marimekko - ilon juhlaa joulunaMikäs olisikaan paras tapa fiilistellä vähän jo joulun tulemista kuin kurkata Marimekon jouluun. Lauantaina vietin ihastuttavan aamupäivän minglaten med Frukostflickorna Marimekon aamubrunssilla. Näissä tapahtumissa on aina kiva fiilis.

Voi unikko, minkä jälleen teit! Viime viikon perjantain Vain elämää jouluspecial -ohjelmassa ihastelin Erinin kimonojakkua. Nyt pääsin ihastelemaan kuosia luonnossa. Juhlavaatteissa hehkuu upena hohdokas unikkokuosi, joka on kudottu jacquard - sidoksella. Mielestäni tämä on yksi kauneimmista unikkokuosista. Tämänkin klasikkokuosin tarina on alkanut jo vuonna 1964, jolloin Maija Isola suunnitteli kokonaisen vahvan sarjan kukkakuoseja.


Tänä syksynä Maija Isola on suunnittelut herkkäilmeisen taivaankuvat -kuosin. Paitapuserossa tuikkivat kauniisti yötaivaan tähdet. Taivaankukat -kuosin löydät myös takeissa, housuissa ja mekoissa.

Marimekon tasaraita jatkaa voittokulkuaan ja on varmasti toivottu moneen pukinpakettiin. Annikka Rimala suunnitteli aikoinaan raitakuosin unisex-aikakauden symboliksi jo vuonna 1968. Tasaraita muistetaan rohkeiden tekojen ja ajatusten ajan uudishenkisenä tuotoksena. Raikas yhdistelmä syntyy kun raitakuosi miksataan A-linjaisen Noodi -hameen kanssa. 

Minä haluan vain yhdistää ihmiset siten, 
että he tutustuvat ja saavat jotakin toisistaan."

- Armi Ratia - 

Kiitos jälleen Michaela ja Fruskostflickorna lämminhenkisestä tapahtumasta. Erityiskiitos Marimekko Vaasan vetäjälle Lindalle ja henkilökunnalle inspiroivasta aamupäivästä. Marimekon tarinaa on aina mielenkiintoista seurata. Siitä löytyy uusia vivahteita joka kerran ihasteltavaksi sekä kerrottavaksi täällä blogissa.


-tuulanneli


7 kommenttia

 1. Marimekko on minun ikirakkauteni! En kyllästy ihailemaan kaikkea kaunista; vaatteita, astioita, laukkuja ja ihania kankaita.
  Oikein ihanaa pikkujouluviikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Itse en ole Marimekko fani mutta nyt on uusia vähän retrompia kuppeja, joihin ihastuin kaupassa :)

  VastaaPoista
 3. Käytin nuorempana moniakin Marimekon vaatteita, mutta nyt en jostain syystä löydä niistä itselleni sopivan tuntuisia tai oman tyylisiä. Pidin erityisen paljon Anna Teurnellin luomasta tyylistä, mutta se ei ehkä ollutkaan niin perinteistä Marimekkoa.
  Teillä on kivoja tapahtumia siellä Vaasassa!

  VastaaPoista
 4. Marimekko ja Maija Isolan Unikko ovat legendaarisia! Teillä on ollut taas jälleen kerran superihana aamiainen ja nuo tarjoilut saivat minut nälkäiseksi vaikka juuri söinkin. Tuo Isolan Taivaankukat -kuosi on myös äärimmäisen kaunis. Kävin jo kurkkimassa Marimekon sivuilta, että tuolla kuosilla on tyylikäs Kuultava Taivaankukat -paitapuseromekko. Mustalla pohjalla punaisia, vihreitä ja valkoisia tähtimäisiä kukkia - IHANA! Täytyypä kirjoittaa tästä Joulupukille heti :D
  Kivaa alkavaa viikonloppua ja rapsuja Hansille <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tuula! Ihana kun kävit. Hyvää joulun odotusta sinulle ja perheellesi!

  Linda

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tuula =) Ihania kuoseja! Marimekko on kannuksensa ansainnut =)

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig