helpot ja nopeat mustikkamuffinsit (keto/VHH)


Moikka kaikille! Menneellä viikolla innostuin vapaapäivänä leipomaan suosikkimuffinsejani. Muffinsit tein omalla suosikkiohjeellani, jolla olen tehnyt mm. omena-, sitruuna-, ja raparperimuffinseja. Olen etsinyt eri koostumuksia taikinalle ja nyt olen löytänyt hyvän kombon. Olen vaihtanut rahkan creme fraicheen, koska minusta se on pehmeämpi maultaan. Lisäksi olen ottanut jauhoseokseen mukaan kookosjauhoja ja psylliumia. Mantelijauhojen maku on vähän tökkinyt viimeisten kuukausien aikana, joten olen kokeillut kookosjauhoja. Nyt ovat maut tasapainossa ja taikinasta tulee kuohkeat muffinsit.


Mustikkamuffinsit (12 kpl)

4 kananmunaa
2 Creme Fraiche purkkia (150g)
1 dl mantelijauhoja
1 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Sekoita creme fraiche ja kananmunat keskenään. Sekoita keskenään mantelijauho, kookosjauhot ja psylliumia ja lisää jauhoseoksen joukkoon leivinjauhe. Lopuksi lisää vielä kaneli joukkoon.

Jaa seos pieniin muffinsivuokiin ja ripottele päälle mustikoista ja mantelilastuja. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Seuraa, etteivät kakkuset pala. Paistoaika riippuu paljon uunin tehokkuudesta.

Tarjoile marjojen, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.





Olenkin käyttänyt tämän kesän metsämustikoita todella ahkerasti. Viime kesänä jäin ilman, joten tänä kesänä on syöty näitä meidän metsien superfoodeja todella paljon. Toisaalta nyt ne ovat parhaimmillaan juuri pakastettuja. 

Nyt odottelen jo into piukassa omenia. Meidän omenapuu notkuu satoa ja ihan kohta ajattelin jo kokeilla ensimmäisiä leivonnaisia. Viime syksynä teinkin paljon muffinseja omenoiden kanssa ja niistä tuli superhyviä! 

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

-tuulanneli




 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig