Vietto - ajatonta ekomuotia sesongista toiseen!


Kuukausi sitten sain todella mielenkiintoisen yhteydenoton liittyen IVALO Ambassor -ohjelmaan. Tätä yhteistyötä lähdin toteuttamaan todella innolla. Olen asioiden äärellä, jotka ovat lähellä arvomaailmaani ja sydäntäni. Tänään tutustumme kotimaiseen Vietto -indie ekomerkkiin.

IVALO tukee itsenäisiä ja eettisesti vaatteita valmistavia kotimaisia ja Eurooppalaisia muotisuunnittelijoita. Itselleni on aina ollut lähellä sydäntä pienten yritysten tukeminen ja esilletuominen. IVALO haluaa yhdistää kuluttajat, vaikuttajat sekä suunnittelijat ja näyttää esimerkkiä, mitä yhdessä tekemisellä sekä innovaatiolla saadaan aikaan. 
Vietto on Minna Kaartisen vuonna 2007 perustama ekologisuutta ja ajatonta mukavuutta henkivä vaatemerkki. Tuotteet valmistetaan Suomessa ja materiaaleina käytetään luomupuuvillaa, hamppua, bambua sekä huolella valittuja ylijäämä- ja kierrätyskankaita. Vietto -vaatteet ja -asusteet kehittyvät jatkuvassa suunnitteluprosessissa. Mallisto ei siis täysin vaihdu puolen vuoden välein vaan tavoitteena on kestävämpi muotokieli. Esimerksi tämä postauksen klassinen Vietto -taskuneuletakki toimii vielä monen vuoden jälkeen uusilla ajankohtaisilla asusteilla.

Vietto -vaatteet heijastavat suunnitelijansa Minna Kaartisen mielenkiinnon kohteita, joita ovat muun muassa arkkitehtuuri, urbaani kulttuuri, pohjoinen luonto ja epätavalliset konstrastit. Taskuneuletakin yllättävä muotokieli heijastaa tätä filosofiaa, siltikin takin linjat ovat yksinkertaisen ajattomat.
Tämän päivänä puhutaan aivan liian vähän vaatteiden huollosta ja siitä kuinka niiden käyttöikää voi pidentää. Varsinkin klasikkovaatteiden huoltoon kannattaa kiinnittää huomiota. Ostovaiheessa kannattaa tutkia tuoteselosteet, jos satsaat laatuun ja haluat nauttia vaatteestasi pidempään. 

Vietto -taskuneuletakin materiaali on 100% merinovilla, joka ei kaipaa jatkuvaa vesipesua, vaan takille riittää usein tuulettaminen. Jatkuvan vesipesun välttämiseksi Vietto -neuleissa on usein kainalon alue kaavoitettu sen verran väljäksi, että vaate ei ole suorassa kontaktissa ihoon. Neuletakissa tykästyin juuri myös tähän, että alle istuivat loistavat niin paitapuserot kuin vähän paksummat neuleet, kuten yläkuvan asukokonaisuudessa. Neuletakki laskeutui kauniisti vaikka alla olikin paksumpia kerroksia.
Merinovilla on materiaalina kauniisti laskeutuva, lämmin ja hengittävä. Takki on klassikkoneule ympärivuotiseen käyttöön. Näihin pehmeäpintaisiin neuleisiin saattaa hankauksesta syntyä nyppyjä. Nämä nypyt voi poistaa käsin nyppimällä tai varoisesti kasmirkammalla tai nypynpoistajalla, jonka jälkeen neuleen voi silittää höyryttämällä. Nyppyjen muodostuminen vähenee ajan kanssa. 

Itse tykästyin Vietto -neuletakin yksinkertaiseen muotokieleen, jossa on mukana kivoja yksityiskohtia. Takin taaksepitenevä helman muoto takaa neuletakin istuvuuden usealle vartalolle. Olen jo pitempään etsinyt neuletakkia tällä pituudella, joka on todella monikäyttöinen. Tämä pituus istuu meidän talvitakkien alle loistavasti. Koska Vietto -vaatteet ommellaan Suomessa ja osin pienompelimotyönä, tuotteitta on mahdollista saada pienillä mittamuuutoksilla ilman lisäkustannuksia. Kannattaa kysyä ja olla rohkeastu yhteydessä valmistajaan.

Lopuksi vielä farkkutytön lempparikokonaisuus. Halusin toteuttaa tämän postauksen näillä eri asukokonaisuuksilla. Idea tähän syntyi  kotimaassa, kun olin purkanut kuvat koneelle. Etsiessäni kuvia postaukseen huomasin kuvanneeni neuletakkia todella paljon. Musta klassinen neuletakki on meidän vaatekaapin peruspilareita ja monen asukriisin pelastaja. Noudin neuletakin postista samana päivänä, kun lähdimme matkaan ja heitin sen suoraan kokeilematta matkalaukkuun. Loman aikana huomasin, kuinka helposti sen kanssa syntyi erilaisia asukokonaisuuksia. Lomani ykkösvaate oli tämä Vietto -taskuneuletakki!


Mikä asukokonaisuuksista oli sinun suosikkisi? 

-tuulanneli

// Postaus toteutettu yhteistyössä IVALO Ambassor -ohjelman ja Vietto -merkin kanssa //


Lisäinfoa Vietto täältä (klik)

Lisäinfoa IVALO täältä (klik) 


14 kommenttia

 1. Kaikki näytti hyvältä, mutta ehkä tuo ruutuhousujen kanssa yhdistettynä on oma suosikkini...johtuen varmaan siitä, että itselläni on lähes samanlaiset housut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :)

   Olen itsekin ihastunut ruutuhousuihin ja lomalla käytin niitä todella paljon. Neuletakin kanssa todella toimiva kokonaisuus!

   Poista
 2. Tuollainen neuletakki itseltäni puuttuukin, vaikuttaa todella monikäyttöiseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pituus neuletakissa on todella toimiva! Neuletakki pelastaa todella monelta asukriisiltä :)

   Poista
 3. Kauniit asut :) Neuletakki on kyllä sellainen, mitä tarvitsee aina, oli kesä tai talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Merinovilla on materiaalina todella laadukas ja toimii niin kesällä kuin talvella. Aito villa hengittää ja on siltikin lämmin.

   Poista
 4. Mukavan näköinen neuletakki! Pidän tuosta takahelman kaarroksesta ja siitä, että hieman pidempi. Ruutuhousut sopivat sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo :)

   Ruutuhousut ovat yllättänneet minut tänä syksynä ja olen pitänyt niitä todella paljon. Neuletakin muotoon ihastuin heti ensi silmäyksellä!

   Poista
 5. Tosi kivoja asuja olet yhdistellyt taskuneuletakin kanssa! Näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Kauniin ja toimivan neuleen ympärille on inspiroivaa rakentaa kokonaisuuksia. Neuletakin materiaali on aivan ihana ja istuu päälle todella hyvin.

   Tätä yhteistyötä oli todella kiva toteuttaa.

   Poista
 6. Oikein paljon onnea. Ei tuollaisia yhteistyö tarjouksia tule ihan joks päivä :). Kauniita kuvia jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos :) Nämä yhteisyöt tuovat aina uutta boostia tähän bloggaamiseen! Samalla pääsee kokeilemaan omia rajojaan.

   Poista
 7. Tyylikäs neuletakki ja näyttää hyvältä kaikissa kuvissa.😊 Suokkikuva on ensimmäinen, tykkään harmaista housuista. Merkki on itselleni ihan vieras, olisi kyllä hyvä kiinnittää huomiota enemmän mitä ja mistä vaatteensa ostaa. 🤔😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana :)

   Neuletakki toimi todella hyvin ja sen ympärille voi rakentaa lukemattomia asukokonaisuuksia. Tässä odottelen vähän valoisempia päiviä niin pääsen kuvailemaan asukokonaisuuksia myös täällä Suomessa.

   Varsinkin näin joulun aikaa kannattaa miettiä, mistä lahjansa ostaa :)

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig