Pieniä valintoja luonnon hyväksi - Simply Gentle OrganicOlen aina iloinen, kun löydän jotain uutta luonnonkosmetiikan saralta. Luonnonkosmetiikka on loppujen lopuksi se helpoin ekoteko. Itse haluan iholleni puhtaita ja hoitavia tuotteita sekä haluan helliä ihoani luonnonpuuvillasta valmistetuilla vanutuotteilla.  Omilla pienillä valinnoillamme voimme aina vaikuttaa.

Yksittäiselle kuluttajalle näiden pienten valintojen tärkeyden ymmärtäminen avaa ihan uusia mahdollisuuksia vaikuttaa. Tottakai se on vaikea ymmärtää kuinka voimme vaikuttaa isoihin teollisuusrakenteisiin mutta voimme vaikuttaa siihen omaan hiilijalanjälkeemme. Mitä enemmän teemme näitä yksittäisiä valintoja, niin myös isot toimijat havahtuvat ja tekevät muutoksia toimintatavoissaan. Markkinoinnissakin ne avainsanat vaihtuvat tietoisuuden lisääntyessä.


Tänään tutustumme Brittiläisen Simply Gentle Organicin vanutuotteisiin, jotka ovat ensimmäisenä saaneet arvostetun Soil Association - sertifioinnun. Vanutuotteet eivät sisällä allergeenisia, karsinogeenisiä tai myrkyllisiä kemikaalijäämiä. Kaikki nämä tuotteet ovat nukkaamattomia, valkaisemattomia ja biohajovia, eikä niitä ole käsitelty kemiallisesti valmistuksen tai pakkaamisen aikana. 

Olemme saaneet paljon lukea normaalin puuvillan luontoa kuormittavasta kasvattamisesta sekä tuotantokäsittelymenetelmistä. Luomupuuvilla kasvatetaan sen sijaan ihan ilman kemiallisia torjunta-aineita tai lannoitteita. Luomupuuvillan tuotanto tasapainottaa ekosysteemiä. Kokonaisuudessaan luomupuuvilla tuotanto tarvitsee vähemmän energiaa ja vettä kuin tavanomaisen puuvillan tuotanto.Näitä pieniä valintoja luonnon hyväksi voi tehdä vaikka aloittamalla vanupuikoista. Esimerkiksi näiden Simply Gentlen vanupuikkojen tikkuosat on valmistettu kierrätyspaperista. Tuotesarjasta löydät myös pehmeä luomulaatuisen vanun ja vanulaput, jotka ovat kaksipuolista puuvillaa. Monikäyttöiset ja näppärät Simply Gentlen 3in1 kosteuspyyhkeet ovat helppo ottaa vaikka matkalle mukaan.
Tärkeitä pieniä asioita meidän luonnon hyväksi. Ainakin näistä tuli minulle heti suosikkeja.-tuulanneli

//tuotteet saatu testiin maahantuojalta pr-näytteenä //


Simply Gentlen jälleenmyyjiä ovat mm. Ruohonjuuri sekä muut kauneuden ja hyvinvoinnin kivijalka- ja verkkokaupat, kuten Natural Goods Company ja Hyvinvoinnin Tavaratalo.
12 kommenttia

 1. Tykkään tuollaisista puhdistuspyyhkeistä. Upeaa, että näidenkin valmistukseen panostetaan kuormittamatta luontoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kivaa Outi :)

   Nämä ovat näitä pieniä asioita, millä voimme vaikuttaa. Pienistä puroista kasvaa aina jotain isompaa.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä ja hyvästä postauksesta.
  Tämän kokeilen heti.
  Kauniit kuvat,kuin aina.
  Ihanaa pakkas viikonloppua.
  Yst
  Marjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja Terttu.

   Pieniä kivoja valintoja meidän herkän ja arvokkaan luonnon hyväksi!

   Mukavaa ja aurinkoista pakkasviikkoa!

   Poista
 3. Nämä vaikuttaa tosi mielenkiintoisilta tuotteilta! Koitan välttää normi puuvillan ostamista juuri noiden ympäristö- ja terveyshaittojen vuoksi, joten näitä voisin kyllä testailla :) ja mahtavaa että noissa puikoissa on muovin sijasta käytetty paperia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Minna :)

   Näitä kannattaa kokeilla ja mitä parhainta tuotteet on valmistettu luonnonpuuvillasta.

   Se on todellakin hyvä, että muovin haitallisuudesta puhutaan yhä enemmän!

   Poista
 4. Täytyy tunnustaa tietämättömyyteni puuvillan ja luomupuuvillan eroissa. Jatkossa pyrin ehdottomasti suosimaan luomupuuvillaa. Tuo muovitomuus vanupuikoissa on tosi hyvä juttu. Muovin haitoista sentään olen tietoinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Minna,

   Se on todellakin hyvä, että muodin haitoista on alettu puhumaan enemmän. Kaupoissakin leviävä muovipussittomuus on todella tervetullut ilmiö.

   Poista
 5. Muutenkin kuin vain luonnonkannalta huonoin vaihtoehto on erehtyä ostamaan halpoja tops-tikkuja. Ne ovat sitten sellaisia nukkakääröjä ja liian paksuja yhtään mihinkään. Ärsyttävää, kun niistä tarttuu ripsiin kuituja.

  Aasiassa taas ostin jostain kioskista Tops-tikkuja, joissa ei ollut vanua käytännössä lainkaan. Mukava raapia silmänalusia sellaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anna :)

   Kyllä vähän kaikessa se laatu ratkaisee. Nämä olivat ainakin todella kivantuntuisia ja iholle pehmeitä tuotteita. Hyvälaatuisen puuvillan tuntee ihollaan ja puhdistuksen yhteydessä puhdistava tuote imeytyy ihanasta iholle ja tehostaa tuotteen tehoa.

   Poista
 6. Olen puhdistuspyyhkeiden suurkuluttaja. Ne ovat todella käteviä ottaa matkalle mukaan niin ei tarvitse kantaa tuotteita pulloissa. Ympäristöasiat ovat itselle myös tärkeitä ja yritän valinnoillani ottaa ne huomioon tuotteita valitessani. Upea, että muovi on korvattu kierrätyspaperilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marjo;

   Puhdistuspyyhkeet ovat todella must-tuote matkalla. Ne ovat niin helppoja käyttää ja nämä kosteuspyyhkeet sopivat myös minun herkälle iholle!

   Tuossa jo edellä mainitsinkin, että on älyttömän hyvä kun muovin tietoisuus muovin haitallisuudesta alkaa leviäämään.

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig