Kakkuterapiaa - sitruunajuustokakku (VHH / Keto)





Viikonlopulla piristin itseäni leipomalla. Voi hitsi miten mukavaa olikaan sotkea jauhojen kanssa. Samoin oli kiva asetella ja valokuvata aikaansaannoksia. Minulle juuri tämä kauniiden valokuvien ottaminen on parasta terapiaa kaiken kaaoksen keskellä. Viikonlopun aurinkoinen sää nosti vielä omalla panoksellaan mielialaa ja uutisten jatkuva pälyily väheni omalta osaltani huomattavasti.

Viikolla tein huonolla menestyksellä juustokakun uunissa, joten nyt palasin minulle tutumpaan juustokakkuversioon liivatteella. Olen pitempään halunnut kokeilla juustokakun maustamista sitruunamehulla. Minusta täytteestä tuli todella hyvä ja raikas. Kakun koristelin sitruunamelissan lehdillä ja pensamustikoilla. Sitruuna on tunnetusti aivan ihana mauste kaikenlaisiin kakkuihin. Tätä versiota aioin tehdä jatkossakin.

Tein juustokakun kanssa myös rahkamuffinseja, joista on tullut ketoilun myötä minulle helpot leivonnaiset. Koristelin rahkamuffinsit kauravispillä ja sitruunamelissalla.


JUUSTOKAKKU sitruuna twistillä

Pohja;
2 munaa
1 prk rahka
2 dl manteli/kookosjauhoja
1 tl leivinjauhe

Täyte;
2 dl vaahtoutuvaa kaurapohjaista vaniljakastiketta 
2 dl mascrpone
2 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä
(1 dl tomusokeria, mikäli haluat makeutta kakkuun.)

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Lusikoi pohjaseos vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 C noin 25 minuuttia. (Mikäli sinulle jää, niin ylimääräisen taikinan voit käyttää muffinsien tekoon.) 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vahtoon mascarpone ja sitruunamehu. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla. Postauksen kakku on koristeltu sitruunamelissalla ja pensasmustikoilla.


NOPEAT JA HELPOT RAHKAMUFFINSIT

Ohjeestä tulee n. 10 kpl muffinseja / normaalikokoinen silikonimuotti (7x3,4 cm)

2 kananmunaa
1 rahkapurkki (250g esim. Erhmann)
2 dl mantelijauhoja (tai gluteeniton kaurajauho)
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia


Sekoita maitorahka ja kananmunat keskenään ja lisää joukkoon mantelijauho, johon on sekoitettu leivinjauhe. Lopuksi lisää vielä kaneli.

Jaa taikina muffinsivuokiin ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 minuuttia. Seuraa, etteivät muffinsit pala. Paistoaika riippuuu paljon uunin tehokkuudesta. Voit koristella halutessasi muffinsit kauravispillä ja marjoilla. Mantelilastut riittävät myös koristeluun hyvin.



Juustokakku paranee aina kun se saa rauhassa vetäytyä yön yli jääkaapissa. Minusta sitruunanmaku tuli vielä paremmin esille seuraavana päivänä. Seuraavaksi ajattelin antaa vielä yhden mahdollisuuden uunissa paistetulle juustokakulle. Minulla on tallessa vanha perinteinen resepti, jospa siitä vaikka kokeilisi VHH versiota. Katsotaan onnistuuko se paremmin!

Keväisin kakkuterveisin 🌿

-tuulanneli


10 kommenttia

  1. Leivonnassa on zeniä, se rauhoittaa ja rentouttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olet niin oikeassa. Leivonta on niin rentouttavaa!!!

      Poista
  2. Mmm, niin ihanan raikas. Mun lemppari on sitruunatorttu, se ei tosin ole juustokakku mutta lähellä sitä kuitenkin :D

    VastaaPoista
  3. Niin kauniita kuvia! Tykkään sitruunasta leivonnaisissa, joten vesi herahti kielelle. Vaikka söin kyllä hetki sitten tyttäreni leipoman korvapuustin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :)

      Voi hitsi, kun tuo korvapuusti kuulostaa todella superhyvältä!

      Poista
  4. Itse tein neidin synttäreille sitruunajuustokakun ja helppoudessaankin se oli ihan mielettömän hyvänmakuinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Mira :)

      sitruuna on todella hyvä kakuissa ja niistä tulee aivan huippuhyviä!

      Poista
  5. Kyllä kelpaisi, näyttää tosi hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari :) Sitruunakakku hävisi aika nopeasti parempiin suihin!

      Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig