Blogihaaste perusasioiden ympärillä!
On yksi asia, joka saa minut takuuvarmasti innostumaan! Se on kunnon blogihaaste old schoolin tyyliin haastavilla kysymyksillä. Huomaan liian usein jumiutuvani tiettyihin lemppariaiheisiin, joten näillä haasteilla mennään aina eri aihealuille, joskus jopa epämukavuusalueelle. Näin kävi esimerkiksi epäsuosittujen mielipiteiden kanssa. Tämän mielenkiintoisen haasteen nappasin ihastuttavan Mintun blogista (klik).

1. MIKÄ ON BLOGISI TARINA JA KUINKA SE ALKOI?

Se alkoi ihan kokeilumielessä viisi vuotta sitten. Olen aina ollut kiinnostunut visuaalisuudesta ja valokuvista. Aluksi pyörin into piukassa Pinterestissä keräten yli 20 000 seuraajaa. Sitten löysin blogit ja ajattelin kokeilla siipiäni. Kirjoitin aluksi blogiani salaa valokuvaten "kukkia ja mehiläisiä". Jossain vaiheessa kaverit saivat vihiä blogistani ja kannustivat vaihtamaan suuntaa vahvuusalueelleni. Näin päättömät asukuvat ilmestyivät blogiin. Rohkeuden kasvaessa blogi sai myös oikeat todelliset kasvot ja identiteetin. 

Blogin linja on alkusekoilujen jälkeen pyörinyt vaatteiden, muodin ja tyylin sekä kosmetiikan ympärillä. Ensimmäisten vuosien aikana kirjoittelin melkein joka päivä. Tämä tahti osottautui loppupeleissä liian raskaaksi. Aloin keskittyä enemmän sisältöön, joka taas toi lisää lukijoita. Näin pääsin tasapainoon blogin kirjoittamisen, työn ja muiden harrastusten kanssa. Nykyään julkaisen viikossa noin 2-3 postausta.2. MITÄ INTOHIMO TARKOITTAA SINULLE?

Minulle se on suurta rakkautta asioihin, jotka ovat lähellä sydäntäni. Kauniit vaatteet ovat aina olleet hiekkouteni. Suurin intohimoni ovat aina olleet vaatteet. Nuoruudessani ei ollut halpakauppaketjuja, joten ompelin kaikki vaatteeni itse. Näin minulla oli aina jotain uutta päälle pantavaa. Olen tehnyt työurani muodin parissa, joten innostun tulevista sesongeistä ja tyyleistä.  Nyt alekaudella olen hyvin rauhallinen. En ole koskaan rakastanut alennusmyyntejä. Nytkin odotan jo syksyn ensimmäisiä uusia trendejä.

Samoin intohimo on minulle totaalista uppoutumista asioihin. Olen on/off ihminen. Jos innostun jostain asiasta niin se on menoa sitten. Se on jännä kuinka sille omalle intohimolle löytyy aina jostain aikaa.

3. MITÄ TEET RENTOUTUAKSESI?

Olen introvertti, joka viihtyy päivät ihmisten kanssa mutta lataa akkunsa omassa rauhassa. Olen huomannut iän karttuessa, että arvostan omaa aikaani yhä enemmän. Arkinen vapaapäivä yksin kotona on aivan luksusta. Sitten on taas kiva mennä ihmisten ilmoille ja sinulta löytyy energiaa jaettavaksi roppa kaupalla myös muille. Oma rauha ja yksinäisyys rentouttavat todella hyvin tässä hektisessä maailmassa. 4. VIIMEISIN MATKASI?

Ihan viimeisin matkani oli viikonloppureissu ystävien kanssa. Vietimme ihastuttavan viikonlopun isolla kirkolla. Tälläiset irtiotot ovat parasta arjessa. Syksyllä lähdemme taas murun kanssa pimeeä pakoon etelän aurinkoon. Marraskuu on ehdottamasti paras aika matkustaa. 
5. MATKUSTATKO YLEENSÄ YKSIN VAI RYHMÄSSÄ?

Olen aikoinaan työni puolesta matkustanut paljon yksin, joten nykyään matkustan mieluummin aina jonkun kanssa. Mieluummin matkustan tietenkin murun kanssa kahdestaan. Lomamatkoilla haluan omaa rauhaa kuten vapaa-ajallakin. Meillä on ne omat rutiinit, joita rakastamme yli kaiken.


6. UNELMAKOHDE, JONNE OLET AINA HALUNNUT MATKUSTAA?

Viihdyn sekä meren äärellä että kaupungin sykkeessä. Maailma on paljon täynnä mielenkiintoisia paikkoja. Enkä osaa tähän nimetä yksittäistä paikkaa, koska listasta tulisi todella pitkä.


7. MIKÄ ON VIIMEISIN KIRJA, JONKA OLET LUKENUT?

Nyt tuli vaikea kysymys. Olen viimeisen vuoden aikana karttanut kirjoja enkä ole rehellisesti sanoen lukenut yksittäistä kirjaa loppuun asti.  

8. MIKÄ ON LEMPIKIRJALLISUUDENLAJISI?

Olen aina tykännyt dekkareista. Nuorempana luin kaikki Agatha Christien kirjat. Aikuisiällä rakastuin skandidekkareihin, varsinkin ruotsalaiset osaavat kirjoittaa mukaansa tempaavia murhajuttuja. Joskus luin paljon elämänoppaita mutta olin enemmän stressantunut niiden lukemisen jälkeen, joten ne saivat jäädä.9. MITÄ TYKKÄÄT JAKAA SOSIAALISESSA MEDIASSA?


Instafeed kertoo aika hyvin sen mitä haluan jakaa somessa. Rakastan jakaa kuvia aamupaloista, kakuista, jälkiruuista ja erilaisia vaatefiiliskuvia. Kaiken makean ja sokerijuttujen jakaminen tuntuu nyt aika huvittavalta. Olen ollut nyt jo kaksi kuukautta ilman sokeria, joten näitä kuvia on ollut vähemmän somessa. Huomasinkin aktiivisuuteni laskenee instassa tästä syystä!

Blogini kertoo aika hyvin sen mitä jaan somessa ja mitä jätän kertomatta. Blogissani on vain todellakin pintariipaisu elämästäni. Olen onnellinen, että minulla on yksityisyys koskien kotiani, perhettäni, työtäni ja tietenkin pientä prinsessaa. Puhelimeni pursuaa kuvia meidän suloisesta Ellistä. Joskus haluaisin jakaa kuvia hänestä mutta hänellä on oikeus omaa yksityisyyteen. Tässä asiassa olen todella vanhanaikainen ja suojeleva.  


10. MIKÄ ON SUHTEESI ASUINPAIKKAASI?

Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Olen kotona viihtyvä ihminen mutta haluaisin kotini löytyvän toiselta paikkakunnalta kuin se nyt on. Olemme asuneet nyt viisitoista vuotta Vaasassa mutta puhumme aina muuttamisesta pois sitten, kun työt eivät enää sido meitä paikkakunnalle.  


11. MITÄ HALUAISIT EDISTÄÄ MAAILMASSA?

Niistä asioista voisi vaikka kirjoittaa romaanin. Maailmassa on niin paljon asioista, joihin haluaisin puuttua. Joka päivä tulee eteen uskomattomia asioita ihmeteltäviksi. Eniten haluaisin edistää suvaitsevaisuutta sekä toisten että itsemme arvostusta. Varsinkin meillä suomalaisilla on itsetunnon kanssa paljon tekemistä. Itse allekirjoittanut on paininut näiden asioiden kanssa paljon menneisyydessä. Onneksi ikä ja kokemus ovat tuoneet lisää vahvuutta.

Tässä ajatuksiani. Lukeudun näihin old schoolin bloggajiin. Haluan ylläpitää ja kehittää kirjoitustaitoani. Tähän blogi tarjoaa yhden mahdollisuuden. Tämä haaste on vapaa napattavaksi. Vinkkaa kommenttiboxiin niin tulen mielelläni lukemaan!


-tuulanneli

17 kommenttia

 1. Ihana postaus! Intohimosi kauniisiin vaatteisiin näkyy tosiaan täällä blogissa hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu inspiraatiosta! Tämä haaste tuli juuri niin oikeaan aikaan. Kaipasin juuri tälläistä vähän haastavampaa aihetta, mistä kirjoittaa.

   Vaatteet ovat aina olleet intohimoni :)

   Poista
 2. Eikä! Taas opin sinusta jotain uutta. En tiennyt, että olet tehnyt aikanaan itse vaatteesi. Mieletöntä! Ja ihailtavaa. Ompeleminen on taito, jota minulla ei ole lainkaan.

  Kiva postaus Tuulanneli <3. Jotain näissä on, kun ne vetoavat minuunkin. Tartunpa itsekin samaan haasteeseen, mutta vasta elokuussa lyhyen huilitauon jälkeen. Nyt en tämän työkaaoksen alla ehdi.

  Ihanaa kesää! Nauti ja tunnelmoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Rouva Sana,

   Olen todella ommellut paljon silloin joskus ja sen takia päädyin aikoinaan pariksi vuodeksi kotiteollisuuskouluun. Sen jälkeen kaupallinen ala vei mennessään.

   Todella kiva, että tykkäsit haasteesta. Näissä on todellakin sitä jotain mikä vetoaa ja viehättää.

   Mukavaa lomaa sinulla ja nautitaan näistä auringon säteistä!

   Poista
 3. Kiva postaus! Nappaan ehdottomasti tämän omaankin blogiini :)

  Ihanaa ja rentouttavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mia ja todella kiva, että tykkäsit haasteesta. Ilman muuta nappaa tämä tästä. Näitä on kiva tehdä ja lukea!

   Aurinkoista kesän jatkoa sinulle myös :)

   Poista
 4. Ah ihana postaus! Ja toinen dekkarifani täällä ilmoittautuu! Samasta se aloitin minäkin, ahmin kaikki Christiet ensimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Satu :)

   Dekkarit ovat niin mukaansa tempavia. Agatha oli se ensimmäinen ja nyt ovat ruotsalaiset suosikkejani.


   Aurinkoista kesää sinulle :)

   Poista
 5. Jess, haaste! Otan vastaan! Oli kiva taas kerran oppia sinusta uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka :)

   Nyt jään odottelemaan postaustasi. Näissä haasteissa tulee aina kirjoiteltua itsestään uusi asioita ja analysoitua itseään vähän eri kulmista :)

   Mukavaa kesän jatkoa sinulle :)

   Poista
 6. Nämä postaukset on kyllä kivoja, aina oppii jotain uutta bloggaajasta :) saatanpa napata haasteen itsellenikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jasu :)

   Kiva kun tykkäsit postauksesta. Näitä on todella kiva kirjoitella.

   Rentoa kesää sinulle :)

   Poista
 7. Mukava haastepostaus! Mietin juuri pitäisikö minun napata tämä itselleni myös. Meillä on "yhteinen kirjamaku" sillä minä olen aina rakastanut Agatha Christien kirjoja ja lukenut niitä vuosikausia uudelleen ja uudelleen. Ruotsalaiset dekkarit ovat kolahtaneet myös täällä. Taas opin sinusta myös uutta.
  Mukavaa viikonloppua ja rapsuja Hansille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo :)

   Agatha on ehdottamasti dekkareiden kuningatar. Ruotsalaisista löytyy tänä päivänä monta hyvää kirjoittajaa. Olen lukenut niitä ihan alkuperäisellä kielellä parantaakseni omaa ruotsin kielen taitoa.

   Ehdottamasti otat tämän haasteen tästä itsellesi. Haastat vähän itseäsi :)

   Rentoa viikonloppua sinulla ja Minnielle :)

   Poista
 8. Juuri näistä asioista pidän blogissasi. Osaat kertoa asiat selkeästi ja ammattimaisesti. Tykkään erilaisista vaate esittelyistä ja kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos :)

   Ihanaa, että viihdyt seurassani <3

   Poista
 9. Haaste napattu. Näitä on kiva lukea. Sinulla on kaunis blogi. Lupasin juuri itselleni, että käytän vastaisuudessa enemmän aikaa toisten blogien lukemiseen.

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig