kymmenen kysymystä joulusta

Näin jouluisin on kiva toteuttaa ainakin yksi jouluinen postaus. Olen tänään päässyt vihdoin ja viimein joulufiilikseen. Itse asiassa en paljoa stressaa joulusta, koska se joulu tulee joka tapuksessa. Kiitos inspiraatiosta Marjukka tähän postaukseen!


Missä vietät mieluiten joulusi?

Meidän joulu on rauhallinen kotijoulu yhdessä perheen kanssa. Olemme muutaman kerran miettineet matkalle lähtöä. Onneksi ne suunnitelmat ovat jääneet ihan ajatuksen tasolle. On niin kiva hiljentyä pyhäpäivien viettoon yhdessä murun kanssa. Nukkua aamulla pitkään ja viettää pyjamapäivää vaikka koko päivän.Mikä on tärkein jouluperinteesi?

Meidän joulu on loppujen lopuksi aika yksinkertainen. Perheen yhteisistä lautapelihetkistä on muodostunut  jokavuotinen perinne, jota kaikki tuntuvat odottavan. Scrabble -peli on otettu esille ja se odottaa jouluaaton iltana alkavaa meidän perheen jouluturnausta. 

Mitä haluat syödä jouluna?

Jouluna tykkään syödä ihan perinteisiä jouluruokia. Meidän joulupöydästämme löytyvät kinkku, peruna-, lanttu-, porkkanalaatikot, rosollisalaatit sekä tietenkin riisipuuro. Jouluun kuuluvat ne tietyt maut ja tuoksut. Tässä kohtaan olen kyllä niin vanhanaikainen. 
Mitä lapsuuden joulun traditioista olet ottanut mukaasi omaan jouluusi? 

Haluan leipoa joka joulu kaikkea makeaa ja hyvää. Laatikkoruuat ovat meillä Saarioisten äitien tekemiä mutta leivonnaiset on tehty itse. Ruuhkavuosinakin halusin olla pullantuoksuinen äiti kerran vuodessa. Joten pidin aina joululomaa muutaman päivän ennen joulua.


Millaista on suosikkijoulumusiikkisi, laulusi tai -kappaleesi?

Nämä musiikkikysymykset ovat aina vaikeita. Olen niin kaikkiruokainen musiikin suhteen. Kuuntelen musiikkia laidasta laitaan. Joulumusiikissa tykkään vanhoista klassikoista sekä uusista versioista.
Millainen on kotisi tämän vuoden joulusisustus? Onko sinulla tapana uusia joulukoristeita?

Jouluvalot ja joulukuusi ovat terassilla. Sisällä on ihan vain muutama joulujuttu ja joulukukat. En todellakaan vaihda verhoja tai tyynynpäällisiä joulua varten. Joulukoristelaatikkomme sisältö ei ole paljoa uudistunut viimeisten vuosien aikana.Oikea vai muovikuusi?

Olemme jo aikoja sitten siirtyneet muovikuuseen, joka on terasilla.Mikä tai mitkä ovat joulun värit?

Minun joulun värit ovat valkoinen ja hopea pienellä ripauksella punaista. Joulukukkani ovat aina valkoiset ja olen aina ollut heikkona hopeavärisiin koristeisiin. Ne vain toimivat vuodesta toiseen.

Mitä toivot joululahjaksi?

Meidän aikuisten joulussa olemme sopineet, että minimoimme lahjat. Tänä vuonna olen toivonut pojiltani uusia lammastossuja. Pari vuotta sitten saadut tossut ovat tulleet tiensä päähän. 


Mikä joulussa on parasta?

Rauhallisuus, kiireettömyys ja yhteinen aika läheisten kanssa. Samoin se pikku nahistelu perheen kesken lautapelien kanssa. Vuosien kuluessa olemme keksineet monta uutta sanaa suomen kieleen Scrabble -sanapelissä. Rauhallista jouluaikaa kaikille 💗🎄🎅

-tuulanneli


12 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Heiduska :)

   jouluun liittyy niin paljon kivoja muistoja ja perinteitä.

   Poista
 2. Nämä kyselyt on aina kivoja lukea! Ihanaa joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja :)

   Näillä haasteilla saa aina uutta näkemystä asioihin ja kirjoittelee vähän eri asioista blogiin.

   Poista
 3. Olipas kiva kysely, tän voisikin melkein napata itselle talteen ensi joulua varten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa Mira :)

   Joulun alla on aina kiva toteuttaa yksi tälläinen joulupostaus!

   Poista
 4. Kuullosti aika samalle kuin meillä, sillä erolla, että meillä on oikea kuusi ja meillä tehdään kaikki ruuat itse. Ihanaa joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Olemme luopuneet aidosta kuusesta, kun lapset aikuistuivat. Olen todellakin enemmän leipojatyyppi ja tykkää sotkea jauhojen kanssa.

   Kivaa joulunjatkoa sinulle myös :)

   Poista
 5. Tästä tuli ihana joulumieli :). Todella kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentista Mari :)

   Joulu on vaan niin ihanaa aikaa!

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig