aurinkolasitrendit, Instrumentarium ja valinnan vaikeus
Kuva // Jere Viinikainen


Toukokuussa mennään ja nyt viimeistään on aika ottaa aurinkolasit esille. Tänään kurkistetaan kehys- ja aurinkolasitrendejä yhteistyössä Instrumentariumin kanssa. Pääsimme kurkistamaan Instrumentariumin monipuoliseen mallistoon IBA -gaalassa. Heidän upeasti stailatulla osastolla oli helppo päästä kesäisiin tunnelmiin ja ottaa ilo irti inspiroivista mallistoista.

Naisella ei voi koskaan olla liikaa aurinkolaseja. Vähintään yhdet on melkein allekirjoittaneella joka kevät hankinnassa. Nuorempana taisi olla useammat. Nykyään hankin aurinkolasit poikkeuksetta vahvuuksilla niin, silloin on oltava vähän harkitsevainen hankintojen suhteen. Tänä keväänä tuntuu valinnanvaraa olevan runsaasti klassista muodoista futuristiseen suuntaan.


Kevään 2018 kehys- ja aurinkolasimuodissa näkyvät  vahvasti muotinäytöslavoja hallinneet värisävyt sorbetista pastellisävyistä vahvoihin tehosteväreihin. Materiaaleissa toistuvat puolestaan niin vahva muovi kuin keveä metallikin ja kehysten muotokieli vaihtelee futusristisesta menneiden vuosikymmenten klassikoihin. Tänä keväänä vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. 

Kevään mielenkiintoiset trendit hakevat inspiraationsa menneiltä vuosikymmenniltä. Cat eye - kehykset ovat saaneet vaikutuksensa 50-luvulta. Oversize -aurinkolasit ovat kuin suoraan 70 -luvulta tai matalat ovaalin muotoiset aurinkolasit ovat menneen 90-luvun hitti. Vuosikymmenten kirjo ei ole aikoihin ollut näin inspiroiva.

Voimakkaiden värien vastapainoksi kevään kehysmuodissa nähdään paljon yksinkertaisia ja eleettömiä kehyksiä. Kehystrendille on tyypillistä yksinkertainen muotokieli, joka yhdistetään kevyisiin materiaaleihin.

Syksyllä minulla on uusien kehyksien hankinta edessä. Olin jo jossain vaiheessa vakaasti päättänyt hankkia vähän voimakkaammat tummat silmälasikehykset. Nyt mieli taas muuttui kun hypistelin näitä Instrun kehyksiä. 
  


Kuva // Jere ViinikainenSuosikkeja olisi riittänyt vaikka kuinka monta kuvattavaksi. Tällä kertaa valitsin klassisen Salvatore Ferragamonin pyöreän muodon. Tänä keväänä minulla on hakusessa isommat aurinkolasikehykset monen vuoden jälkeen. Kokeilin myös todella makeita vähän kissamaisia muotoja mutta pyöreä muoto vei tällä kertaa voiton.

En tiedä muistaako kukaan muutaman vuoden takaista trendiä, kun aurinkolasilehykset olivat kuin kärpäslätkät. Itselläni on tallella yhdet tälläiset oversize - kehykset. Sirompien aurinkolasien jälkeen olen taas matkalla kohti näitä isompia vaihtoehtoja. Kohta voin taas ottaa esille ne rakkaat Efva Attlingin isot aurinkolasit ja laittaa niihin vahvuuksilla olevat linssit.


Mikä on sinun suosikkisi tänä keväänä aurinkolaseissa?


-tuulanneli
12 kommenttia

 1. Ihania malleja :) Itse en voi tavallisia enää käyttää vaan pitää olla nuo erikoislinsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa :)

   Kuvista päätellen sinulla on myös kivoja laseja!

   Poista
 2. Itse tunnun kadottavan vähän väliä aurinkolaseja niin niitä täytyy ehdottomasti useammat kotoa aina löytyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä kun aurinkolaseja jättää vähän joka paikkaan. Itselläni löytyy useasti useammat lasit autosta!

   Poista
 3. Mä hurahdin tänä vuonna ekaa kertaa trendikkäisiin RayBaneihin enkä ole katunut hetkeäkään! Kunnon laseihin kannattaa tosiaan panostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mirva :)

   Aurinkolaseissa kyllä kannattaa satsa laatuun, kyllä sen huomaa istuvuudessa ja muotokielessä. Hyvät lasit istuvat kauniisti kasvoilla ja pysyvät menossa mukana!

   Poista
 4. Ihania laseja oli Instrulla monia :) Itse taisin hurahtaa aika moniin mutta kyllä se kissamaisuus minua aina puhuttelee.
  Aurinkoista viikonloppua ja rapsuja Hansille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itse pyörittelin kauan myös niitä kissamaisia kehyksiä mutta pyöreät veivät tällä kertaa voiton!

   Aurnkoista viikkoa ja rapsut myös Minnielle!

   Poista
 5. Vahvuudet kun tarvitsee niin hiukan hillitsee, ihania aurinkolaseja kumminkin. Omani valitsin viimeviikolla nyt odottelen milloin saan noutaa. Kivoja postauksia sinulla��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos aivan ihanasta kommentistasi!

   Nyt kun olen oppinut käyttämään aurinkolaseja vahvuuksilla ei osaa ostaa enään normaaleja aurinkolaseja. Itselläni kanssa odottaa ne uuden Tom Fordit hakemista. Aurinkoa on luvattu, joten nyt on aivan loistavat aurinkolasikelit tulossa!

   Poista
 6. Hei, upeat nuo, jotka valitsit - sopivat hyvin sinulle!
  Mulla on silmälasit hieman samanlaiset - pyöreähköt isot ja läikikkäät. Aurinkolasit vahvuuksilla ovat sitten Ray Banit - Jackie Ohh-malli. Isot ovat hyvät - suojaavat niin paljon paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Celia :)

   Minulla on ollut nyt muutaman vuoden ajan vähän pienemmät mutta nyt haluan vähän isommat! Ihanaa, että nyt on paljon valinnanvaraa ja jokainen löytää varmasti omansa.

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig