Aikaansaamisen taika, itsensä arvostaminen, viherpesu - perjantai päivän teematPerjantaina päivän aloitin mielenkiintoisessa valmennustapahtumassa. Erikoispsykologi Satu Pihlaja on kirjoittanut kirjan meille niin haasteellisesta itsensä johtamisesta. Aamutilaisuudessa Satu veti meille pienimuotoisen valmennuksen tavoitteenasettamisesta ja siihen liittyvistä haasteista sekä kuinka ne itselle tärkeät tavoitteet voi saavuttaa. 

Aamuhetki oli allekirjoittaneelle  inspiroiva ja palaan myöhemmin aiheeseen laajemmin. Kotiinmatkalla junassa tartuin jo kirjaan into piukassa. Tiesitkö muuten, että vain 20 prosenttia meistä asettaa tavoitteita. Helsingin Sanomien artikelissa oli osuvasti kommentoitu tätä asiaa;

"Erityisen aikaansaavia ihmisiä ihaillaan ja kadehditaankin, vaikka tosiasiassa kuka tahansa oppii sellaiseksi, sanoo psykoterapeutti Satu Pihlaja. (Helsingin Sanomat 8.3.2018)
Loppupäivän vietin Luonnonkaunis 2018 messuilla Suvilahden Kattilahallissa (Helsinki). Päivän parasta antia olivat luennot. Päivän aloitti Tanja Peltomaan luento itsensä arvostamisesta, joka korreloi suoraan omaan hyvinvointiin. Tämä oli hyvä jatke aamupäiväiselle Sadun sessiolle. 

Tanjan luennossa korostuivat juuri meidän arvot, tavoitteellisuus ja siihen kuuluvat repsahdukset. Ilman selkeitä arvoja meidän toiminta on kevytjänteistä ja sattumanvaraista. Meille tärkeiden arvojen tulisi näkyä jokapäiväisissä valinnoissa, jolloin ne lisäävät automaattisesti hyvinvointiamme. Näin meille tärkeät valinnat muuttuvat rutiineiksi, koska ne perustuvat meille itselle tärkeisiin asioihin. Minusta oli hyvä, että Tanja puhui myös repsahduksista, jotka kuuluvat luonnollisena asiana meidän arkeen. Takapakkeja tulee jokaiselle muutoksen matkalla ja niitä ei saa pelätä. Mikään muutos ei kaadu näihin repsahduksiin.
Sulle luvannut en ruusutarhaa - kuluttaja kosmetiikkamainonnan viidakossa, tämä Anja Nysténin luennon nimi oli itsessään mielenkiintoinen ja niin oli myös aihekin. Tällä hetkellä luonnonkosmetiikka-ala kasvaa vahvasti. Tätä kasvua vauhdittavat yleiset luonnollisuuden ja terveyden trendit mutta myös kuluttajien huoli luonnon saastumisesta. Tämä tottakai houkuttelee lisää yrityksiä alalle.

Anja käytti luennossaan termiä viherpesu, jossa korostetaan hyvettä mutta piilotetaan pahe eli esimerkiksi kahdesta pahasta valitaan pienempi (parabeenit vs. MI). Viherpesussa voidaan mainostaa siis tuotetta luonnontuotteena, vaikka osa aineosista olisi haitallisia tai allergisoivia. Anjan esimerkki Herbatint - hiusväristä oli silmiä avaava.

Tässä kohtaa korostuvat tiukat luonnonkosmetiikalle annetut sertifikaatit, silloin kuluttaja pystyy luottamaan kosmetiikan aineosiin. Valitettavasti näitä sertifioituja merkkejäkin on ilmestynyt markkinoille kaikennäköisiä. Kaikki suloiset pupukuvat eivät ole tae luonnollisuudesta ja ovathan eläinkokeet kiellettyjä muutenkin kosmetiikan parissa. Anjan luento avasi silmiäni ja jatkossa kyseenalaistan tarkemmin myös luonnonkosmetiikkaa. Kukkajakku // Happy Holly,  Pitsipaita // Cellbes,  Sneakerit // AfKlingberg, Kaulakoru // Efva Attling


Lopuksi vielä sneak peak *kukkajakustani, johon olen ihan lovena. Näin loppukevennyksenä halusin jo yhden kuvan jakusta tänne blogiin. Tämän kevään "must-have" juttu on kukkakuosit. Raitojen ohella kaupoissa kukkivat kukat esimerkiksi paitiksissa, mekoissa, housuissa ja neuleissa. 

Syksyllä sovittelin jo useita vaihtoehtoja mutta en löytänyt sitä omaa suosikkiani. Uskon, että ongelmana oli tummapohjaiset kukkakuosit, jotka eivät napanneet. Vaaleat värit ovat aina olleet se minun juttu näissä kuoseissa. Viimeisin omistamani kukkakuosinen paitis oli ruusut luonnonvalkoisella pohjalla parinkymmen vuoden takaa. Se olikin todella rakas paita, jota pidin todella paljon. Toivottavasti pääsen nyt viikonlopulla kuvailemaan jakkuani. Jos haluat käydä kurkkaamassa, niin jakun löydät täältä (klik)


Aurinkoista viikonloppua kaikille!


-tuulanneli// *Kukkajakku saatu blogin kautta //

// Postaus sisältää AD linkkejä //
8 kommenttia

 1. En ole kuullutkaan tuosta kirjasta, kuulostaa mielenkiintoiselta! Mulla aikaansaaminen vaihtelee todella paljon: välillä on huikea draivi päällä ja sitten välillä tuntuu, ettei saa yhtään mitään tehtyä. Olisi mielenkiintoista lukea tuo kirja ja katsoa saisiko tuota tasapainotettua jotenkin. Missä nuo messut järjestettiin? Olisi kiva osallistua joskus itsekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Priska :)

   Tuo Sadun kirja on mielenkiintoinen ja se on juuri nyt julkaistu eli olin kirjan julkistamistilaisuudessa median edustajille. Luen juuri nyt kirjaa ja kirjoittelen varmasti postausta asian tiimoilta.

   Luonnonkaunismessut ovat Pro Luonnonkosmetiikka ry:n järjestämät messut keväisin. Heillä on omat facebook sivut. Näillä messuilla on ainoastaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa & mielenkiintoisia luentoja.

   Poista
 2. Tuo kosmetiikkaluento kuulostaa mielenkiintoiselle! Luonnonkosmetiikka on just nyt trendi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkosmetiikka on nyt todella kovassa nousussa ja tottakai se houkuttelee alalle yrityksiä, joilla ei ole puhtaat jauhot pusssissa.

   Onneksi on kuitenkin olemassa luotettavat sertifikaatit. Tässä kohtaa on hyvä muistaa myös se, että luonnonskosmetiikka ei sovi kaikille. Se voi myös aiheuttaa allergioita.

   Poista
 3. Voi miten kiva postaus ihanine kuvineen, kirja kuulostaa huippumielenkiintoiselta, täytyykin tutustua lähemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :)

   Kirja on varmasti hyvä. Olen vasta alkumetreillä lukemisen kanssa mutta valmennus antaa odottaa jotain ainakin minua motivoivaa!

   Poista
 4. Ihanan näköinen tuo jakku! :) Olisin kanssa kovasti halunnut käydä luonnonkaunismessuilla, mutta valitettavasti tänä vuonna en paikalle ehtinyt :/ Tuo kirja vaikuttaa myös kiinnostavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Mari ja kiitos :)

   Olen ihana lovena tuohon kukkajakkuun. Luonnonkaunismessut oli kiva pieni kompakti tapahtuma. Messuilta saa aina kivaa inspiraatiota!

   Mukavaa viikkoa :)

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig