stailistin vaatekaapilla
Tervetuloa mukaan mielenkiintoiselle tutustumiskäynnille stailisti Katriina Koskiniemi-Väisäsen vaatekaapille. Minulle tämän postauksen teko ollut haave jo pitemmän aikaa. Sain itselleni mukaan hyviä vinkkejä hyödynnettäväksi jatkossa. Olen minimoinut vaatekaappiani nyt melkein vuoden ja totesin tämän tapaamisen jälkeen, että olen vasta raapaissut jäävuorenhuippua. Olin viime keväänä Katriinan järjestämällä tyylikurssilla ja sieltä sain rohkeutta muuttaa tyyliäni. Opin kurssilla, että päärynävartaloa ei saa peittää vaan täytyy / saa olla ylpeä omasta vartalostaan eli korostetaan sen parhaimpia puolia. Minusta ei enää langanlaihaa mallia saa, vaan olen onnellinen tälläisenä kuin olen. 

Miltä se Katriinan vaatekaappi näytti? Persoonalliselta ja siltikin yhtäaikaa minimalistisen yksinkertaiselta. Jokainen yksityiskohta oli mietitty tarkkaan. Katriinan oman pukeutumisen punaisena lankana toimii arkisin hänen työnsä. Hän valitsee asunsa tilanteen sekä asiakkaiden mukaan. Tämähän pätee meidän jokaisen kohdalla. Sinun tulee olla samalla kertaa vakuuttava mutta et saa asettua asiakkaiden / kuulijoiden / yhteistyökumppaneiden yläpuolelle. Katriinan työ stailistina on paljolti asiakkaiden vaatekaappien uudellejärjestelyä, stailausta liikkeissä ja kurssien pitämistä pukeutumisesta niin yrityksissä kuin yksityishenkilöille.
Tämän syksyn uusia hankintoja ovat olleet More & Moren kotelomekko, Inwearin neuletakki ja Inwearin valkoinen ja sininen paitis. Näihin yhdistetään sitten valkoiset housut, farkut, ruskea mokkahame ja ne kauniit naiselliset valkoiset helmet. Toimiva vaatekaappi ei paljoa tarvitse vain toisiinsa sopivat osat. Tässä kohtaan haluan korostaa myös laatua ajattoman ja tyylikkään pukeutumisen kohdalla. Ostohetkellä se hieman kalliimpi vaihtoehto voi vähän kirpaista rahakukkaroa mutta maksaa itsensä takaisin varmasti tulevaisuudessa. 


Katriina puhuu valkoisen hyvin istuvan paitiksen puolesta. Se on klassinen ja hyvä vaate erilaisten jakkujen alle. Valkoinen paitis on valitettavasti myös kuluva käyttövaate, joka kannattaa aina uusia säännöllisen väliajoin. Valkoisen puhtaanapito ei ole mitään helppoa ja vaikka me kuinka käytettäisiin valkaisevia pesuaineita niin kyllä se vaan pinttyy ja kellastuu. Monet paitikset sisältävät myös elastaania, joka väsyy käytössä. Onneksi tänä päivänä saa hyviä istuvia paitiksia kohtuuhintaan. Mikä onkaan mukavampaa uuden sesongin alkaessa kuin uusi puhdas valkoinen paitis ja näin ne rakkaat jakutkin saavat uuden elämän.


"Vaatimattomuus ei ole hyveeni" lainatakseni Katriinaa. Olin aivan hurmioitunut näistä vintageaarteista. Vai mitä mieltä olet luonnonvaaleasta luistelupuvusta yhdistettynä mokkanahkaiseen kasakkatakkiin? Hivelin ihastuneena myös pitsistä häämekon yläosaa. Voin vain sieluni silmin kuvitella tämän pitsiunelman juhlavaatteena. Katriinan tämän kesän hankinta oli aivan ihana beige keeppi ja siihen kuuluva helmikäsilaukku. Ihan huikeita vintageaarteita ja niin persoonallisia juttuja, joita voi vain löytyä stailistin kätköistä.Kiitos Katriina aivan upeasta, inspiroivasta iltapäivästä. Viimeisissä kuvissa vielä Katriinan eilisen päivän look. Sporttisen tyylikäs lady, joka oli yhdistänyt asuunsa kauniin karvaliivin. Katriinan perustyyli on yksinkertainen mutta särmää pukeutumiseen lisätään sitten erilaisilla liiveillä, nahkarotseilla ja jakuilla. Katriinaa lainaten toimivaan vaatekaappiin tarvitaan hyvät musta housut, istuvat perusfarkut, hame, hyvin istuva jakku ja se valkoinen paitis. Kausittain tätä peruspuvustoa päivitetään uutuuksilla; kuten neuleilla, kivoilla yläosilla ja huiveilla. Kuulostaa niin yksinkertaisen helpolta. Toivottavasti allekirjoitanut joku päivä saa vaatekaappiinsa järjestykseen. Pienin askelin edetään kohti tavoitetta. 

Lopuksi haluan vielä vinkata viikonlopulla alkavasta Katriinan tyylikurssista. Jos olet kiinnostunut niin lisäinfoa löydät täältä (klik)


                       -tuulanneli

32 kommenttia

 1. Todella kiva tyyli, samaan aikaan rento, mutta ylellinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä / persooonallinen ja niin Katin näköinen :)

   Poista
 2. Upea tyyli! Stailaajan käsittelyyn toivon itsekin joku päivä meneväni. Vaatevalikoiman minimoinen ja 'kaikki sopii kaikkien kanssa yhteen' tyyli kuulostaa niin yksinkertaiselta, mutta jotenkin sen aikaansaaminen omin voimin näyttää ontuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiton Belladonna :)

   Vaatekaapin minimoiminen on todella pitkä projekti ja saada ne kaikki vaatteet sitten matsaamaan keskenään / huh huh / työsarkaa riittää. Jotenkin näin varttuneemalla iällä se on kuitenkin helpompaan kun kaikkien kotkotuksien perässä ei tarvitse juosta.

   Katin tyyli on yksinkertainen mutta siltikin trendikäs ja kaiken perusta on toimiva peruspuvusto!

   Poista
 3. Oih miten hyvä maku. Miten sitä oppisi itse yhdistelemään noin vaivattoman oloisesti???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin Leena aivan mieletön :)

   Olen tuntenut Katin melkein parikymmentä ja aina tykännyt hänen tavastaan yhdistellä vaatteita omalla persoonallisella tavallaan mutta siltikin muodikkaasti!

   Poista
 4. Huii miten magee tyyli! Kateeksi käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi Ansku :)

   ja Katin persoona on yhtä ihana ja magee kuin hänen tyylinsä.
   Hänen jumppansa Wasa Sport Gymillä ovat supersuosittuja ja joskus voisin tehdä
   postauksen myös hänen ajatuksistaan naisena olemista.....

   Poista
 5. Tosi kiva postaus! Ja miten onkaan jännä, että jotkut asiat näyttävät toisen päällä ihan mahottoman hyviltä, mutta itselle niitä ei voisi kuvitella kuuna päivänä. Inspiroivaa, vaikka suurinta osaa asuista en kyllä itselleni haluaisi. Tosin kuvat yksi, kolme ja neljä tekee kyllä poikkeuksen. Erityisesti kiinnostaisi tietää, mistä tuo ykköskuvan huikentelevainen hipsutakki on peräisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Minttu :)

   Kati on yhtä herskyvä kuin on hänen tyylinsä :)

   Muistaakseni paljettijakku on PBO:n viime syksyn mallistosta. Olen kuvannut sitä meidän brunssitapahtumassa ennen joulua. Halusin tähän postaukseen Katin eri tyylejä ja minulle nuo vintagejutut olivatkin ihan yllätys. Mutta stailistilta sitä voikin odottaa! Tässä näkyy juuri se, että ei sinulla tarvitse olla isoa vaatekaappia kunhan kaikki vaatteet vain sopivat keskenään yhteen / se on tärkeintä!

   Poista
  2. Heippa kaikille:

   tarkennus edelliseen kommenttiin. Valkoinen paljettijakku on Yvette Hassin mallistosta :)

   Poista
 6. Kiva postaus Katin garderobista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana tuo meidän Kati :)

   Tästä tuli heti kertaheitolla minun suosikkipostaus ja olen tyytyväinen lopputulokseen!!!!


   Poista
 7. Kauniita ja elegantteja vaatteita, mutta silti eivät mene överiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Minna :)

   hyvällä ja varmalla tyylillä luotuja koknaisuuksia :)

   voin paljastaa, että meillä ei kauan mennyt näiden kuvien kanssa, koska en halunnut mitään pönötyskuvia vaan kuvata herskyvän ja ihanan Katin.

   ammatti-ihminen ei kauan mieti kokonaisuuksia vaan ne syntyvät nopeasti!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitti Outi :)

   Katin tyylissä on sitä jotain :) ja mikä tärkeintä hänellä on myös taito löytää upeita kokonaisuuksia asiakkaille ja opettaa heitä rakentamaan sitä omaa vaatekaappiaan!
   Huippustailisti!

   Poista
 9. Loistava tyyli.

  Elastaania/lycraa sisältävien vaatteiden huoltoon vinkki; ei huuhteluainetta. Se, samoin kuin valkaisuaine haurastuttaa elastaania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tuuli :)

   Kati on ihan huppu :)

   Itse en ole muuten käyttänyt enää huuhteluaineita moniin vuosiin juuri sen takia kun se ei sovi monille materiaaleille!

   Poista
 10. Kiva nähdä suomalaisen stylistin vaatekaapin sisältöä:) Paljon kerroksia, erilaisia materiaaleja ja pehmeyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Susanna :)

   Katin vaatekaappi oli todellakin täynnä yllätyksiä mutta mitä voi odottaa ammattitaitoiselta stailistilta!

   Poista
 11. Ihana Kati!! Tuo beige neuletakki on upea ja mun mielestä paras asukokonaisuus just se, hame, valkoinen paitis ja nilkkurit. Pööööfekt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä meidän Kati on supertyyppi:)

   Se justiinsa Katin tämän syksyn ns. työ / businesslook mutta ihan Katin näköinen :)
   Kyllä noissa Katin juhlahepeneissäkin on sitä jotain ja hänellä on taito yhdistää myös arkeen!

   Poista
 12. Hei, mullakin oli ihan samanlainen vaalea karvaliivi, pitääkin ottaa aktiiviseen käyttöön. Tyylikäs vaatekaappi kyllä. Ja pitäisi itsekin muistaa uusia useammin niitä valkoisia paitoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heippa Sari :)

   kyllä ehdottamsti karvaliivi käyttöön! Se on todella kiva asuste millä saa ilmettä puketumiseen. Itsellänikin on edessä uuden puhtaan peruspaitkisen hankinta :)

   Poista
 13. Olipas ihana uppoutua tutkimaan jonkun toisen vaatekaappia. Valkoinen paitis täytyy hankkia. Erityisesti kiinnostuin Katin silmälaseista. Tiedätkö kenen suunnittelemat ne ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa amelie :)

   arvaapas oliko minulla hauskaa tehdä tätä postausta ja samalla sain monen monta kivaa vinkkiä myös itselleni.

   nyt unohdin laittaa tuossa illalla viestiä Katille noista silmälaseista. Sen tiedän, että ne on hankittu Iris Optikaasta (Vaasa). Laitan huomenna lisäinfoa tänne kommenttikentään :)

   Poista
  2. heippa amelia :)

   tässä kehyksien tiedot: kehys on L.a.Eyeworks - merkkinen.
   Lisäinfoa voit tiedustella; http://www.irisoptikko.fi/   Poista
 14. Kati näyttää tutulta, olisinko ollut joskus hänen jumpissansa? Vaasasta ovat jääneet mieleen kyllä Suomen parhaimmat kuntokeskukset, Sports club ja Lady line. Missään ei ole niin laadukasta liikuntaohjelmaa ja ohjaajia vielä tullut vastaan...I Miss Vaasa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Heli :)

   Varmasti olet ollut Katin tunneilla, koska hän on ohjannut jo kymmeniä vuosia jumppia juuri ao.saleilla. Olen itsekin WSC:n jäsen ja juuri heidän ryhmäliikuntatunnit ovat huippuja!

   Poista
 15. Oih, tuon Katriinan taidon kun joskus oppisi - vaatehuone ja hermot kiittäisivät, lompakkokin varmasti aika ajoin ;).

  VastaaPoista
 16. Todella kiva tyyli Katriinalla! Tyylikkäitä ja erilaisia asukokonaisuuksia. Tätä postausta oli kiva lukea :) Tarvitsisin itsekin stailistia avuksi laittamaan kaapin kuntoon ja laittamaan turhat eteenpäin!

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig