kesäpöydän herkkuja raparperista (keto/vhh)


Heipparallaa kaikille! Raparperi on ehdottamasti yksi kesän raikkaista herkuista ainakin minulle. Tiedän tämän kirpeän herkun jakavan mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan. Hankimme pari vuotta sitten myös omaan puutarhaamme raparperin alkuja. Tänä vuonna sato on ollut todella runsas.

Piirakan tein omalla suosikkiohjeellani eli mantelijauhoilla. Nämä raparperipiirakat ovat todella helppo valmistaa näissä pienissä piirakkavuokissa. Itse tykkään tehdä pieniä piirakkakakkusia, koska näin ne ovat myös helppo ottaa mukaan evääksi töihin. Raparperipiirakat kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska taikinassa on mukana rahkaa. Piirakoissa ei ole sokeria, joten ne ovat sallittuja herkkuja ketoilijoille. Sokeriton vaihtoehto voi tuntua aluksi mauttomalta ja se vaatii totuttelua!


Rahkaraparperipiirakka (4 kpl)

vuoka halkaisija 10cm

2 kananmunaa
1 rahkapurkki
2 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Sekoita maitorahka ja kananmunat keskenään ja lisää joukkoon mantelijauho, johon on sekoitettu leivinjauhe. Lopuksi lisää vielä kaneli joukkoon.

Kaada seos pieniin piirakkavuokiin ja lado päälle raparperilohkot. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Seuraa, etteivät kakkuset pala. Paistoaika riippuu paljon uunin tehokkuudesta. Vinkki; laita pienet palat leivinpaperia vuoan pohjalle, näin piirakka irtoaa paremmin pois!

Tarjoile marjojen, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.


Raparperikiisselikuppi on kiva vaihtoehto jälkiruuaksi. Raparperikiisseli on perinteinen kesäherkku, jota en ollut tehnyt vuosiin. Kiisselikupit toteutin suositulla Maalahden limpun voileipäkuppiohjeella täältä (klik). Voileipämurut vaihdoin raparperikiisseliin. Makuyhdistelmä oli yllättävän raikas ja kupit säilyivät hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään.

Raparperikiisselikuppi (8 annosta)

(alkuperäinen ohje; Hellapoliisi)

Raparperikiisseliä
2 dl kuohukermaa
400g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
vettä

Valmista raparperikiisseli etukäteen ja jäähdytä se hyvin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen ja jaa seos juomalaseihin jäähdetetyn kiisselin päälle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Koristen annokset marjoilla.



Itselläni raparperi on ollut vähän unohdettu kesäherkku. Tämän kesän runsas sato inspiroi kokeilemaan raparperin yhdistämistä näihin suosikkiresepteihin. Tein myös samalla perinteisen raparperipiirakan pellillä perheen miehille. Se piirakka hävisi parempiin suihin yllättävän nopeasti!


Onko sinulla omaa suosikkireseptiä raparperista?

-tuulanneli

5 kommenttia

  1. Oi että mitä herkkuja! Oma suosikki on tylsästi (?) ihan vaan raparperipiirakka, sitä tekisin kuitenkin vaikka kuinka paljon.

    VastaaPoista
  2. Meillä on valtava määrä raparperia ja niistä tarttis jotain tehdä. Ehkä taas uusi piirakka?

    VastaaPoista
  3. Oma suosikkini on Maisemakahvilan raparperipiirakka, mutta siitä on ketoilu kaukana. Alkukesästä syötiin raparperikiisseliä ja raparperipiirakoita sen verran paljon, että nyt on ollut herki taukoa. Ehkä voisi jo kokeilla jotain uutta reseptiä.

    VastaaPoista
  4. Täälläkin tykätään ihan hirmuisesti raparperista 😍

    VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig