kohti sokeritonta tammikuuta!


Heipparallaa kaikille! Vuoden viimeisiä hetkiä viedään. Nyt suuntaamme katseet kohti puhtaita uuden vuoden sivuja. Vuoden viimeisen sunnuntain lenkillä saimme nauttia todella upeasta ulkoilusäästä. Näitä lisää ensi vuonna, kiitos!

Tammikuu on meille monelle se kuukausi, jolloin tehdään eniten elämäntapamuutoksia. Olen nyt kolmena vuotena peräkkäin pitänyt sokerittoman tammikuun. Käytän niin vähän alkoholia, joten minulla taitaa olla tipatonta ympäri vuoden. Viime tammikuussa vähensin myös valkoisten jauhojen käytön nollaan ja se oli loistava päätös.

Jouluna teen usein päätöksen, että tänä vuonna minimaalisesti suklaata. No jokainen tietää, kuinka siinä sitten loppujen lopuksi käy. Toisaalta tärkeintä on se, mitä sinä syöt uudenvuoden ja joulun välillä, ei se mitä syöt joulun ja uudenvuoden välissä. 


Sokeriton kuukausi ei todellakaan merkitse herkuista luopumista. Kuukauden aikana luovun näkyvästä valkoisesta sokerista, sen sijaan hedelmät ja marjat kuuluvat ruokavaliooni. Aikaisemmat sokerittomat tammikuukaudet ovat sujuneet niin helposti, että olenkin jatkanut vielä pitkälle helmikuulle asti. 

Olen usein miettinyt, miksei sokerittomuus voisi olla ihan elämäntapa. Tottakai meillä pitää olla nautintoja elämässä. Se kohtuus kaikessa pitäisi vain muistaa. Sokerittoman tammikuun jälkeen suhtaudun hyvin pidättyväisesti kaikkeen makeaan. Jouluna kaikki menee vain överiksi ja siksi sokeriton tammikuu tulee kuin tilauksesta.

Onko sinulla suunnitelmia tai lupauksia tammikuulle oman hyvinvoinnin hyväksi?

-tuulanneli

13 kommenttia

 1. Tammikuussa tekee ihan luontaisesti mieli keventää. Kevät alkaa olla mielessä ja kaikki raikas houkuttaa. Huomenna teen tosin uudenvuoden juhliin kaikkea muuta kuin kevyen kakun....

  Tsemppiä sokerittomuuteen ja onnellista vuotta 2019.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuussa keventäminen on vain helpompaa. En tiedä mistä se johtuu. Joku psykologinen juttu siinä vain on.

   Kivaa alkavaa uutta vuotta sinulle :)

   Poista
 2. Itse vietän uutta vuotta tuossa syksyllä, toki myös tätäkin tulee jotenkin hiukan vietettyä mutta syksy on tärkeämpi minulle. Tammikuussa tosiaan jostain syystä haluaa keventää monin tavoin ja suunnitella kevään treenejä :) Että kesällä jaksaa seikkailla ja retkeillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, nyt kannattaa aloittaa viimeistään valmistautuminen kesää varten. Itsellänikin on alkanut salitreenit, jotta jaksan paremmin pelata golffia kesällä :)

   Poista
 3. Itselläkin on ajatuksena säätää elintapoja terveellisempään suuntaan eli vähentää herkuttelua ja lisätä liikuntaa, sokeritonta voisi olla mielenkiintoista myös testata. Tiirailetko kaikista tuotteista ettei ole lisättyä sokeria vai vältteletkö ainoastaan ilmiselviä sokerin lähteitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan rennosti tämän sokerittomuuden eli kaikki näkyvä valkoinen sokeri pois. Tämä on ollut minulle rutiini edellisinä vuosina ja se on auttanut vähentämään sokeria todella paljon alkuvuoden aikana.

   Suosittelen kokeilemaan. Yllättävän helposti tämä sujuu. Ensimmäiset päivät voivat olla vähän vaikeita mutta muutaman päivän kuluttua tuska helpottaa.

   Poista
 4. Pitäis kyllä vähentää sokerin käyttöä, mutta kun karkit niin hyviä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole ongelma karkit vaan kaikki muu hyvä ja etenkin pullat.

   Kannattaa kokeilla :)

   Poista
 5. Tammikuussa tulee aina se ähkyolo joulun jäljiltä ja tekee mieli keventää. Meillä ei ole mitään varsinaista päätöstä tehty, muuta kun että syödään fiksusti ja vähennetään herkuttelua :D. Sokeri ei mulle ole koskaan ollut mikään suuri ongelma, en oikein karkeista välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuu on hyvää aikaa keventää. Minullekaan karkit eivät ole se ongelma vaan kaikki muu missä on sokeria yllinkyllin.

   Katsotaan miten tämä kuukausi menee!

   Poista
 6. Perinteisesti vietän tammikuussa tipattoman ja herkuttoman! Tänään alkoi (odotinkin jo herkkujen syömisen jälkeen).
  Pidän "kuurin" kolme kertaa vuoden aika (tammikuu, huhtikuu ja lokakuu). Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tanja :)

   Tuo kuulostaa aivan loistavalta! Pitääpä laittaa korvan taakse. Se on jännä, kuinka sitä nyt tammikuun alussa odottaakin vähän tiukempaa kuria itsensä kanssa.

   Tsemppiä meille molemmille :)

   Poista
 7. Sokeriton tammikuu kuulostaa hyvältä! Itse pidän tipattoman tammikuun, viiniä tulee juotua ruoan kanssa välillä, mutta jätän sen nyt pois ja lisäksi lähden kehokuurille :)

  https://itserakkausjuttui.blogspot.com/

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig