tunteiden vuoristorata


Ei voi olla totta! Taas yksi viikko on loppusuoralla ja edessä viikonloppu. Tämä viikko katosi ihan uskomattomasti johonkin. Minulla oli poikkeuksellisesti keskiviikkona vapaapäivä ja se vähän sekoittu viikkorytmiäni. Aika haipakka on ollut koko viikko.  Tekemättömien töiden paine aiheutti vähän stressin poikasta loppuviikosta. 

Tottakai pieni stressi kuuluu meidän jokapäiväiseen arkeen. Itselleni positiivinen stressi on paras motivaattori mutta siinä vaiheessa kun huomaat stressaavasi vaikkapa liikenteessä tai mietit jonkin toisen sanoja puoli päivää, on aika vähän pysähtyä. Tottakai omille tunteille niin positiiviselle kuin negatiivisillekin pitää antaa tilaa. Tunteiden tarkoitus on tulla ja mennä. Tunteitaan ei kannata tukahduttaa vaan kyllähän ne höyryt pitää päästää vain ulos!Omien tunteiden näyttäminen ei aina ole helppoa tai niiden esilletuominen on ajoittain vaikeaa tai ei niin sallittua. Olen luonteeltani räiskyvä ja joskus päästelen suustani aikamoisia sammakoita. Tottakai iän myötä olen oppinut hillitsemään itseäni mutta pohojalaanen suora luonteeni on aiheuttanut itselleni paljon harmaita hiuksia. Täällä Pohojanmaalla asiat usein sanotaan niin kuin ne ovat. Minulle on aina ollut vaikeaa tietynlainen mielistely tai oveluus, kuten eräs tuttavani kuvaili omaan toimintaansa. Elämä on opettanut minutkin olemaan hiljaa ja pitämään omat mielipiteet salassa. Sitten tulee eteen tilanteita, että kaikki padot repeävät ja sanainen arkku aukeaa!

Näiden räjähdyksien jälkeen olen yleensä maailman ihanin ja ystävällisin ihminen. Sitä hyvittää läheisilleen huonoa tuultaan ja tuittupäisenä sanottuja sanoja. Saman käyttäytymismoodin huomaan myös muissakin yhteyksissä. Tunteet ovat olennainen osa meidän arkea. Olen vahvasti sitä mieltä, että tunteita ei kannata säilöä vaan antaa kyynelten tai naurun vain tulla! Joskus se huono päivä tai huonotuulisuus on edellytys sille, että jotain upeaa tapahtuu! Usko vaan pois, näin se vaan on!

Viikonloppuja kaikille!

-tuulanneli12 kommenttia

 1. Kesällä on taipumusta mennä vähän liian nopeasti eteen päin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä viikko katosi eetteriin vähän liian nopeasti!

   Poista
 2. Itse olen oppinut paljon tunteista ja itsestäni vasta aikuisena erilaisilla parisuhdekursseilla. Toivoisin, että omat lapset oppisivat paremmin tunnetaitoja jo lapsena. Toisaalta oppia koko elämä. Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistavaa, ett äolette osallistuneet parisuhdekurssille. Itse olen oppinut hillitsemään omia tunteitani yritysten ja erehdysten kautta. Joskus on räiskynyt oikein kunnolla parisuhteessa. Olet oikeassa, että iän myötä sitä rauhoittuu. Ehkäpä ne terävimmät särmät ovat hiotuneet.

   Mukavaa heinäkuun jatkoa sinulle!

   Poista
 3. Jos ei tuntuisi millekään olisiko se elämää. Asioille pitää yrittää jaksaa etsiä se oikea mittasuhde, ja se toinenkin puoli. Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistavasti sanottu! Tottakai elämän pitää tuntua ja isosti. Ethän sinä voi olla läsnä tilanteissa, jos mikään ei tunnu miltään tai kaikki on vaan EVVK ;)

   Mukavaa heinäkuun viikon jatkoa sinulle :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja olen kyllä samaa mieltä, että tunteita täytyy käsitellä ja välillä on teveellistä päästellä hieman höyryjä, vaikkapa lenkkipolulla.

  Iloa viikonloppuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikunta on todella hyvä keino päästää ylimääräiset höyryt pois. Usein kävelylenkillä sitä tajuaa asioiden todellisee mittasuhteet. Huomaat vaan stressaanesi turhaan jostain asiasta!

   Rentoa heinäkuun viikkoa sinulle <3

   Poista
 5. Samaa mieltä. Kyllä pitää voida pääsyää höyryjä pihalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, turhat patoutumat pitää vain joskus puhkaista rikki!

   Aurinkoisia heinäkuun päiviä sinulle :)

   Poista
 6. IHan samaa mieltä olen, tunteita kuuluu käsitellä ja völillä on hyvät pahimmat purkaukset päästää ulos saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunteet kuuluvat olennaisina osina meidän arkeen. Ilman niitä huonoja fiiliksiä ei ole upeita päiviä ja voittajafilista.
   Elämää kuuluu vaan elää kaikkine sävyineen!

   Mukavaa heinäkuun viikkoa sinulle :)

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig