paraneeko vuosi vaihtamalla?

Takana muutama päivä uutta vuotta ja uusia alkuja sekä lupauksia. Olen tässä seurannut mielenkiinnolla blogien kirjoituksia tästä vuodenvaihteesta. Toiset vannovat lupauksiin ja listoihin. Toiset taas näkevät kaiken tämän vuodenvaihteen hömpötyksen turhana, joka unohdetaan jo helmikuussa. Toiset aloittavat herkkulakon ja samaan aikaan saamme lukea siitä, kuinka totaalikieltäytyminen on pahasta.

Kaiken tämän takana on kuitenkin kyse meidän jokaisen hyvinvoinnista. Eikö hyvinvoinnin pitäisi olla tärkeää vuoden jokaisena päivänä. Miksi se on niin vaikeaa meille tavallisille pulliaisille, että tarvitaan uusi vuosi, jotta me taas herättäisiin pitämän itsestämme huolta? 


Itse lukeudun näihin uusien alkujen listaihmisiin. Asioiden kirjaaminen paperille avaa silmät ja näin tavoitteet ovat konkreettisemmat. Vuosien saatossa olen oppinut työelämässä asettamaan tavoitteita. Vanha totuutus on se, että sitä sinä saat mitä seuraat. Tottakai ymmärrän tässä, että kaikki eivät halua tätä tavoitteellisuutta tuoda yksityiselämään. Olen onnellinen kaikkien niiden puolesta, joiden ei tarvitse tehdä lupauksia tai listoja. Olemme jokainen oma yksilö erilaisine vahvuuksineen ja luonteenpiirteineen.

Aloitin kuukauden alussa sokerittoman tammikuun. Kroppani tarvitsee tämän totaalikieltäytymisen, joka sitten taas auttaa jatkossa vähentämään herkkujen syöntiä. Elimistöni reagoi sokeriin todella voimakkaasti. Yksi pala suklaata johtaa koko suklaalevyn syöntiin kerralla. Yksi korvapuusti ei riitä, vaan koko pullapussi pitää syödä nopeasti pois. Voit arvata minkälainen olotila minulla on kaiken joulun herkuttelun jälkeen? Tässä kohtaa minulle paras keino päästä normaaliin herkutteluun on kuukauden totaalikieltäytyminen.


Olen aikaisemmin pitänyt itseäni hyvässä kunnossa mutta nyt viimeisten kolmen vuoden aikana minulle on tullut takapakkia. Iän karttuessa tämä liikumattomuus alkaa tuntua kropassa kankeutena ja erilaisina kolotuksina. Samoin housujen vyötärö kiristää ja vaatekaapissani tapahtuu jotain ihmeellistä, kun vaatteet kutistuvat ihan itsestään.

Aloin miettimään ajankäyttöäni ja huomasin jotain todella raadollista. Toinen rakas harrastus syö toisen harrastuksen aikaa. Bloggaaminen on todella kivaa ja rentouttavaa mutta samalla se imaisee sinut somemaailman syövereihin. Iltaisin on kiva istahtaa lepotuoliin, ottaa läppäri syliin ja aloittaa postauksen kirjoittaminen. Joku sisäinen ääni sisälläni on hiljaa piipittänyt, että tämä ei ole hyväksi sinun hyvinvoinnille. Olen aina tykännyt ulkoilla ja käydä salilla. Minulle liikunta on ollut aina tärkeää ja sen tuoma eurofinen olotila on aivan fantastinen!


Minun tapauksessa vuosi paranee vaihtamalla. Olen asettanut ensi vuoden tavoitteeksi oman kunnon kohentamisen ja kropan liikkuvuuden kehittäminen. Vuosi sitten tavoitteeni oli blogin kävijämäärien nostaminen. Vaihdoin vuoden alussa blogipohjan ja opiskelin hakuoptimointia sekä valokuvausta. Tuloksena kävijämäärien huima nousu. Nyt on edessä uudet haasteet.

Pienin askelin eteenpäin. Tulevien kuukausien aikana maltillinen eteneminen on tärkeintä. Ja kyllä minulla on ne tavoitelistat tehtynä ja kaiken kruunuksi vielä tavoitekalenteri päivittäisessä käytössä. Tavoitteeni eivät toteudu ilman konkreettisesti kirjoitettuja sanoja. Kaikkein tärkeintä tässä uuden vuoden hömpötyksessä on toimia meidän jokaisten oman hyvinvoinnin periaatteiden mukaisesti. Toiset meistä vain tarvitsevat näitä kirjoitettuja tavoitteita. 


Oletko sinä tehnyt uuden vuoden lupauksia? Tsempataanko yhdessä kohti tavoitteita!

-tuulanneli


13 kommenttia

 1. Mulla ehkä omat terveellisen elämäntavoittelut johtuvat enemmänkin joulusta (ja joulukuusta) kuin vuoden vaihtumisesta; joulukuussa kun helposti sallii itselleen herkuttelut ihan eri mittakaavassa kuin muina kuukausina niin tammikuu on sitten taas ruotuun palauttelua :D Nyt tosin nämä ensimmäiset päivät ovat melko helposti menneet eikä herkkuja ole juurikaan tehnyt mieli - näitähän en edes täysin itseltäni kiellä vaan tarkoitus olisi löytää se hyvä balanssi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mira, kuulostaa todella hyvältä. Kohtuus kaikessa on se paras. Joulu on kyllä ihmeellinen aika, kun silloin tulee mätättyä aivan älyttömästi. Tammikuussa on yllättävän helppoa keventää!

   Kivaa alkavaa vuotta Mira :)

   Poista
 2. Täällä huhuilee yksi, joka ei tee lupauksia. En ole oikeastaan koskaan tehnyt, ehkä joskus leikkimielellä mutta en vakavissani. Liikkuminen on sellainen asia, minkä päätin sinä päivänä kun jäin pois töistä. Sainkin hyvän otteen siitä ja vaikka välillä on ollut pikku taukoja, saan itseni hyvin liikenteeseen uudelleen. Sen olen merkinnyt kalenteriin ja se toimii itselläni hyvin.

  Tsemppiä tavoitteisiin Tuula! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kannustuksesta Maarit :)

   kuulostaa aivan huipulta, minullakin liikunta oli melkein kymmenen vuotta todella säännöllistä ja välillä vedin todella koviakin treenijaksoja. Juoksin puolimaratoneja ja jne.... Kun tein elämänmuutoksen niin yhtäakkia liikunta jäi paitsioon! Nyt yritän saada kiinni liikuntamoodista uudelleen!

   Kalenteri on hyvä moneen asiaan!

   Poista
 3. kyllähän se jokavuotinen laihis pamahti käyntiin :D

  Anna/Kello neljän aamukahvi
  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. En tehnyt mitään varsinaisia lupauksia, mutta päätin taas alkaa tsemppaamaan syömisen ja liikkumisen kanssa. Jouluna kun tuppaa menemään aina överiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on tärkeää, että päättää aloittaa liikkumisen ja kiinnittää huomiota syömiseen.

   Mukavaa alkanutta uutta vuotta :)

   Poista
 5. Huikeaa ja energistä uutta vuotta 2019 Tuula!

  Minä en tee lupauksia tai ainakaan vuodenvaihteessa. Olen aina liikkunut suht paljon ja siitä pidän kiinni ja juurikin sen liikunnan tuoman hyvän olon takia. Viime aikoina olen kiinnittänyt erityistä huomiota myös nukkumiseen. Se kun vaikuttaa melkeinpä kaikkeen elämiseen. Olen aina ollut hyvä nukkuja, mutta nyt iän myötä on tullut ei niin kivoja -seikkoja häiritsemään unta.

  Tsemppiä liikunnan kanssa. Aloitathan innolla, mutta ei liiallisella sellaisella, koska sitten tulee helpommin myös seinä vastaan. Ja ole itsellesi armollinen, jos tulee takapaikkia, niin siihenhän ei tarvitse kokonaan lopettaa, vaan jatkaa sen jälkeen taas eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina ja kiitos aivan huippukommentista sekä kannustuksesta!

   Olenkin seurannut instasta sinun aktiivista liikuntamoodista ja ihailen sitä suuresti! Olet minulle hyvä esikuva. Minä olen aina ollut hyvä nukkuja, onneksi :)

   Yritän aloittaa rauhallisesti ja pienin askelin kohti uusia tavoitteita.

   Ihanaa alkavaa uutta vuotta sinulle :)

   Poista
 6. Itse teen nykyään vähän ympäripyöreitä lupauksia, kuten sellaisia että muista tehdä jotain spontaania ja ota omaa aikaa yms :) Ja jotenkin uusi vuosi on ihanaa aloittaa täysin puhtaalta pöydältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi vuosi on minulle tärkeä. ja komppaan sinua täysin, koska puhtaalta pöydältä on niin ihanaa vain aloittaa!

   Poista
 7. Cute outfit!

  http://carmenhansen.com

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig