olenko liian vanha?Tänään se vuosikello liikahti taas uusille lukemille ja vähän tämä päivä tuo vuosittain pientä kriisin poikasta, joka onneksi on huomenna jo poissa. Olenko jo liian vanha? Onko ikä todellakin vain numeroita? Näitä olen taas pyöritellyt mielessäni. Jonkun mielestä nuo kysymykset kuulostavat kliseemäiseltä mutta mielestäni joskus on hyvä pysähtyä hetkeksi. Elämänrytmimme on niin kiireinen tänä päivänä ja liian moni hetki vain vilahtaa ohitse. Minulle tästä blogista on tullut paikka, jossa voin silloin tällöin pysähtyä miettimään asioista ja samalla kirjoittaa ne ylös jaettavaksi teidän ihanien lukijoiden kanssa. 

Jos oikein mietitään niin olenhan minä jo vanha tiettyihin juttuihin. Otetan esimerkiksi illanvietot ja etenkin bailaaminen. Jos menee vähän myöhempään niin kyllä siihen toipumiseen menee melkein koko seuraava viikko. Ehkä kimppa-asuminen minun kohdalla kuuluu sinne nuoruusvuosille. Onneksi ikä on tuonut varmuutta moniin asioihin. Enää ei tarvitse miellyttää kaikkia ja olen oppinut sanomaan; Ei. Varsinkin viimeisen vuoden aikana moni asia on saanut uuden merkityksen ja priorisoin asioita aivan eri tavalla. Ennen kaikkea kuuntelen itseäni ja oma hyvinvointini on monessa asiassa etusijalla. Ei sitä tarvitse ihan kaikessa enää olla mukana ja varsinkin pysyn kaukana kaikesta negatiivisuudesta.
Tällä hetkellä olen onnellinen, että olen säilyttänyt haluni oppia uutta ja uteliaisuuteni kaikkeen mitä maailmassa tapahtuu. Tässä kohtaan en tarkoita pelkästään opintojani, jotka aloitin nyt syksyllä Yliopistolla vaan myös kiinnostustani muuttaa omia elämäntapojani. Pari päivää sitten luin kivan postauksen motivaatiosta Mintun blogissa Go 4 it vol 2 (klik). Päällimäiseksi minulla jäi siitä lause; "Every steps counts" eli jokainen askel on tärkeä on se sitten iso tai pieni. Pääasia, että kuljemme kohti muutosta vaikka pienin askelin.  Ehkä sitten olen todella vanha, kun enää jaksa innostua näistä jutuista ja haluan vain istua keinutuolissa yksin. Nyt olen nainen parhaassa iässä.

Tästä on kiva lähteä tallustelemaan kohti uusia seikkailuja. Kiitos sinulle lukijani, kun viihdyit jälleen hetken kanssani.

                          -tuulannelipäivän rentoasu on rakkaita vaatteita vuosien varrelta // toppis/Parajumpers, neule/JLindeberg, farkut/Lindex, huivi/Acne Studios, aurinkolasit/Prada, lenkkarit/Nike33 kommenttia

 1. Ehkä se vanhentuminen onkin vain sarja tunteita. Tunnen olevani liian vanha tuohon hommaan, mutta tuohon toiseen hommaan tunnen kuuluvani paremmin.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Outi <3 moni asia saa ihan uuden merkityksen iän myötä :) se mikä muutama vuosi sitten oli tylsää onkin kivaa tänä päivänä!

   Mielenkiinnolla odotan mitkä jutut ovat in vuoden päästä!

   Poista
 2. Ihana kirjoitus, kiitos <3
  Itsekin olen muutamaan kertaan iästä ja siihen suhtautumisesta kirjoitellut ja välillä täällä blogimaailmassa olen itsenyt vanhaksi tuntenutkin.
  Onneksi täällä on jo monta meitä hieman kypsempiä naisia - ja miehiäkin;)
  Se on totta, että enää ei tarvitse miettiä sitä, mitä mieltä muut ovat, vaan uskaltaa olla oma itsensä - ja sitä lahjaa harvalla nuorella vielä on. Tuota Ei-sanan sanomista opettelen itse vielä - aika hyvin jo osaan, mutta välillä meinaa unohtua;)
  Onnea uusista vuosilukemista sinulle - ja aina voit lohduttautua sillä, että lady on vieläkin vanhempi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja ihanasta kommentista <3
   tuon Ei - sanan kanssa olen tehnyt kovan työn mutta muutaman kerran jälkeen olen huomannut sen olleen se oikea ratkaisu! Joskus se vaatii aikamoista luonteen lujuutta :)

   Tämä ikäasia on aina mielenkiitoinen asia ja herättää monelaisia mielipidettä / Onneksi pääsääntöieti positiivistä ja itse olen superonnellinen kun aikoinaan lähdin tänne somemaailmaan omilla kasvoilla :)

   Aurinkoista päivää sinulle ihanuus <3

   Poista
 3. Onnea uuteen vuoteen! Kun luen postaustasi, totean että ett ole liian vanha, vaan tarpeeksi vanha tietääksesi minkälaisen elämän haluat ;)

  Olemme vain liian vanhoja saadaksemme vauvoja, (ainakin minä, olen 52 ja täytän parin viikon päästä 53, en tiedä sinun tarkkaa ikääsi) emme tekemään muita asioita jotka todella haluamme tehdä, eikö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Yvonnea ihanasta kommentista <3

   Olemme todellakin aikuisia naisia parhaassa iässä. Tällä iällä voi keskittyä juuri niihin olennaisiin asioihin ja eikä tarvitse juosta kaikkie kotkotuksien perässä :)

   Aurikoista päivää sinulle <3

   Poista
 4. Onnea ihanainen Tuulaanneli, et todellakaan ole liian vanha mihinkään mihin itse et niin tunne. Olet upea pakkaus <3 Hyvä me aikuiset naiset. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Tiia <3

   meissä aikuisissa naisissa on superpoweria!

   Aurinkoa sinunkin päivääsi :)

   Poista
 5. Välillä ikä tosiaan harmittaa. Tai suorastaan ahdistaa. Ei niitten mittariin kertyvien vuosien takia, vaan sen, kuinka nopeasti aika oikeasti kuluu. Ihan siivillä. Ja jos sitä alkaa oikein tosissaan ajattelemaan (niinkuin joskus tulee tehtyä), niin kyllähän se pistää miettimään tätä elämän rajallisuutta.

  Parasta siis kun keskitytään kaikkeen siihen, mikä tuo hyvää energiaa, jaksamista ja intoa tehdä sitä, mistä oikeasti nauttii. Ikäkriisit painukoot hevonkukkuun :)

  Ihanaa synttäriä ja kaikkea hyvää ja kivaa ja näytät sitäpaitsi kauniilta kuvissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Annukka <3

   Jaan ajatuksesi täysin :) todellakin tämä ajan nopea kuluminen on jotain käsittämätöntä. Kurkkasin vuosi sitten kirjoittamaani synttäripostausta ja huh kuinka nopeasti tämä vuosi on mennyt.....

   Todellakin kaikki se hyvä energia pitää keskittää juuri tähän hetkeen. Elää tässä ja juuri nyt!

   Aurinkoa sinun päivääsi ihanuus <3

   Poista
 6. Ihanasti kirjoitit <3

  Minä tykkään vanheta, ainakin nyt vielä tuntuu siltä :). En ole koskaan ollut yhtä itsevarma, armollinen ja tyytyväinen, kun nykyään. Tai oikeastaan jo joitakin vuosia ollut. Joskus kyllä luulee/muistaa olevansa paljon nuorempi, ja puhuu itsestään ja ikäisistään ystävistään "me nuoret", ja sitten tajuaakin jo olevansa aikuinen nainen.

  Onnea kovasti, olet ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus <3

   itseänikin joskus naurattaa kun puhun "me tytöt" ja sitten tajuan apua, että eihän mitään tytön hupakoita enää olla! Tämä ikäasia on saaut minulla tänä syksynä vähän erilaista ulottuvuutta kun olen Yliopiston puolella tekemässä gradua valmiiksi ja olen istunut muutamalla perusluennolla / siellä minä äitihahmo istun muiden joukossa tietokone auki ja notkun somessa tai päivitän blogiani..... ikä on todellakin vain numeroita!

   Aurinkoista loman jatkoa sinulle sinne upeisiin maisemiin <3

   Poista
 7. Ei mitään hätää. Itse en suostu vanhaksi. Musta on ihanaa kun tulee vuosia lisää. Iän tuoma karisma vaan lisääntyy. En haluaisi olla päivääkään nuorempi, mitä olen. Onnea uuden vuoden saavuttamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maiju <3 sinä olet niin ihana postiivisuuden ja energisyyden esikuva!!!!!

   Olen niin onnellinen kun olen saanut tutustua sinuun, sinunlaisia ihmisiä minun elämästä on puuttunut vuosien saatossa mutta nyt tämän bloggaamisen myötä olen saanut teitä ison joukon elämääni! Kiitos siitä ihanuudet <3

   Poista
 8. Onnea jokaiselle vuodelle! Kyllä sitä miettii. Eniten silti ajattelen kiitollisuudella elämänkokemusta ja kaikkea vuosien varrelle kasvanutta viisautta. En palaisi takaisin mihinkään ikään.

  Ikä on kuitenkin hyvä osata ottaa huomioon ja siinä sinä olet näissä vaatepostauksissasi onnistunut todella kauniisti! Asusi ovat rentoja ja tiivisti ajassa eläviä, mutta silti samalla ajattoman tyylikkäitä. Käyn jatkuvasti katselemassa mallia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa pitkästä aikaa Virpi ja kiitos ihanasta kommentista <3

   todella kiva kuulla, että löydät inspiraatiota täältä. Itselleni ovat skandinavian naiset olleet aina esikuva ja varsinkin ruotsalaiset pukeutuvat iättömästi. Heidän ikäänsä on joskus vaikea hahmottaa mikä on juuri se juju!

   Aurinkoa sinun päivääsi <3

   Poista
 9. Paljon onnea! Olet ihan oikeassa, että joihinkin asioihin olemme liian vanhoja, kun olemme keski-ikäisiä, mutta silti joihinkin edelleen jopa liian nuoria! Puolensa siis kaikella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos onnitteluista Viltsu :)

   olet ihan oikeassa ja sehän tässä elämässä onkin ihaninta! ne ikärajat ovatkin loppujen lopuksi meidän omassa päässä!

   Aurinkoa sinunkin päivääsi <3

   Poista
 10. Onnea uuden ikävuoden saavuttamisesta ! Et ole liian vanha ikävuosiltasikaan, mutta ennen kaikkea suhtautumisesti ja asenteesi on kaikkea muuta. Ihana kuulla, että jaksat ja haluat innostua uusista asioista, mahdollisuuksista ja itsensä kehittämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna <3

   Olen aina ollut kiinnostunut uusista asioista joskus nuoremapana ehkä liiankin innokas. Onneksi ikä on tuonut tähänkin enemmän katsontakantaa ja nykyään miettii ensin ja sitten vasta ryntää innolla uuteen! Joskus se, että halusit olla mukana kaikessa uudessa, aiheutti pientä stressiä ja loppuunpalamista.

   Nykyinen elämäntilanteeni on todella mielenkiintoinen ja varmasti kirjoitan siitä enemmänkin tulevaisuudessa :)

   Aurinkoista päivää sinulle!

   Poista
 11. Olipa mahtava kirjoitus! Vastaus kysymykseesi on "et ole" : ) Oma äitini, yli 70-vuotias harmaahapsinen lady on viime vuoden aikana perehtynyt niin Facebookin kuin Instagramin saloihin. Ihastuneena seuraan hänen intoaan uuden oppimiseen ja kokemiseen. Toivon itsekin säilyttäväni vastaavan positiivisen uteliaisuuden aina, olinpa minkä ikäinen tahansa. Sinulle myös onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiina :)

   minusta on kanssa upeaa, että vanhemmatkin ihmiset innostuvat somemaailmasta. Minulla on kanssa lähipiirissä 80- vuotias teräslady, joka golfaa vielä joka päivä ja on todella aktiivinen facessa. No hän on entinen yrittäjä, joka lopetti uransa noin kymmenen vuotta sitten! Mutta upea Lady, joka on minulle esikuva monessa asiassa.

   Kivaa päivää sinulle <3

   Poista
 12. Onnittelut!
  Minä en koe oikeastaan olevani mihinkään liian vanha...tai no vauvojen tekoon ehkä ;) Ja johonkin teinivaatemeininkeihin, hih. Mutta noin muuten, koen, että jos olen sitä mieltä, etten ole liian vanha, niin sitten en ole. Asennekysymys pitkälti, ei numerokysymys.
  Ja juu, bailaaminen on muuttanut muotoaan, edelleen toki nautin tyttömäisestä tavasta valmistautua, jos joskus johonkin olen lähdössä, vähän juomaa, aikaa valmistautua mielellään vielä hyvässä tyttöseurassa.
  Tykkään, että esim. työelämässä ikä on tuonut tiettyä uskottavuutta ja on tosiaan oppinut sanomaan myös ei. Elämään on tullut harmaan sävyjä, asiat eivät ole niin mustavalkoisia kuin nuorena ja se on tuonut helpotusta olemiseen. ottaa vähän lunkimmin asiat, eikä enää jaksa joka asiasta nousta barrikaadeille.
  Rypyistä en piittaa, toisaalta geenit ovat olleet minulle suotuisat ja suuremmilta rypyiltä ja kuhmuroilta olen säästynyt!
  Niin klisee kuin se onkin, niin ikä on vaan numeroita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Mapsi <3

   Alllekirjoitan kaikki mitä olet kirjoittanut! Itselleni on melkein suurempaa juhlaa varsinkin se juhliin valmistautuminen kaikkine hömpötyksineen! koska niistä juhlista kotiudun yleensä ensimmäsiten joukossa eli tässä se ikä näkyy ;)

   Minulla on kanssa onneksi geenit olleet suotuisat ja muistan kun enkeliäitini nukkui pois niin hänelle tuli ensimmäiset kunnon rypyt sairasvuoteella.

   Nautitaan tästä upeasta aurinkoisesta syyspäivästä !!!!

   Poista
 13. Ikä tuo eleganssia, viisautta ja varmuutta - sinä olet siitä elävä esimerkki! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanainen <3

   olen tässä aamupäivän vastannut näihin kommentteihin ja olen ihan häkeltynyt! Samalla olen onnellinen, että olen tutustunut teihin upeisiin aikuisiin naisiin! Olen todella etuoikeuttu ja nämä ihanat kommentit ovat ehdottamasti paras synttärilahja!

   Aurinkoista päivää sinulle <3

   Poista
 14. Ooh, et ole liian vanha. Elämä on tarkoitettu mielestäni kokonaan elettäväksi, jokaiseen ikään kuuluu omat kotkotukset. Bloggaaminen sopii kaikenikäisille samoin kuin muoti ja kauneus. Ehkä sosiaalinen media antaa virheellisen kuvan siitä että maailmassa pyörii joku yleismaailmallinen nuoruusstandardi-ihanne mutta kyllä mä sanoisin että kaikki ikäluokat ovat trendikkäitä omalla tavallaan. Mukavaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Susanna <3 ja kiva tutustua uusiin kasvoihin! Kävin heti kurkkaamassa mielenkiintoista blogiasi ja liityin lukijajoukkoon!

   Me ollaan keskuteltu paljon tästä nuoruuden ihannoista somemaailmassa aikuisbloggareiden kesken. Huvittavinta tässä asiassa on se, että kaikkein ostovoimaisin
   porukka on juuri me aikuiset naiset. Itse olenkin saaut paljon postiviistä palautetta yhteistyökumppaneilta vaikka minulla ei olekaan kymmeniä tuhansia lukijoita mutta minun lukijat ovat kiinnostuneita asioista ja kukkarosta löytyy jotain muutakin kuin pölypalloja ;)

   Aurinkoista päivää sinullekin myös <3

   Poista
 15. Onnea!

  Joihinkin asioihin ehkä olen liian vanha tai ehkäpä vain jo viisastunut niin etteivät ne tunnu enää omilta. Silti suurimpaan osaan elämää en tunne olevani liian vanha, olen oppimiskykyinen, innostun uusista asioista ja välillä olen jopa täysin lapsellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihanainen Tuuli <3

   juuri tuo pikku lapsellisuus pitääkin meidät nuorekkaina / sitten kun kadotamme sen pienen tytön sisimmästä, olemme jo ehtoopuolella!

   minua vähän jännitti tämän postauksen julkaisu mutta nyt tuntuu hyvältä ja näitä tekstejä pitää kehitellä jatkossa enemänkin!

   Aurinkoista päivää sinulle ja hyvää työpäivää Pariisiin <3

   Poista
 16. Synttärionnittelut! Kyllä ikä tuo niin paljon kivaakin, itsevarmuutta ja kokemusta joka ihmisestä huokuu. Silti välillä ajattelen, että jestas sitä oli huoleton parikymppisenä, sitä kaipaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana Katja :)

   Se on jännä minä taas kaipaan joskus sitä kolmekymppisen elämää. Minulla taitaa tuo kaksikymppisen maailma olla liian kaukana ;)

   Mutta summa summarium, me jokainen eletään juuri sitä parasta elämää juuri nyt! ja se on tärkein juttu!

   Nautitaan täysin sydämin tästä aurinkoisesta päivästä <3

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig