kohti valkoisempaa hymyä
Heippa kaikille! Viime keväänä aloitin projektini kohti valkoisempaa hymyä yhdessä Vaasan Hammaslääkärikeskuksen kanssa. Ensimmäisessä vaiheessa teimme keväällä perusteellisen hammaskiven poiston. Postauksen voit käydä lukemassa täältä (klik). Jatkoimme projektia nyt joulun alla tehden hampaiden valkaisun. Itse koen turvallisemmaksi vaihtoehdoksi tehdä valkaisu ammatti-ihmisen kanssa. Tälläkin kertaa teimme ensin hammaskiven poiston ja samalla hampaani tarkastettiin. Yksi pieni reikä korjattiin. Minulla on hampaiden kanssa ongelmana nopea hammaskiven muodostuminen siksi toimenpiteen suorittaminen suuhygienistillä on suositeltavampaa.
Minun valkaisu tehtiin Perfect Bleach Office + 35 % vetyperoksidilla. Hampaiden lähtösävy oli n. A3 ja pääsimme loppusävyyn B1. Olin todella tyytyväinen lopputulokseen, koska minulla on vähän kiillevärjäytymiä hampaissa sekä pikkasen epätasainen väri. Ehkä joku päivä minäkin saan todella hohtavat hampaat mutta se vaatii vielä tiettyjen etuhampaiden paikkojen vaihtamisen. Nyt kuitenkin väri on huomattavasti valkoisempi kuin aikaisemmin. Usein annetaan ymmärtää, että valkaisu tapahtuu kädenkääntäessä mutta täytyy muistaa, että meillä jokaisella yksilölliset hampaat ja erilaiset kiilteet. 

Itse toimenpide oli minulle kivuton eli tarkoittaa, että minä taisin taas nukkua suurimman osan parin tuntisen toimenpiteen aikana. Valkaisun jälkeen hampaani olivat yliherkät päivän ajan. Päivän aikana meni muutama burana ja Sensodymea hieroin ahkerasti hampaisiin. Nämäkin ovat yksilöllisiä tuntemuksia. Minulla onneksi helpotti vihlonta yöksi ja seuraava päivänä ei ollut enää tuntemuksia. Koska kahvia ei saanut juoda seuraavan 48 tunnin aikana, niin se oli ainoa asia mikä aiheutti pientä päänkiristystä. Ohjeiden mukaan vältin myös seuraavien viikkojen aikana kaikkea värjäävää ruokaa ja voimakkaita huulipunia. Kahvini join pillillä, mikä aiheutti meillä kotona hymyileviä katseita.

Kauniit ja terveet hampaat ovat tärkeä osa myös meidän hyvinvointia. Kauniilla hymyllä ilostutamme läheisten päivää. Pelkkä hymyileminen itsessään saa olon tuntumaan nuoremmaksi. Hymy on tärkeää ja ilo tarttuu sitä kautta muihin ihmisiin. Kauniista hymystä kannattaa pitää huolta!


                                                  -tuulanneli
// postaus yhdessä Vaasan Hammaslääkärikeskus //

8 kommenttia

 1. Kauniit hampaat sinulla onkin, varmaan ollut siis hyötyä tuosta! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Hymyllä on iso merkitys ja sillä saa paljon aikaan :)

   Poista
 2. Ei muutakuin lukijoille hyvät alet niin päästään kokeilemaan;)

  VastaaPoista
 3. Kauniit hampaat sinulla. Itsekin olen joskus miettinyt valkaisua, mutta se on vaan jäänyt ajatauksen asteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Sinulla on kyllä niin kauniit hampaat, että tarvitsetko? Minulla oli vanhoja värjäytymiä niiltä ajoilta, kun joskus tupakoin....

   Poista
 4. Aah ihanaa, nyt ollaan lempiaiheeni äärellä eli hampaat. <3 Aivan ihana hymy siellä ja minäkin täällä palavasti haluan hampaiden kirkastukseen. Ihanaa viikonloppua ihanainen, näytät upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Tiia <3

   sinullahan on aivan upea hymy :)

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig