Aurinkoista pääsiäistä! - mukana herkkuohjeita (vhh/keto)

Moikka kaikille! Mistä tulemme muistamaan pääsiäisen 2020? Onko se tämä poikkeusellinen tilanne vai siitä, että vietimme koko pääsiäisen leväten yhdessä kaikkein rakkaimpien kanssa kotona? Viime päivinä itselläni on vahvistunut tunne siitä, että tästä kotoilusta pitää ottaa kaikki irti. Tulen varmasti jossain vaiheessa kaipaamaan näitä rentoja päiviä.

Meidän pääsiäinen sujuu ulkoillen ja kevätsiivoja tehden sekä sisällä että ulkona. Sellaista kivaa arkipuuhaa yhdessä murun kanssa. Ihan mielenkiinnolla odotan, että minkälainen meidän arki on esimerkiksi puolen vuoden päästä. Mitä olemme opinneet tästä karanteeniajasta. Avautuvatko silmänne uusille asioille ja muuttuuko meidän arvomaailma. Eilen juuri mietimme jo perinteeksi muodostunutta marraskuun matkaamme. Ensimmäisen kerran tuumailin matkan turvallisuutta. Aika näyttää jääkö meidän perinteinen lomamatka tekemättä tänä vuonna.  


// Vinkkejä pääsiäisherkutteluun //

Viime viikonlopulla halusin kokeilla uusia makuja juustokakkuun. Olen kahvinsuurkuluttaja mutta en ole koskaan kokeillut kahvin toimivuutta juustokakun makuna. Juustokakun tein muuten ihan samalla resepteillä kuin edellisessa leivontapostauksessa. Jaoin juustotaikinan kahteen osaan. Pienet juustokakkuset on tehty perinteisellä sitruunatwistillä. Kakun juustoseokseen on lisätty vahvaa espressokahvia. Kahvikoneen myötä minulle on avautunut ihan uudenlainen kahvimaailma. Olen aina ollut vahvojen ja voimakkaiden kahvien ystävä. Juustokakusta tuli aika oivallinen makuyhdistelmä yhdessä kahvin kanssa.

Olen ihastunut silikonimuoteissa tehtyihin juustokakkusiin. Todella kivoja kahviherkkuja, jotka ovat  helppoja  tarjoilla tai syödä ihan sellaisenaan. Päätin vielä kokeilla pääsiäiseksi keltaisenkiilteen tekoa näihin pieniin juustokakkusiin. Leipomukset ovat nyt hyytymässä jääkaapissa, joten katsotaan miten onnistun. Sitten pidän pienen tauon näiden kakkujen kanssa. Täytyy vähän suojella tuota vyötärön seutua.

Pienet sitruunaiset juustokakut (vhh/keto) ohjeen löydät täältä (klik)
Kakkuterapiaa - Sitruunajuustokakku (vhh/keto) ohjeen löydät täältä (klik)

Jaoin taikinan kahteen osaan. Kakun juustoseokseen lisäsin vahvaa kahvia 5 rkl ja raastettua raakasuklaata oman maun mukaan.

// kevät tulee joka vuosi joko hitaasti tai yllättäen //

Tästä on kiva laskeutua pääsiäistunnelmaan. Olen usein sivuuttanut pääsiäisen olan kohautuksella mutta tänä vuonna hankin jopa keltaiset narsissit viikonlopun kunniaksi. Pääsiäinen on jo iso lupaus keväästä ja ne paksuimmat talvineuleet voi viedä jo talvisäilöön. Olen jo pariin kertaan vienyt Icebugit pois mutta sitten olen joutunut hakemaan ne takaisin aamulenkkejä varten. Parin viimeisen päivän lämpö on antanut jo ison lupauksen kevään saapumisesta vihdoinkin. 


Toivotan kaikille rakkaudella rentoa ja leppoisaa pääsiäistä!
Nautitaan näistä päivistä!

-tuulanneli


12 kommenttia

 1. Ihanan näköisiä kakkusia. Pääsiäinen on tosiaan aivan toisenlainen tänä vuonna. Hiljaiseloa ja rentoilua. Ehkä se tekee meille itse kullekin välillä hyvää. Toivotaan, että aurinko suo säteitään meille pääsiäispyhinä ja saadaan ulkoilla kevätsäässä. Ihanan upeaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi ihan samoilla ja odotan mielenkiinnolla meidän koronan jälkeistä aikaa. Kiva seursta tuleeko meille uusia rutiineja ja asioista arkeen. Muuttuuko meidän arvomaailma?

   Suloista ja mukavaa pääsiäistä sinulla :)

   Poista
 2. oih miten herkullisen näköisiä! Pääsiäinen on aina hiljaista aikaa, nyt se on sitä aivan eritysiesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta :)

   Pääsiäisenä meillä on ruhtinaallisesti aikaa perheelle ja myös itsellemme :)

   Poista
 3. Toivotaan, että säät sallisivat loppuviikollakin - itsellä kovasti houkuttelisi puutarhan rapsuttelut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä odotellassa :) Onneksi meiltä ovat lumet jo sulaneet!

   Poista
 4. Rentouttavaa pääsiäistä sinulle! Monella on varmasti edessä erilainen pääsiäinen, mutta toivottavasti jokaisella olisi edes pieni hyviä hetkiä kaiken mahdollisen stressin keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Annukka rentoa ja rauhallista pääsiäistä.

   Toivotaan, että ihmiset osaisivat ottaa nyt rennosti ja nauttia kevään tulosta.

   Poista
 5. Oikein mukavaa ja rentouttavaa pääsiäistä <3 tästä tulee meille kaikille
  vähän erilainen pääsiäinen mutta selviämme kyllä tästäkin.
  Nyt vaan pysytellään kotona kiltisti. Rapsuja Hansille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo :)

   Meillä on nyt todella erilainen pääsiäinen. Nyt nautitaan näistä kiireettömistä päivistä, joskus me kaivataan taas näitäkin päiviä.

   Mukavaa pääsiäisen jatkoa ja rapsut myös Minnielle!

   Poista
 6. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta! Noita pieniä sitruunaisia kakkuja täytyy tehdä itsekin!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! Leipominen on niin rentouttavaa!

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig