oman maun mukaan
kasvikset oman maun mukaan

1. Paahda ensin kurpitsapalat valmiiksi. Kuori ja halkaise kurpitsa, poista tarvittaessa siemenet. Leikkaa kurpitsa vajaan sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille uunipellille. Sivele päälle seasamöljyä, ripottele suolaa ja muskottipähkinää. Paahda 200-asteisessa uunissa n.30 min. Seuraa, etteivät kurpitsapalat pala!

2. Riko munat kulhoon, lisää créme fraiche, juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä psylliumkuitu ja mantelijauhot. Anna taikinan tekeytyä hetki. Kaada taikina leivinpaperille ja tasoita lusikalla tarvittaessa. Esipaista 200 asteessa 10 min. 

3. Paista kanan palat valmiiksi pannulla. Levitä maustettu paseerattu tomaattisose esipaistetun pohjan päälle. Täytä pizza haluamallasi tavalla. Laitoin paahdettujen kurpitsojen lisäksi kanaa, tomaattia ja fetajuustoa. Ripottele vielä täytteiden päälle juustoa. Paista uunissa noin 10 min tai niin kauan kunnes juusto on sulanut.


//helppo iltapalaherkku//

Paahdoin kerralla vähän enemmän kurpitsanpaloja ja näin sain todella kivan iltapalaherkun. Paahdettu kurpitsa on superhyvää ja yhdessä fetajuuston kanssa mitä mainioin makuyhdistelmä. 

Parasta kurpitsassa on monipuolisuus. Sen voi käyttää kokonaan ja näin ruokahävikkiä ei synny lainkaan. Seuraavaksi ajattelin tehdä sosekeittoja. Juuri näin syksyllä keitot ovat todella kivoja lämmikkeitä.

Mikä on sinun suosikkireseptisi kurpitsasta?

 -tuulanneli


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig