Suolaisia tarjottavia kesäpöytään!

// Sisältää saatuja pr-näytteitä Maalahden limppu//

Tänään herkullisia suolaisia tarjottavia kesäpöytään. Näiden tarjottavien pohjaraaka-aineena toimii Maalahden Limppu. Meidän alueen paikallinen lähituote, joka omaa pitkät perinteet. Olen aina rakastanut perhejuhlien järjestämistä ja siksi oli vaihteeksi kiva väkertää suolaista tarjottavaa vaikkapa juhlapöytään.

Kolmioleivissä käytin omaa suosikkitäytettä voileipäkakuista eli paprikan, kinkun ja tuorejuuston yhdistelmää. Voileipäkupit olivat minulle uusi tuttavuus, jonka reseptin löysin Maalahden Limpun kotivuilta. Tästä tuli kertaheitolla oma suosikkini. Enpä olekaan tehnyt koskaan tuorejuuston ja kerman yhdistelmää liivatteella. Seos oli todella jämäkkä ja lievänmuruset antoivat pikantin lisän. Alkuperäisessä reseptissä oli mukana fetajuustoa mutta itse jätin sen pois.


KOLMIOLEIVÄT

Paprika/kinkkutäyte;
1 paprika
150g kinkkua oman maun mukaan
200g  maustamaton tuorejuusto
savustettu paprikajauhe
sitruunapippuri
basilika

Pilko ja murskaa paprika & kinkku tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Annostele leipien päälle tahna ja koristele oman maun mukaan esimerkiksi basilikalla, herneeversoilla, sitruunamelissalla tai puoliksi leikatuilla kirsikkatomaateilla.

Vaaleassa täytteessä on käytetty vain voileipäkinkun ja tuorejuuston tahnaa. 



VOILEIPÄKUPPI (10 annosta)

(alkuperäinen ohje; Hellapoliisi)

150g Maalahden Limppua
2 dl kuohukermaa
400g tuorejuustoa
1 ruukku persiljaa
(200g fetajuustoa)
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
4 liivatelehteä
vettä

Laita Maalahden Limpun viipaleet tehosekoittimeen ja jauha hienoksi muruksi. Jaa muruseos juomalasien pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Hienonna persilja ja halutessasi fetajuusto seokseen. Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen ja jaa seos juomalaseihin leipämurujen päälle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Koristen annokset yrteillä, leipämuruilla, tomaateilla ja halutessasi fetajuustolla.

Itse jätin pois fetajuuston kokonaan. Siltikin voileipäkupeista tuli todella ruokaisat.


Limpusta saa aikaan todella hyvät suolaiset tarjottavat kesäpöytään. Limppu on käyttötavoiltaan erittäin monipuolinen, koska se sopii niin alku-, pää- kuin jölkiruokien valmistukseen. Maalahden Limppu on maultaan hapanmakea ja rakenteeltaan tiivis eli ihan loistava raaka-aine juhlapöydän tarjottaviin. Se on myös laktoositon, maidoton, runsaskuituinen ja juureen leivottu eikä sen valmistuksessa käytetä säilöntä- tai lisäaineita.

Onko sinulla omaa suosikkireseptiä suolaisiin tarjottaviin?


-tuulanneli





5 kommenttia

  1. Siis tuo voileipäkuppi! Mikä ihana ohje, menee kyllä niin testiin täälläkin tuo sama!

    Maalahden limppu on mun suosikki ollut jo vuosia, oon tosi nirso leipien kanssa mutta tämä läpäisee seulan.

    VastaaPoista
  2. Kesällä on niin ihanaa tehdä kaikenlaista herkkua tarjolle.

    VastaaPoista
  3. Maalahden limppua löytyy tällä hetkellä kotoa. On yksi minun
    suosikkileipäni. Kiitos näistä ohjeista, joita täytyy kokeilla
    jossain vaiheessa. Oma suosikkini ehdottomasti kanamuna-anjovisleipä,
    jonka teen juuri Maalahden limppu viipaleen päälle ja laitan päälle
    myös ruohosipulia runsaasti.

    Kivaa viikonloppua ja rapsuja Hansille ❤️

    VastaaPoista
  4. Kylläpä näyttää hyviltä, menevät ehdottomasti testiin kesän aikana :). Kaikki suolaiset herkkupalat on mun heikkous.

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Rakastan leipää ja voileipäkakkuja, joten varmasti tykkäisin! Maalahden limppua en ole tainnut koskaan maistaa.

    VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig