Missä olen huono ainakin omasta mielestäni


Törmäsin todella kivaan haasteeseen ensimmäisen kerran Marjukan ja Reetan blogeissa jo muutama päivä sitten. Viime päivinä tämä haaste on näkynyt jo useassa blogissa. Haasteessa mietitään missä asioissa olet huono. Aihealueena tälläinen pieni negatiivisuus on minulle harvinainen. Tässä tulee minun viisi kohtaa, joissa voisi olla petraamisen varaa!


1. Olen kärsimätön ja odotan usein asioiden tapahtuvan todella nopeasti. Muistan aina, kun aikoinaan aloitin esimerkiksi golfin, olisin heti halunnut olla huippu. No sehän ei mene niin, vaan golfin oppiminen vaatii kärsivällisyyttä. Kolmen ensimmäisen vuoden ajan syksyisin lopetin itku kurkussa golfin pelaamisen kyllästyneenä koko lajiin. Joka kevät kuitenkin kaivoin bägin esille uudella innolla. Nyt takana yli viisitoista vuotta kolopallon riemua!


2. Innostun joskus asioista vähän liikaakin. Tämä on/off elämäntyyli näkyy erityisesti elämäntapamuutosten kanssa. Vuosien saatossa olen kokeillut kaikenlaisia dieettejä, kuureja ja ns. muutosjuttuja. Toisaalta parempi sitä on innostua oikein kunnolla määräajoin. Minä ainakin saan siitä tosi paljon uutta energiaa!

3. En osaa sanoa "ei". Tämä on ehkä se minun heikkouteni numero yksi ja suurin syy aikapulaan. Nuorempana sitä oli energiaa venyä vähän joka suuntaaan. Tänä päivänä tarvitsen palautumiseen enemmän aikaa. Voikun sitä joku päivä oppisi sanomaan edes joillekin asioille "ei". Eihän sitä ole pakko olla mukana kaikessa.

4. Olen todella surkea puutarhan ja kukkien kanssa. Meillä on puutarha hyvin yksinkertainen ja helppohoitoinen. Kukkapenkkejä on tasan yksi tällä hetkellä ja ensi vuonna niitä on nolla kappaletta. Onnistun aina tappamaan kukat alta aikayksikön, joten ostan hyvin säästeliäästi niitä terassille.

5. Lykkään joidenkin asioiden hoitamista. Vaikka yleensä hoidan tehtävät jutut aikataulussa niin joskus vitkuttelen joidenkin asioiden aloittamista. Joskus joku tehtävä jää odottamaan seuraavaa päivää tai sitä seuraavaa päivää. Tälläiset hoitamattomat asiat syövät vain turhaan energiaa. Tähän kategoriaan lukeutuvat niin paperityöt, opiskelut kuin tämän blogin kirjoittaminen.  Tässä on paljon petraamista varmasti meillä jokaisella ja varsinkin allekirjoittaneella.Tässä oli mietteitäni omista heikkouksistani. Löytyikö meillä yhtäläisyyksiä? Tartu rohkeasti haasteeseen, ellet ole jo sitä toteuttanut.


Kivaa alkavaa viikkoa murut 💗


-tuulanneli
18 kommenttia

 1. Tämä oli taas vaihteeksi kiva blogiaihe; usein en jaksa tarttua niihin tai ne eivät tunnu itselleni sopivilta. Ainakin yhden yhtäläisyyden löysin, nimittäin tuon viimeisen. Jos on vähänkin vaikeampi asia, sen hoitaminen tuppaa lykkääntymään. Ja mitä enemmän lykkään sitä, sen vaikeampi on tarttua siihen. Huh!
  Minäkin olen hyvin innostuva ja välillä asioita kasaantuu oikein urakalla, mikä onkin sitten loppukädessä todella stressaavaa. Mutta olen oppinut kieltäytymään jo aika hyvin sellaisista asioista, mitkä eivät oikeasti ole tärkeitä tai mielekkäitä. Tässä lähipiirissä kun on nykyään paljon sellaisia hoidettavia asioita, jotka kuuluu hoitaa ja ne on aina priorisoitava - muut jätetään vähemmälle.

  Syysterkuin Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Maarit!

   Tämä oli haasteaiheena vähän erilainen myös minulle. Nyt kun olen lukenut sen muutaman kerran läpi, niin aiheena ihan kiva loppujen lopuksi.

   Tuo tiettyjen asioiden lykkääminen on kyllä jännää. Ja kuinka paljon se kuluttaa sitä energiaa. Tänä syksynä olen kanssa karsinut kaikki turhat menot pois. Ei sitä tarvitse kaikissa kissanristiäisissä pyöriä!

   Mukavaa viikkoa sinulle Maarit :)

   Poista
 2. Ollaan samiksia tuossa kasvien hoitamisessa. Olen aivan toivoton puutarhuri ja muutenkin onnistun tappamaan kaikki viherkasvit.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt noiden kukkien kanssa mutta enpä ole onnistunut. Joten olen päättänyt olla tuhlaamatta rahojani niihin.

   Kivaa viikkoa sinulle Outi :)

   Poista
 3. Mullakin on tapana aika-ajoin innostua jostain ihan täysillä ja tuntuu, että elämään ei mahdu silloin mitään muuta, josta taas yleensä seuraa se, että jossain kohtaa iskee totaalinen kyllästyminen. Etenkin jos olen keksinyt tilalle jonkun uuden, vielä paremman innostuksen kohteen, jonka kanssa alkaa taas sama alusta :).

  Myös viitoskohta pätee täälläkin. Omassa postauksessani käytin siitä esimerkkinä niinkin simppeliä asiaa kuin laukkujen purkamista heti reissun jälkeen. Kun ei vaan suju...

  Pirtsakoita pelikelejä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän se sanoit, että innostus todellakin laskee, kun yleensä tilalle löytyy jokin toinen innostuksen kohde ;) Joskus nauran itselleni, etteikö sitä koskaan opi vaikka ikää karttuu.

   Olen muuten tuon matkalaukun suhteen ihan samanlainen. Minulla saattaa pyöriä se matkalaukku avoimena viikonkin ;)

   Kivaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 4. Haha, minua niin nauratti kun luin tämän tekstisi, sillä olin kirjoittanut eilen aamulla itselleni saman jutun arkistoon odottamaan tätä päivää. Great minds think alike :) .

  Kohdat 1,2 ja 3: sama juttu.

  VastaaPoista
 5. Yhtäläisyyksiä löytyy heti kohdista 3 ja 5. Keksin tänään matemaattisen kaavan. Kirjoitin sen ylös kalenteriin motoksi. E+I=EI
  Saa käyttää! -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin keksitty motto! Pakko laittaa myös ylös. Turhat pienet tekemättömät työt syövät aina energiaa ja sitten varsinkin kun vain siirtää eteenpäin niitä tyhmiä tekemättömiä töitä.

   Poista
 6. Mäkin oon ihan surkea kukkien ja puutarhan kanssa. Mun kaktuksetkin kuoli. Nyt kyllä taas ostin uuden viherkasvin, aloe veran, jospa se pysyisi edes jouluun asti elossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkien kasvatus on kyllä taitolaji ja siinä en ole vuosien saatossa kehittynyt lainkaan. Viime viikolla heitin taas yhden kukan pois!

   Poista
 7. Sama täällä noiden kasvien kanssa. En vaan saa pidettyä niitä hengissä vaikka mikä olisi. Välillä aina koetan ja kerta toisensa jälkeen lentävät roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kun vielä oppisi olemaan ostamatta niitä kukkia. Aina vaan sorrun houkutuksiin ja ajattelin, jospa nyt saisin tämän kasvamaan!

   Poista
 8. Yhtäläisyyksiä löytyy kohdassa 4, täällä kans yksi jolla kukat kuolee ja tulevan kodin piha pidetään simppelinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole koskaan tykännyt puutarhatöistä! ja ensi vuonna se viimeinenkin kukkapenkki lähtee pois niin sitten meidän robottileikkuri saa rauhassa leikata ruohoa!

   Poista
 9. Monta kohtaa menee yksiin.
  Minäkin innostun erilaisista asioista helposti. Elämäntaparemonttejakin on kokeiltu.
  Ja tuon ei:n sanominen on vaikeaa minullekin. Opettelen sitä jatkuvasti.
  Puutarhanhoito on täälläkin retuperällä. Tänä kesänä kun ollaan vielä tuota saarimökkiä rempattu, niin puutarhassa ei ole tapahtunut paljon muuta kuin ruohonleikkuuta.
  Ja tuossa viimeisessäkin kohdassa on tuttua. Toiset asiat teen nopsaan, toisten asioitten tekemistä lykkään. Ja niinkuin sanot hoitamattomat asiat syövät energiaa.
  Olipa kiva paketti tunnustuksia.
  Kiitos Tuula ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Tuula ja kiitos kivasta kommentista.

   Niitä elämäntaparemontteja on allekirjoittaneella ollut vuosien saatossa useampia ja kaikkea on tullut kokeiltua! Joskus toivon, että ikä toisi järkeä päähän mutta turha toivo.

   Kivaa loppuviikkoa sinulle Tuula :)

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig