Mangojuustokakku (vhh/keto) - täyden kympin kakku!


Moikka kaikille! Nyt olen tosi ylpeä itsestäni. Pääsiäisen mangojuustokakusta tuli täyden kympin suoritus. Tällä kertaa kaikki meni onnistuneesti maaliin saakka. Olen aina tykännyt mangon mausta ja se on yksi parhaimmista hedelmistä juustokakkuun. Mangohedelmä on makea maultaan ja tämä taisi olla se juttu mikä hiveli makuhermojani. Juustokakuissa käytän nykyisin usein hedelmiä tai sitruunanmehua sokerin sijaan makeuttajana ja maun tuojana.

Tein mangokiilteen antamaan lisämakeutta kakulle. Lisäksi sekoitin kiilteen joukkoon vielä kahden passionhedelmän sisuksen. Kaiken kruunasi marjoista tehty koristelu kakun päälle. Lopputuloksena oli superihana herkkupläjäys tähän vähän erilaiseen pääsiäiseen. Passionhedelmä antoi yllättävän pikantin makusilauksen kakkuun.


Mangojuustokakku

Pohja;
2 munaa
1 prk rahka
2 dl manteli/kookosjauhoja
1 tl leivinjauhe

Täyte;
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 
2 dl Mascrpone / Philadelphia tuorejuusto
1 dl mangoa soseutettuna
1 dl kreikkalainen jogurtti
4 liivatelehteä
(1 dl tomusokeria, mikäli haluat makeutta kakkuun.)

Kiille:
2 liivatelehteä
½ dl mangoa soseutettuna
1 -2  passionhedelmän sisusta
½ dl vettä

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vuoraa n. 25 cm:n kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Lusikoi pohjaseos vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 C noin 25 minuuttia. (Mikäli sinulle jää, niin ylimääräisen taikinan voit käyttää muffinsien tekoon.) Kakun pohjaksi riittää 1 cm taikinaa. Kakun pohjana käytetetyllä ohjeella olen tehnyt muffinseja silikonimuoteissa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vaahtoon mascarpone, kreikkalainen jogurtti ja mangosose. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa. 

Valmista kiille jäähtyneen kakun päälle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mangot. Liota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää soseutetut mangot joukkoon. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos kakun päälle. Anna kiilteen jähmettyä rauhassa jääkapissa ennen tarjoilua ja koristelua.



Tein kakun pitkänäperjantaina ja tänään 2.pääsiäispäivänä on menossa viimeinen pala tästä ihanuudesta. Todella hyvin kakku on säilynyt jääkaapissa näin monta päivää. Näiden rauhallisten juhlapyhien jälkeen on kiva taas palata normaaliin ruokarytmiin. Tuulannelin kakkutehdas hiljenee nyt muutamaksi viikoksi. Täytyy välillä suojella ja hoitaa tuota vyötärönseutua.

Ennen pääsiäistä huomasin napostelun lisääntyneen ja siksi nyt pitää ottaa ensi viikosta lähtien itseään niskasta kiinni. Kotoilun huonoja puolia on se, että ruokaa on jatkuvasti saatavilla. Sitä ajattelee otattavansa vain tämän yhden palan ja sitten hetken päästä taas toinen pieni juttu. Tänä kuulostaa aika monen arjessa varmasti tutulta. Omalla kohdallani on veden juonti unohtunut täysin kotioloissa. Olen tottunut juomaan töissä vähintään sen litran vettä päivässä ja tämähän pitää näläntunnetta tehokkaasti poissa. Nyt olen pari päivää pitänyt vesipulloa aina saatavilla myös täällä kotona. Tästä se lähtee pienillä askelilla ja onneksi minulla on se karvapallo huolehtimassa säännöllisistä aamulenkeistä.

Keväisin kakkuterveisin

-tuulanneli



19 kommenttia

  1. Siitä tuli hieno! Meikin valmistimme mutta hieman eri reseptillä. Sopii hyvin pääsiäiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita :) Mangojuustokakku sopii todella hyvin pääsiäiseen!

      Poista
  2. Varmaan hyvänmakuinen mangojuustokakku tuo, ainakin kivan näköinen.

    Minulla on kaapissa agar-agaria ja arrow-jauhetta, niistä pitäisi kehitellä jotain samantapaista, joko heldelmäistä tai marjaista juustokakkua, ettei aina "turvautuisi" tuttuun amerikkalaiseen uunijuustokakkuun - vaikka se hyvää onkin :)
    Muuten, tosi kauniit nuo Pentikin Vanilja kahvikupit! Olen haaveillut itsekin beigesävyisistä, tai pastelleista, Pentikin kupeista ja mukeista. Ehkäpä tässä kevään mittaan niitä käyn katsahtamassa Netistä. Huokaus.. sillä tykkään enemmän käydä kivijalkashopeissa katselemassa ja pähkäilemässä kattauksia, liinoja sun muuta ihananaa.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Thea :) kiitos kommentistasi.

      Pentikin vanilja -sarja on todellinen klassikko. Olen nämä omani hankkinut jo yli kymmenen vuotta sitten ennen poikien yo-juhlia. Tänä päivänä on loppujen lopuksi vähän käyttöä peruskahvikupeille. No nämä ovat minun aarteet, joista pidän hyvää huolta. Saman sarjan teekupeille minulla on ollut paljon enemmän käyttöä.

      Odotan myös innolla täällä olojen normalisoitumista niin, että pääsi vähän shoppailemaan ja hypistelemään kauppoihin.

      Poista
  3. Hei, mitä vaniljakastiketta tuossa voisi käyttää? En ole keto ( kokeilin, mutta hiukset alkoi lähteä) mutta vahvasti vhh.
    Patsy 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen käyttänyt ihan perusvaniljakastiketta, joka on vispattavissa. Tuoteselosteita katsoessani huomasin, että vispikermassa on vielä vähemmän hiilareita.

      Itse olen kanssa tällä hetkellä enemmän vhh, koska painoni pysyy ihan kurissa näin myös ja voin todella hyvin.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Mira :)

      Tässä kakussa makuyhdistelmät onnistuivat täydellisesti kohdalleen!

      Poista
  5. Nyt rupesi niin tekemään mieli juustokakkua. Harmi vaan että jos nyt sellaisen teen niin itse siitä sitten suurimman osan syön eikä se ole toivottavaa. Hienon kakun teit. Taidan kuitenkin ottaa ohjeen talteen.
    Mukavaa uutta viikkoa sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina :)

      Onneksi nämä juustokakut säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman päivän. Kyllä se tuulannelin kakkutehdas myös hiljenee vähäksi aikaa. Täytyy vähän hoitaa tuota omaa vyötärönseutua ;)

      Poista
  6. Herkullisen näköistä, kieltämättä.
    Itselläni liivatetta vaativat reseptit ovat viime vuosina jääneet kokeilematta, jotenkin se tuntuu vaikealta/vaativalta/inhottavalta, vaikka kyse ei olekaan siitä, ettenkö varmaan söisi asiaa sen enempää ajattelematta valmiita tuotteita, joissa sitä on käytetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikoinaan minäkin vierastin liivatteen käyttöä, nyt olen harjoitellut jonkin verran, että sen käyttö sujuu jo hyvin!

      Poista
  7. Täyttää kyllä niin herkulliselle :)

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä! Itse en ole koskaan juustokakkua tehnyt, mutta suunnitelmissa on joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! juustokakut ovat helppoja tehdä :)

      Poista
  9. Näyttää todella herkulliselta <3 ihanaa kevättä Sinulle :)

    VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig