juustokakku kauniissa Apilakulhoissa (keto / VHH)


Postauksen inspiraatio lähti Nuutajärven vintagelasisarjasta, jonka kotiutin itselleni viime viikonlopulla muistona lapsuudenkodistani. Olen ostanut nämä lahjaksi enkeliäidilleni vuosia vuosia sitten. Muistin nämä herkät apilakuvioiset lasikulhot ja sieltä kaapista ne löytyivät melkein käyttämättöminä.  Erityisesti tässä sarjassa tykkään isosta jälkiruokakulhosta. Sen muoto on kaunis ja se ei ole liian syvä, jolloin se toimii monenlaisessa kattauksessa. 

Googlailin netistä tästä Nuutajärven apilasarjasta, joka oli tuotannossa jo 1800-luvun loppupuolelta 1900-luvun alkupuolelle asti. Vuonna 1977 se otettiin uudelleen uustuotantoon, jolloin Kerttu Nurminen suunnitteli sarjaan uusia osia. Tällöin Apila täytti 85 vuotta, mikä on painettu myös näihin jälkiruokakulhoin. Sarjan tuotanto loppui vasta vuonna 1985.

Nuutajärvestä minulle tulee aina mieleen Oiva Toikan Linnut ja muut käsinpuhaltamalla tehdyt lasitaideteokset. Päällimäisenä muistoissa on kuitenkin tämä Apilasarja, johon liittyy niin paljon henkilökohtaisia muistoja. 



Juustokakku Apilalasikulhoissa
(n. 8 annosta)

1 paketti tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseeseen ja liota juokkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen. Viipaloi mansikoita kulhojen pohjalle ja jaa juustoseos kulhoihin marjojen päälle. Koristele annokset marjoilla. Laita kulhot jääkaappiin jähmettymään.


Toteutin kevyen kesäversion juustokakusta. Tämä on todella helppo ja nopea toteuttaa. Juustoseos jämähtää nopeasti jääkaapissa ja on heti valmis tarjottavaksi marjojen kanssa. Tähän ei tarvitse tehdä pohjaa vaan ainoastaan juustoseos, jossa voi käyttää erilaisia makuja. Taivas on vain rajana makujen yhdistelyssä.

Tein juustoseoksen ilman sokeria mutta tarvittaessa voit lisätä esim. tomusokeria, mikä toimii loistavasti rakennetta antaen juustokakuissa. Tässä keto / VHH -versiossa makeus tulee marjojen kanssa. Näin kesällä haluan nauttia marjoista heti näin herkutellen. Tänä vuonna laitoin muutaman pussin pakasteseen. Viime kesänä en pakastanut ja muutaman kerran talvella kaipasin mansikoita. 

🍓 Kesäisin herkkuterveisin 🍓


tuulanneli



10 kommenttia

  1. Kaunis kulho ja näyttää kyllä niin upealle tuo juustokakku siinä.

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihanaa, että sinulla on nyt Apila-sarjaa. Olen itse kerännyt myös
    sitä minulla on vaikka mitä aarteita sarjaan. Osan olen ostanut nuorena tyttönä ja isomman erän sitten kirppareita, antiikkitapahtumista jne. aikuisena. Tämä on ihan nostalginen sarja. Tuo jalallinen iso kulho on todella monikäyttöinen.
    Kiitos reseptistä - täytyy kokeilla joku viikonloppu.
    Kivaa uutta viikkoa ja rapsuja Hansille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo :)

      Tämä sarja on ollut koko ajan mielessäni ja nyt päätin kotiuttaa sen itsellni muistona lapsuudenkodistani. Tykkään todella paljon tuosta isosta tarjoilukulhosta.

      Mukavaa viikonloppua sinulle ja rapsut Minnielle!

      Poista
  3. Ihana ohje ja mitkä ihanat astiat!
    Aurinkoista viikon jatkoa 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :)

      Ohje on superhelppo ja herkullinen, suosittelen kokeilemaan!

      Poista
  4. Todella kaunis tämä apilasarja. Ja kiitos tästä ohjeesta, tämä pitää kokeilla. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä on yksi suosikkiohjeistani näin kesällä!

      Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig