anopin valkoiset joulupiparit

Tänään laitan uudelleen julkaisuun todella suositun piparireseptini, jolla teemme perinteiset joulupiparit. Meidän perheen piparit ovat valkoiset ja resepti on alkujaan anopiltani. Häneltä olemme saaneet aikaisemmin aina ison laatikon pipareita mutta nyt olemme jo tehneet useana jouluna itse piparit hänen reseptillään. Tästä ohjeesta tulee monta pelillistä ja tottakai piparien määrään vaikuttavat myös mitä muotteja käyttää. 


500g sokeria
5 kpl kananmunia
500g voita
1 kg vehnäjauhoja
1 tl soodaa


Sekoita huonelämmin voi, sokeri ja kananmunta keskenään monitoimikoneella. Lisää joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu sooda joukkoon. Laita taikina yön yli jääkaappiin tekeytymään. Paista pipareita 175 C ja n. 8 minuuttia. 

Koristelun teimme perinteisellä, jäykemmällä pikeerimassalla. Laitan reilusti tomusokeria (4 dl) yhden kananmunan valkuaisen kanssa. Minulle on helpompaa tehdä kuvioita, kun massa on todella jäykkää.Jouluisin pipariterveisin 🎄

-tuulanneli


4 kommenttia

 1. Meillä ei joulupöydässä ole tainnut vaaleita pipareita olla vuosikausiin, mummo aina teki molempia, mutta muut ovat tainneet tyytyä vain noihin "perinteisempiin" :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihania pipareita! Miekin voisin tänä jouluna kokeilla näitä perinteisten rinnalle 😍 ohjekin vaikuttaa simppeliltä!

  VastaaPoista
 3. Nuorten kanssa tehdään pipareita ensi viikolla ennen kuin lomille lapsitaan. Pitääkin laittaa tämä resepti korvan taakse niin voisi heifän kanssaan tehdä näitä :)

  VastaaPoista
 4. Ihana resepti <3. Talteen menee ja voisin ennen joulua tehdä näitä :).

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig