tankoparsapiirakka - huippuhyvä makuelämys!




Tämän kevään yksi suosikeistani on ollut tankoparsa. Olen viikottain väkertänyt jotain tästä keväisestä herkusta. Tankoparsa sopii todella moneen vaihtoehtoon ja se on niin helppo valmistaa. Olen valmistanut tankoparsaa feta- ja vuohenjuuston kanssa uunissa sekä hienostunut tankoparsapizza vietteli makuhermot totaalisesti.

Viikonlopulla tein pitkästä aikaa pikkupiirakoita. Tämä on tuttu resepti parin vuoden takaa. Silloin tein näitä kasvispiirakoita lehtikaalin kera. Piirakat ovat todella käteviä ottaa evääksi mukaan töihin, kun ne ovat valmistettu pieniin piirakkavuokiin. 

Näiden piirakoiden makusalaisuus on tankoparsa ja täyteläinen vuohenjuusto. Samoin kirsikkatomaatit antavat aina oman pikantin makunsa. Miettiessäni piirakkapohjaa tankoparsalle muistin tämän piirakkareseptin parin vuoden takaa. Piirakkapohjassa käytin tällä kertaa gluteenitonta jauhoseosta.

Tankoparsapiirakka (5-6 kappaletta)

Piirakkapohja
3 dl Gluteeniton jauhoseos
100 g voita
1 tl suolaa
1 kananmuna 
1 rkl vettä

Valmista pohja nyppimällä jauhot ja voi keskenään, lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi, jaa osiin ja painele taikina piirakkapohjiin (halkaisija 10cm). Taikina riittää 5 -6  pieneen piirakkapohjaan.  Pistele piirakkapohjaa haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alatasolla n.10 min.

Täyte
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
   vuohenjuustoa
   juustoraastetta

Oman valinnan mukaan vihanneksia; parsakaalta, punajuurta, porkkanaa, bataattia, paprikaa ja reunoille lehtikaalta. Itse käytin näissä piirakoissa tankoparsaa.

Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään. Halutessasi voit esikeittää tankoparsat vedessä. Samoin voit halutessasi wokata kasvikset.

Levitä esipaistettujen piiraiden pohjalle lehtikaali, tankoparsat ja laita vuohenjuustopalat ja kirsikkatomaatit parsojen väliin. Kaada päälle ruokakermaseos. Halutessasi voit myös raastaa juustoa vähän päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Jos käytät lehtikaalta niin, seuraa ettei se pala.


Tykästyin näiden piirakoiden makumaailmaan. Tankoparsa on kuulunut suosikkivalintoihin ravintolassa mutta nyt olen oppinut valmistamaan sitä myös kotikeittiössä. En ymmärrä miksen ole aikaisemmin kokeillut tankoparsaa kotona. Näiden poikkeusolojen ansiosta sitä on kokeillut uusia makujuttuja kotikeittiössä.


Herkullisin piirakkaterkuin

-tuulanneli



10 kommenttia

  1. Kiitos ihan mielettömän paljon huippuherkullisesta reseptistä, tätä on pakko testata. Aurinkoisia päiviä ihanuus sinne. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tiia, suosittelen kokeilemaan näitä! Vuohenjuston ja tankoparsan yhdistelmä oli huippuhyvä!

      Mukavaa viikonlopun jatkoa teille myös!

      Poista
  2. Tankoparsa on parasa! :D Kyllä, pakko kokeilla piirakkaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Olen nyt ihan koukussa tankoparsaan ja huomenna olisi jälleen tarkoitus tehdä siitä jotain kivaa!

      Poista
  3. Pitäisiköhän joskus vielä yrittää uudelleen oppia pitämään parsasta? Ensimmäinen kokemukseni on varmaan ollut huono, vetistä purkkiparsaa tms. ja sen jälkeen en ole tuosta "herkusta" oikein innostunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Pirkko kokeilemaan tuoretta parsaa joko uunissa tai grillissä. On varmasti maultaan aivan toista kuin säilykejutut :)

      Poista
  4. No nyt näyttää hyvältä, menee testiin ehdottomasti! Ja aloin jo haaveilemaan suomalaisista mansikoista tuohon lisukesalaattiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Tein tänään jälleen näitä piirakoita. Ne ovat niin helppoja valmistaa. Olen koukussa vuohenjuuston ja tankoparsa yhdistelmään.

      Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig