Sugar - Piukat paikat// Kaupallinen yhteistyö Vaasan Kaupunginteatteri//
// Kuvat: Linus Lindholm//

Mitä sinulle tulee mieleen yhdistelmästä Sugar ja piukat paikat? Muistuuko mieleen hittielokuva Some Like it Hot (1959), jossa ovat mukana hemaiseva blondi Marilyn Monroe ja naisiksi pukeutuneet onnettomat miesmuusikot. Syksyllä 2019 Vaasan Kaupunginteatteri toi näyttämölle musiikkikomedian, joka perustuu tähän hittielokuvaan. Musikaali on kerännyt jo hienot katsojamäärät syksyllä Vaasassa. Vuosi on vaihtunut ja mikä parasta Piukat paikat -musikaali jatkaa vielä keväällä 2020 Vaasan Kaupunginteatterin ohjelmistossa. 


Menestyselokuvaan perustuva musikaalikomedia vie meidät 1930-luvun lama-ajan Chicagoon. Musikaalista tekee mielenkiintoisen työttömien miesmuusikoiden pukeutuminen naisorkesterin jäseniksi paetessaan mafiosoja. Aikanaan tämä oli juonena ainutlaatuinen ja pikkasen erilainen. Tänä päivänä miehet voivat avoimesti pukeutua naisiksi.

Tyhjätasku muusikot Joe ja Jerry päätyvät sattumalta mafiamiesten verilöylyn silminnäkijöiksi. He pääsevät viime tingassa pakoon pukeutumalla naisiksi ja pestautumalla Floridaan matkalla olevan naisorkesterin jäseniksi. Orkesterin solisti Sugar Kane sekoittaa parivaljakon päät, jonka jälkeen miehillä on vaikeuksia pitäytyä mekoissaan, varsinkin Joella. Sugar Kane on heikkona miljönääreihin ja tästä Joe keksii keinon vietelläkseen hänet. Joe tekeytyy Shell -miljonääriksi valloittaakseen Sugarin sydämen. Samaan aikaan oikea miljönääri rakastuu Jerryn esittämään Daphneen. Juonenkäänteet aiheuttavat Joelle ja Jerrylle vauhdikkaita tilanteita ja meheviä kommelluksia.Musikaaliversio valmistui ensimmäisen kerran vuonna 1972 Broadwaylle. Vaasan Kaupunginteatterin version ohjaa ruotsalainen Rikard Bergqvist, joka on yleisölle tuttu myös aiemmista menestysmusikaaleistaan. (My Fair Lady, 2009, Maailma seis 2011 ja Ihmemaa Oz, 2014). Kahdeksanjäsenistä Big Bandia luotsaa kapellimestari Sauli Perälä. Musiikki tahdittaa heinosti tarinaa ja vie soljuvasti sitä eteenpäin. Näytelmän musiikkikappaleet olivat tarttuvia ja mukaansatempaavia.Koko tämä upea ilottelu päättyy yhteen paljonpuhuvaan repliikkiin "No, kukaan ei ole täydellinen". Oikea miljönääri kosii naiseksi pukeutunutta Jerryä, joka yrittää estellä hänen aikeitaan. Lopuksi Jerry ottaa peruukin pois päästään kertoakseen olevansa mies. Tähän rakastunut miljönääri toteaa yllämainitut kuuluisat sanat. Näytelmän esilletuomat teemat puhuttelevat myös nykyaikana. Meistä kukaan ei ole täydellinen vaan jokainen on hurmaava persoona ihan sellaisenaan kuin olemme. Samoin haaveilu ja unelmointi kantavat meitä arjessa eteenpäin. Aina kannattaa kurkotella vähän ylemmäksi kohti tähtiä. Elämä on täynnä yllätyksiä!

Mukavan illan jälkeen mietin sitä, että miksi käyn niin harvoin teatterissa. Elävässä esityksessä on aina oma erityinen tunnelma. Varsinkin hyvä mukaansatempaava komedia vie mukanaan. Siinä unohtuvat helposti aika, paikka ja ajantaju. Jälleen kerran väliaika tuli yllätyksenä! Ihailen aina ammattinäyttelijöiden kykyä antaa itsestään kaikki näyttämöllä illasta toiseen. Näin me katselijoille tarjoutuu mahdollisuus nauttia energisestä esityksestä ja unohtaa arkiset asiat hetkeksi.


Teatteriterveisin 💗

-tuulanneliLopuksi vielä huippuetu teille ihanille lukijoille;

Sain hienon mahdollisuuden tarjota koodilla TUULANNELI
liput tammikuun 2020 SUGAR näytöksiin hintaan 36€/kpl (n.42€)

Esitykset:
to 23.1. klo 19:00
pe 24.1. klo 13:00
pe 31.1.klo 19:00


Liput voi ostaa netistä: www.netticket.fi/vaasankaupunginteatteri tai teatterin lippukassalta.


8 kommenttia

 1. Tää on kyllä sellainen minkä haluaisin nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tarinassa on paljon koukuttavia juttuja ja musiikki on mukaansatempaava!

   Poista
 2. Kyllähän Marilyn ensimmäisenä mieleen tulee kieltämättä :) Kuulostaa hyvälle ja ihanat asut esiintyjillä, olisipa kiva nähdä tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minulle tuli ensimmäisenä mieleen Marilyn, kun tästä näytelmästä kuulin. Puvustus oli todella kiva ja ajanhenkinen samoin tanssiesitykset olivat vauhdikkaita ja hyvin suunniteltu!

   Poista
 3. Marilyn tulee ehdottomasti itsellekin ensimmäisenä mieleen :D

  VastaaPoista
 4. Hei ihanaa, vaikuttaa tosi viihdyttävältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marianne;

   Näytelmässä oli vauhtia ja meininkiä! Ajantaju unohtui hetkessä ja näytelmä vei mennessään.

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig