Mansikkajäädykekakku - kesän helppo vierasvaraTämä kakku tuo mieleen enkeliäitini. Yksi hänen lempikakuistaan vierasvaraksi oli tämä mansikkajäädykekakku. Muistan aina, kun kävimme kotona, niin tämä kakku löytyi aina pakasteesta vieraiden varalle. 

Tein kakun täytteen tuorejuusto, tomusokeri ja kermavaahtoseoksella sekä tuoreilla mansikoilla. Muistan äitini tehneen tämän mansikkakakun pelkästään tomusokeri ja kermavaahtoseoksella. Tuorejuusto ei aina ole kaikkien mieleen. Tuoreet mansikat tässä kakussa ovat kuitenkin  se juttu! Kakku on todella herkullinen ja helppo valmistaa. Kakun voi jakaa itselleen myös pieniin palasiin pakkasiin ja ottaa palan kerrallaan vaikkapa päiväkahvin kanssa. -tuulanneli


Mansikkajäädykekakku

150g Digestivekeksejä
75g voita

Täyte:
200g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5dl vispikermaa
4 dl mansikoita
3 liivatelehteä

Päälle; pensasmustikoita ja mansikoita

Murskaa keksit, sulata voi ja lisää keksimurusiin. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos pohja päälle ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmän veteen. Sekoita tomu- ja vaniljasokeri tuorejuuston kanssa keskenään. Vatkaa vispikerma ja lisää vaahto juustoseokseen. Soseuta mansikat ja lisää sose myös juustoseokseen. Liota kuivaksi puserretut liivatelehdet tilkkaa kuuma vettä ja lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta kakku.

Ota kakku pakistimesta vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele päällinen marjoilla.


2 kommenttia

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig