sokeriton kuukausi
Nyt voin antaa itselleni papukaijamerkin! Sokeriton kuukausi on ohitse. Itse asiassa se päättyi virallisesti jo sunnuntaina mutta vieläkin ollaan oltu sokerittomalla. Olen ylpeä itsestäni ja eikä tämä loppujen lopuksi ollut vaikeaa. Tässä kohtaan korostan vielä, että olin ilman näkyvää sokeria. Tottakai piilosokeria on varmasti päässyt seulasta läpi ja hedelmiä olen syönyt ahkerasti. Näköjään kroppa tasapainottaa omalla tavallaan. Sokeritonta kuukautta helpotti, että minulla ei ollut ihan muutama iltatilaisuus ja niissäkin oli vertaistukea. Tänä päivänä tämä sokeriton tammikuu on suosittu. Kotona on ollut herkkuja mutta perheen miehet ovat huolehtineet ne parempiin suihin. Olen ylpeä, että itsehillintä on pitänyt vaikka herkkuja on ollut esillä.

Suosittelen kaikille kokeilemaan tätä sokerittomuutta. Tulevaisuudessa aioin jatkaa karkkipäivä -teemalla. Seuraavaksi olen ajatellut kokeilla valkoisen jauhon poisjättämistä myös samalla periaatteella, että herkutellaan vain karkkipäivänä. Kyllähän meillä pitää olla nautintoja. Näin varttuneella iällä en halua enää vetää mitään övereitä kaiken maailman kieltojen kanssa. Kohtuus kaikessa ja ne kivat pienet askeleet kohti muutosta. Sokerittomuus olikin se minun tärkein muutosjuttu tammikuussa ja nyt helmikuussa pistetään vauhtia liikuntapuolelle. Tammikuussa lisäsin jo liikuntaa arkeen ja nyt siirrytään seuraavalle pykälälle.

Parin viikon päästä aion olla pullantuoksuinen bloggari. Nuoriso on tulossa viikonlopuksi kotiin, joten sitten herkutellaan. 


                                   -tuulanneli

19 kommenttia

 1. Hei mahtavaa, hyvin tehty! :) Ehkä sitä itsekin joskus kokeilee...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :)

   suosittelen, eikä tämä todellakaan ollut mitään vaikeaa!

   Poista
 2. Onnittelut sokerittomasta kuukaudesta!
  Itsekin tein saman, paitsi pari kertaa sorruin. Nyt helmikuussa jatkan myös sokerittomalla, mutta juhlissa ja vierailuilla en aio sitä ankarasti noudattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina :)

   Onnea sinulle myös hienosti tsempatusta kuukaudesta! Olen sinun kanssa samaa mieltä, että kohtuus on hyvä juttu. Näin varttuneella iällä pitää olla myös nautintoja. Uskon, että itselläni tämä karkkipäivä -juttu toimii jatkossa hyvin!

   Poista
 3. Täältä tulee sulle sata pistettä sen papukaijamerkin lisäksi :).

  Vaikka vähän sotkeekin salitreeniä, niin aion ens viikon kokeilla Tiina Hälvän Detox-kuuria. En millään malttais odottaa maanantaihin, että pääsee alkuun. Vielä en tiedä resepteistä mitään, mutta ne saadaan vissiin huomenna. Jää treenit siltä viikolta väliin, mutta olen ihan satavarma, että pikku puhdistuksen jälkeen on tuplasti virtaa.

  Syötävän ihania kuvia sulla muuten (taas) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Annukka :)

   minulla on kanssa ph-dieetin ohjelma olemassa ja nyt arvon, että mitä teen sen kanssa. Arvaappas kun kiinnostaisi kokeilla! Minulla on pejantaina iso tentti ja katsotaan mitä teen sen jälkeen. Helmikuun ja maaliskuun opiskeluohjelma on todella tiukka. Kandityön palautus on 31.3. Saattaa olla, että pd-puhdistus siirtyy huhtikuulle. Helmikuun teema minulla kuntosalitreenit. Olen istunut nyt pari viikkoa täysin tenttikirjojen kanssa.

   Tsemppiä sinulle Detox-kuurin kanssa! Täällä ollaan mielenkiinnolla kuulolla!

   Poista
 4. Onnittelut, ei se todellakaan ole ollut vaikeaa! Mä olen ollut myös sokeriton tammikuun ja jatkan niin kauan kuin huvittaa. Olen myös syönyt hedelmiä ja vähän hunajaa, mutta karkkia ei tee mieli. Alkoholia en paljon käytä, mutta sitäkään vähää ei ole tehnyt mieli. En ole muutenkaan kova sokerille, joten aika helppoa on ollut. Ja just noi tuorepuurot ja maustamaton jugurtti chia-siemenillä ja marjoilla korvaavat ihan helposti kaikki namit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Marjukka :)

   Upeasti olet sinäkin vetänyt tammikuun ilman sokeria. Olen kanssa vielä ollut täysin ilman sokeria. Itselleni tämä on kanssa ollut helppoa, koska en syö normaalistakaan karkkia. Minulle on nuo pullaherkut se kompastuskivi :) ja ehkä tänä viikonloppuna on vuorossa laskiaispullat tai sitten venytän herkuttelun ensi viikonlopulle, kun nuoriso tulee kotia :)

   Poista
 5. Olen kyllä susta ylpeä! Hienoa! Itse olin marraskuussa 3 viikkoa ilman sokeria ja yritin nyt tammikuussa uudelleen, mutta ei siitä mitään tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marie :)

   Kannattaa vaan kokeilla :) sitähän voi aloittaa aina uudelleen. Kuitenkin meidän elämässä on kivoja juhlia ja tapahtumia. Sitten taas arjessa voi kokeille sokerittomuutta :) Pienin askelin sitä pääsee kohti muutosta, ei kannatta antaa periksi!

   Poista
 6. Onnea! Täälläkin on ollut sokeriton tammikuu ja vehnätön! :)
  Hyvin meni ja toivottavasti jatkuu hillitysti lauantaikarkki päivät :D sunnuntaina sitten laskiaispullaa, woop woop!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Jessica:)

   Uskon, että tuo karkkipäivä systeemi sopii minullekin, että kerran viikossa voi herkutella hillitysti.
   Meillä kaikilla on kivoja juhlia ja kyllä sitä pitää vähän nauttia!

   Täälläkin on sunnuntaina luultavasti tämän vuoden ekat laskiaispullat!!!!

   Poista
 7. Hyvä, hyvä! Hieno juttu - olet onnistunut hienosti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heippa annu :)

   kiitos tsempeistä <3 tämä itsensä haastaminen on todella kivaa!!!

   Poista
 8. Ihan huippua! Muakin kiinnostais joku viljattomampi sessio ;) Nyt mulla on menossa se 100 päivää ilman ylimääräistä ja valkoista sokeria...alotin joulupäivänä eli takana 42 päivää. Kyllä nämä kannattaa nämä tempaukset tehä! Kevenee kummasti olo :) Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :)

   Hienosti olet sinäkin vetänyt. Itse en halunnut ihan 100 päivään lähteä, koska tässä on muutamat todella kivat juhlat tulossa. Minulle sopii paremmin nämä kuukauden sessiot ja nyt tästä eteenpäin karkkipäiväteema. Täysin viljattomaan en varmasti lähde, koska tuorepuurot ovat niin olennainen osa ruokavaliotani tällä hetkellä. Tai pystyyhän nekin valmistamaan ilman viljatuotteita. Valkoisen jauhot voisin kyllä laittaa pannaan mutta sillä karkkipäivä periaatteella.

   Kivaa loppuviikkoa sinulle myös <3

   Poista
 9. Hyvä sinä, hieno homma, että vietit sokerittoman kuukauden! Saisinkohan tsempattua itseni samaan, tarvetta olisi.

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig