kuluneet kihlat uusiksi
Tervetuloa tutustumaan kihlasormuksien uuteen elämään. Meillä jokaisella löytyy laatikkojen kätköistä vanhoja koruja, joilla on iso tunnearvo mutta ovat jääneet vähemmälle käytölle. Joskus se aika on vaan ajanut ohi esimerkiksi niin rakkaiden kihlasormuksien ja jäljellä on vain ohuet rinkulat. Tiesitkö, että voit helposti uudelleen käyttää ja herättää henkiin vanhat arvoesineesi. Voit halutessasi suunnitella itse unelmiesi korun tai jättää designin ammattilaiselle. Tänään tehdään pieni kurkistus asiakkaiden tilaustöitä tekevän kultasepän arkeen. 


Ensimmäisessä vaiheessa vanhat korut sulatetaan tangoksi tai harkoksi. Näin meidän rakkaiden korujen uusi elämä alkaa.
Seuraavassa vaiheessa valettu tanko valssataan ohuemmaksi ja mitoitetaan sormuksen koon mukaan. Aihiot taivutetaan pyöreäksi ja sauma juotetaan. Vielä tässä vaiheessa sormukset näyttävät aika alkeellisilta mutta kaikki tärkeät muistot ovat matkassa.
Juotetut ja putsatut sormusaihot naputellaan pyöreäksi ja oikean kokoiseksi sormuspinnan päällä. Sormukset viilataan ja hiotaan halutun mallin mukaan. Lopuksi kiillotetaan sormukset. Tässä vaiheessa tiedustelin, että kauanko aikaa on kulunut näiden sormusten tekoon? Käsityönä valmistettuihin kahteen sormukseen oli kulunut aikaa n. kuusi tuntia. Naisen kihlasormukseen istutettiin vielä timantti hiertämällä runkoon suoraan. Nämä kihlasormukset viimeisteltiin aidolla käsinkaiveruksella näin saatiin alkuperäiset nimet ja päivämäärät sormuksiin. Hovisepillä sinulla on mahdollisuus saada sormuksiin käsikaiverrus, joka tänä päivänä alkaa olemaan jo katoavaa käsityötaitoa. 

Lopuksi vielä pieni muistutus ammattilaiselta! Koruista kannattaa pitää hyvää huolta ja huollattaa niitä esimerkiksi vuoden tai kahden välein ammattilaisella. Huollon yhteydessä tarkistetaan kivien kiinnitykset, puhdistetaan ja kiillotetaan korut. Näin arvoesineesi loistavat ja niistä on iloa pitempään!


                         -tuulanneli


Lisäinfoa // Hovisepät Oy

Kuvat // Antti / Hovisepät Oy


18 kommenttia

 1. Mieheni sisko on hopeaseppä ja hänen miehensä hopeaseppämestari, heillä olen teettänyt useat korut kullasta ja hopeasta. Kihloihimme sulatettiin mm isoäitini sileä kultasormus. Simppeliä, muhkeaa kivetöntä sormustani hopeaseppämestari sanoi tehneensä päivän. Yleensä menee kuulemma neljä tuntia, mutta kun olen kuulemma niin tarkka, hän käytti kaksinkertaisen ajan.

  Perintötavaroiden joukossa sain äskettäin aivan kammottavan 60-luvun hopealautasen, jossa on kaiverrettuna lannoitetehtaan kuva. Se lentää pian pataan, kälyni tekee hopeasta minulle alkajaisiksi rannekorun. Ei ole mitään järkeä säilyttää lautasta vain sen takia, että se on ollut suvussa, kun edellisilläkin omistajilla on ollut kaapin perukoilla koskematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi upeaa ja sinulla on aina tärkeät muistot lähellä <3 tänä päivänä asiakkaat teettävät jo paljon vanhoista koruista sulattamalla uusia / mikä onkin upeaa kierättämistä ja ne tärkeät muistot kulkevat aina mukana.

   Tätä postausta on pyydetty minulta paljon niin, että toisin tuon murun töitä myös tänne blogin puolelle. Aidoista koruista tehdään aika vähän postauksia.....

   Poista
 2. Kylläpä niistä tulikin kauniit ja niin paljon arvokkaamman näköiset sormukset.

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kauniit! Omat kihla- ja vihkisormukseni huollan noin vuoden välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin yksinkertaisen kauniit! Voi kun kiva kuulla, että pidät huolen koska se usein meiltä naisilta unohtuu ja kumminkin on kyse arvokkaista koruista <3

   Poista
 4. Yllätyin, kuinka nopeasn uusi sormus syntyy...

  Minäkin huollatan sormukseni noin vuoden välein. Pitäisi varmaan käyttää korviksiakin välillä huollossa. Harmittaahan se, jos vaikka yksi timantti tippuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne nopeasti syntyvät ammattilaiselta.....

   Kannattaa huoltaa myös ne korvikset, ettei vaan mitään tipahda :)

   Poista
 5. Nopeampaa, mitä olisin voinut kuvitella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten edelliseen kommenttiin kirjoitin / tämä ammattilainen on viilanut näitä sormuksia melkein kolmekymmentä vuotta.....

   Poista
 6. Oi, ehkä joku päivä pitäisi tehdä näin! 10 vuotta vasta sormus ollut ja maku jo muuttunut sataan kertaan. Naiset. :D Kauniit sormukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormukset ovat todella kauniit / Meillä naisilla se maku muuttuu kyllä vuosien saatossa :) minullakin on sormukset vuosien saatossa muuttaneet muotoaan useasti. Nyt kuitenkin taitavat olla lopullisessa muodossa. Tai eihän sitä tiedä............

   Poista
 7. Hovisepiltä on meidän kihlat ostettu aikoinaan 15 vuotta sitten. :D Voi sitä nuorta rakkautta! ;) Mutta mä olen edelleen tyytyväinen mun yksinkertaisiin sormuksiin; kihlasormuksessa pääosin valkokultaa ympäriinsä ja vihkisormus simppeli rivisormus vai mikä lie nimitys sillä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille vaasalaisille liittyy juuri monia muistoja Hoviseppiin ja niihin elämän tärkeisiin muistoihin.

   Kiva, että olet ollut tyytyväinen :)

   Poista
 8. Tulipa sormuksista kauniit ja modernit. Kyllä kierrätys kannattaa tässäkin asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kauniit ja kyllä arvoesineistä kannattaa pitää huolta sekä tarvittaessa kierrättää!

   Poista
 9. Kauniit! Mitähän noille tuli hintaa? (jos kaikki materiaali on omasta takaa, paljonko on kuuden tunnin työn hinta?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasaisen tai puolipyöreän sormusrungon tekeminen töiden osalta kustantaa 150€ per sormus, jos asiakkaan romukulta riittää. Jos ylimääräistä kultaa on sormuksen lisäksi, se hyvitetään hinnasta. Kullasta Hovisepillä hyvitetään tällä hetkellä: 14-karaattia n.11€ per gramma ja 18-karaattia n.16€ per gramma. Kuvien asiakastapauksessa kultaa oli sen verran, että lopullinen summa kummastakin sormuksesta ja timantista töineen oli 180€.

   Valmiit sormukset painoivat yhteensä 24 grammaa. Myymälässä uudet vastaavat kihlasormukset 0,05 ka timantilla maksavat yhteensä n.2000 € eli kierrättäminen kannattaa.

   Mikäli kiinnostuit Hoviseppien yhteystiedot löytyvät postauksen lopusta.

   Aurinkoista syksyn jatkoa!

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig