aamubrunssi Marimekolla
Kuva // Martina Uthardt //

Marimekolla on aina ollut erityinen paikka meidän suomalaisten sydämissä. Maija Isolan ja Annikka Rimalan ikoniset kuosit ovat meille jokaiselle tuttuja. Meiltä jokaiselta varmasti löytyy jotain näiden suunnittelijanaisten kuoseja. Kuinka upeasti nämä kuviot taipuvatkaan nykyaikaan uudenlailla käytetettynä. Kuvan Salli - lokkipaita on hyvä esimerkki tästä.

Inspiroiduin näiden ihanien klassikkokuosien kanssa lauantaina Vaasan Marimekko myymälässä, jossa osallistuin aamubrunssitapahtumaan. Olin positiivisesti yllättänyt tämän kevään Marimekon mallistosta. Mustavalkoiset klassikkokuosit hehkuivat sulassa sovussa uusien värikkäiden kuosien kanssa.
"En varsinaisesti myy vaatteita. Myyn elämäntapaa.
 Mekot ovat designia, ei muotia. Myyn pikemminkin ajattelua kuin mekkoja."

Marimekon perustaja Armi Ratia vuonna 1963.


Kuva // Martina Uthardt
Eikö olekin ihastuttava tuossa yllä oleva suunnittelija Satu Maarasen suunnittelemasta Kultarikko - kuosista valmistettu  asuyhdistelmä. Vähän uudempaa Marimekko, joka sulautuu raikkaasti klassikkojen joukkoon. Kivana yksityiskohtana Midiam-paidassa löytyvät selässä olevat rusetit antamassa uutta ilmettä asukokonaisuuteen.

Instaseuraajani näkivät jo lauantaina punaiset unikkotossut, johon ihastuin totaalisesti. Tossujen myötä tuli iso ikävä kesään ja punainen väri toi mieleen tuoreet  kesämansikat! Unikkokuosista oli tarjolla kivoja uusia väriyhdistelmiä niin vaatteissa, laukuissa, kodin tekstiileissä kuin astioissakin.

Lindan kuva // Martina Uthardt

Michaelan kuva // Martina UthardtKiitos todella kivasta aamuhetkestä Marimekon Lindalle ja koko henkilökunnalle. Erityiskiitos tapahtuman idean äidille Michaelalle. Frukostflickorna on mielenkiintoinen konsepti, jonka Michaela on ideoinut ystävänsä kanssa muutama vuosi sitten.

Frukostflickorna on avoin yhteisö, joka järjestää tapahtumia nimensä mukaisesti aamiaisten ympärille. Aamubrunsseja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia verkostoitua, tavata tuttuja, tukea toinen toisiamme, vähän shoppailla sekä tutustua mielenkiintoisiin tuotteisiin. Frukostflickorna - yhteisön löydät facebookista. Sivua seuraavalla saat infoa heidän tapahtumista.Yhdessä tekemällä ja toisia tukemalla olemme aina vahvempia. 

Tiesitkö muuten, että Marimekon tasa-arvon raitakuosi täyttää tänä vuonna 50-vuotta.  Annika Rimala suunnitteli raitakuosin unisex-aikakauden symboliksi vuona 1968. Tasaraita muistetaankin tuon rohkeiden tekojen ja ajatusten ajan uudistushenkisenä tuotoksena. Tämä ikoninen raitakuosi on ollut olennainen osa Marimekkoa kaikki nämä vuodet ja aina yhtä ajankohtainen. Löytyykö sinun vaatekaapista tämä suomalaisen designin ikonituote?-tuulanneli


16 kommenttia

 1. Nuo unikkotossut: voiko olla söpömpiä kenkiä? Aivan syötävän suloiset! ❤ Ja kiitos vinkistä tuohon Frukostflickornaan liittyen, ei ollut itselleni aiemmin tuttu, mutta ehdottomasti tutustun! 😊👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Priska :)

   Unikkotossuissa oli myös todella makeet paksut pohjat, joten noilla jaksaa tepastella pitkiäkin matkoja.

   Michaelan Frukostflickorna on mielenkiintoinen konsepti, jota kannattaa seurata facessa ja osallistua heidän kivoihin tapahtumiin!

   Poista
 2. Marimekon vaatteista en oikein ole osannu innostua, mutta voi nuo astiat! Ne ovat ihania. En malta odottaa, että taas tulee uusia kuoseja niihin. Lisäksi haaveilen Marimekon laukusta, mutta lähes 200 euroa on liikaa kangaslaukusta, vaikka se onkin designia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Annukka :)

   Marimekossa onkin juuri se kivaa, että voit löytää lempparikuosit joko tekstiileistä tai astioista. Näin jokaiselle löytyy jotain!

   Täytyy myöntää, että 200€ kangaslaukusta kuulostaa korkealta mutta ajaton design kestää monta vuotta käytössä.

   Poista
 3. Astiat ovat kauniita. Kirkuvan kirjavat, telttamaiset vaatteet, kankaiset jalkineet ja kangaskassit sen sijaan eivät ole koskaan kiinnostaneet minua.
  - Seijahanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekon astiat ovatkin kauniita ja varsinkin mustavalkoiset ovat minunkin mieleen. Onneksi Marimekon vaatemallistoon on tullut myös istuvampia malleja.

   Poista
 4. Tasaraidat ja marilaukku toki kuuluivat koulu- ja opiskeluaikaani vahvasti. Välillä Marimekko-fanitus himmeni, mutta nyt se on jälleen nostanut päätään :)
  Kiitos, tästä kuvasarjasta - tuli hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista 😘 Minulla kanssa on ollut ylä-ja alamakiä Marimekon kanssa. Nyt mallisto oli taas ilo silmälle!

   Poista
 5. Mulla ei lukioaikoina oikein muuta ollutkaan kuin Marimekon laukkuja (joka vuosi piti ostaa erivärinen uusi), tasaraitapaitoja, penaaleja, rahapusseja, Marimekon kankaista itse ommeltuja mekkoja ja mitähän nyt vielä jäi puuttumaan. Peltipurkit ainakin.

  Piti oikein miettiä, miten ihmeessä olen voinut ne kaikki hankkia, koska hinnoissaan olivat varmaan silloinkin, mutta olin illat ja viikonloput töissä, joten niillä rahoilla pakostikin.

  Ehkä tuolloin tuli mun Marimekkokiintiö tekstiilien osalta täyteen, mutta astioita ihailen. Ja maljakoita, joista iso Urna metsänvihreänä on haavelistalla.

  Viisaat sanat Armilta. Ja arvostan brändiä, koska on samalla perinteikäs, mutta uudistuva. Ja sun kuvasarja teki sille kunniaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Annukka :)

   Tunnistin itseni tuosta kommenttisi alusta kanssa. Minulla on muuten muutama peltipurkki vielä tallella jossain kaapissa. Aina sitä jostain löytyi rahaa ostaa Marimekon juttuja tai tasaraitapaitoja.

   Armi Ratia oli viisas nainen.

   Hyvin Marimekko on matkannut läpi myrskyjen ja tyrskyjen tähän päivään. Se on jännä kuinka se on aina noussut vaikeuksien kautta jaloilleen.

   Poista
 6. Marimekon vaatteet eivät ole oikeastaan koskaan sen suuremmin iskeneet muhun, mutta astiat taas sitten senkin edestä! Ja tietysti pussilakanat ja pyyhkeet on ihan huiput marimekolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Marimekon kuoseja on saatavilla niin monessa muodossa.

   Vaatemallistot ovatkin vuosien saatossa vaihdelleet todella paljon mutta tasaraita on pysynyt vauhdissa mukana! Nyt vaatemallisto oli raikkaampi edellisiin verrattuna. Minulle mustavalkoisuus toimii aina!

   Poista
 7. Marimekko on niitä harvoja liikkeitä, jota olen rakastanut teinistä asti, muuten suosikkiliikkeet ovat onneksi vaihtuneet. Marimekon kuosit on kyllä ihan omaa luokkaansa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekko on kulkenut meidän monen mukana ihan teini-iästä asti.

   Suosikkikohteet ovat vain vaihtuneet vuosien kuluessa. Itselleni ovat aina vaatteet olleet lähellä sydäntä!

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig