Osaatko elää hetkessä
Pari päivää sitten törmäsin mielenkiintoiseen artikkeliin, jossa lueltiin asioita, jotka koirat opettavat meille. Artikkelissa oli lähestytty asioita käytännönläheisesti. Loppujen lopuksi elämän perusasiat ovat yksinkertaisia ja hyvinvoitimme perustuu perusarkeen. Teemme liian usein elämästä monimutkaista.

Hans täyttää tällä viikolla jo kahdeksan kuukautta. Täytyy myöntää, että aika on kulunut todella nopeasti. Meidän yhteiseen aikaan on kuulunut niin ylä- kuin alamäkiä. On ollut päiviä, jolloin olisin valmis antamaan koiran pois ensimmäiselle vastaantulijalle. Vaakakuppi on kuitenkin loppujen lopuksi plussan puolella. Hans on meidän täysivaltainen perheenjäsen. En olisi uskonut, että minusta tulee koiraihminen näin nopeasti. 


"Osaatko sinä elää hetkessä, hassutella, näyttää rakkautesi ja nukkua tarpeeksi? Voisimme oppia koirilta monta asiaa. Hassuttele aina, kun voit ja vietä paljon aikaa ulkona."


Meidän aikuisten elämä on aika tylsää joskus. Itse en ole todellakaan mikään heittäytyjä tyyppi vaan lukeudun juuri siihen ryhmään, joka viimeisenä lähtee piirileikkiin. Ihailen ihmisiä, jotka osaavat hassutella ja leikkiä lapsen tavoin. Moni asia elämässä olisi paljon helpompaa rennommalla otteella. 

Jokainen koiranomistaja tietää kuinka paljon koira rakastaa ulkoilua. Meille jokaiselle tekee hyvää niin vähän pienemmät pyrähdykset ulkona kuin vähän pidemmät happihyppelyt. Pääasia on vain, että menet ulos ja nautit hetkistä yhdessä läheisten tai ihan yksistään.
"Osoita rakkautta ja kiintymystä. Koira on aina innoissaan, kun perhe tulee kotiin tai se tapaa tuttuja kodin ulkopuolella. Joten kun puolisosi saapuu työpäivän jälkeen, mene häntä vastaan, halaa ja suukottele. Kun tapaat ystäviäsi, hymyile ja oikeasti näytä, kuinka ihanaa heitä on nähdä."

Nämä nelijalkaiset ystävämme opettavat meille paljon asioita, jotka olemme unohtaneet kiireisessä arjessamme. Meidän yhteinen matka Hansin kanssa on vasta alullaan ja paljon mielenkiintoisia päiviä on tulossa. Nyt kuitenkin nautimme tästä pentuvintiön arjesta ja opimme joka päivä uusia asioita yhdessä.

-tuulanneli


Lähteet: Mindbodygreen.com, Consciouslifenews.com, Care.com

6 kommenttia

 1. Ihana postaus! <3 Vaikken olekaan koiraihminen, niin välillä sitä kaipaisi itselleen pientä karvaista ulkoiluttajaa, joka antaisi syyn lähteä ulos haahuilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula :)

   Kyllä tämä meidän hännänheiluttaja on tehokas ulkoiluttaja. Itse olen aina liikkunut mutta nyt myös mieheni liikkuu paljon!

   Poista
 2. Hans <3

  Kun muutin mieheni kanssa yhteen, tein ihan tietoisen päätöksen, että menen häntä vastaan aina ovelle. Hän tekee samoin. Edelleen ihan parhaita helppoja päätöksiä parisuhteen ylläpitoon. On aina kiva tuntea itsensä tervetulleeksi ja arvostetuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli :)

   Meillä on kanssa halailu kuulunut aina arkipäivään ja nyt Hansin myötä tämä hellittely on vielä entisestään lisääntynyt. Toisen huomioiminen on todella tärkeää!

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig