bloggarin kuvauspäiväVaatebloggarin elämä on aika vaativaa tähän aikaan vuodesta. Minua syksyllä varoitettiin tästä pimeästä ja vaativasta ajasta mutta enhän minä arvannut mitä se todellisuudessa on. Kuvaamisaika rajoittuu päivässä pariin tuntiin ja sehän tarkoittaa käytännössa viikonloppuja, kun kuvaaminen onnistuu. No jokainen tietää, että meidän sääolosuhteet ovat myös aika haastavat. Itse olen pitänyt pakkasrajana  -5 C astetta. Siinä se raja nyt jossain kulkee ja viime viikonloppuna en esimerkiksi nassuani ulos laittanut. (Lue edellinen lause = assari sanoi jyrkän ei kuvaussessiolle!)

Sitten kun se täydellinen kuvausilma tai tilaisuus tulee eteen, on otettava tilanteesta kaikki hyöty irti muutamassa minuutissa. Tämän postauksen kuvat ovat meidän valokuvauskurssipäivältä ja opettajamme Anun ottamat. Vaatebloggarilla oli mukanaan tietenkin pari vaatekappaletta ja yläosat vaihdettiin lennossa pienessä pakkassäässä. (taisi olla yli -5C astetta, poikkeus vahvistaa säännön!) Kiiren keskellä ei kaikki mene aina niinkuin Strömsössä. Alakuvassa ns. seiväs lävistää silmät. Onneksi ammattilainen huomasi ns. virheen heti ja seuraavassa kuvassa tausta on korjattu kuntoon. Ämätöörinä en olisi huomannut "virhettä" vaan olisin varmaan julkaisut kuvan onnistuneena otoksena. Tämä meidän sessio kesti kokonaista 15 minuuttia ja tuloksena olivat kylmettyneet sormet mutta paljon naurua ja todella hyvät kuvat. Aikaisemmat postaukset aiheina ylipolvensaapikkaat ja lemppari neuletakki voit käydä kurkkaamassa klikkaamalla nimeä. Kiitos vielä Anulle kuvista ja Country & Rusticin Sadulle taustatuesta.

Rentoa illan jatkoa kaikille // xoxo

                                       -tuulanneli

kuvat; Anu Pietarinen
wool coat//Samsoe&Samsoe, knitwear//Marimekko, overknee boots//Vagabond Cary16 kommenttia

 1. Kyllä bloggaus on todella meidän olosuhteissa haasteellista. Mutta kaikkihan sen tietää, joten kaipa sitä pitäisi vain ottaa välillä niitä ei niin skarppeja kuvia, vaan tehdä taidekuvia, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi tämä on kivaa kaikista ongelmista huolimatta näin talvisin!
   Onneksi mennään kohti kevättä ja se kuvausaika on kohta kolme tuntia päivisin ;)

   Poista
 2. Hah ha, niin tuttua! Mun assari - jos suostuu kuvia joskus kerran kuussa ottamaan - sanoo, että ottaa vain hyviä kuvia joten kolme riittää. Niinpä. Kyllä kuvat onnistuu, mutta entäpä mun ilme ja asennot ;) Huooh :)

  Mutta kivoja nämä sinun kuvasi ja kaunis takki! Ja saappaat! En kyllä tajunnut mikä "seiväs"?

  Terveisin, tosi amatööri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuulostaa niiiiin tutulta // mutta nämä kuvaussessiot ovat todella hauskoja loppujen lopuksi. Assarikin oppii koko ajan! Joku päivä kun sen assari vielä oppisi kattomaan, että onko vaate suorassa ja mitä näkyy mistäkin, sitten olen tyytyväinen.

   sitä taustaviivaa en minäkään ole ennen osannut katsoa// katsotaan muistanko sen tulevaisuudessa ;)

   Poista
 3. Hauskoja tilannekuvia:) jep, haasteellista on...mennäänkö yhdessä ulos kuvaamaan helmi/maaliskuussa kun kevätaurinko paistaa? Ei tarvi "voidella" näitä kuvausassareita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai olen messissä ;) Ihanaa kun kevät tulee ja valoinen aika lisääntyy ja
   mahdollisuudet kuvien ottamiseen kasvavat!

   Toisen vaatebloggarin kanssa kuvaaminen on varmasti hauskaa // odotan todella into piukassa ;)

   Poista
 4. Haasteellista on! Itse olen 10 asteen pakkasessakin maannut lumihangessa, ihan vaan blogin tähden... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei minä muistankin nähneeni ihan hiljaittain blogissasi kuvan missä makaat hangessa :)

   niiin mitä emme tekisi rakkaan harrastuksen takia ;)

   Poista
 5. Meikäläinen täällä koittaa etsiä sitä silmät lävistänyttä "seivästä", mutta en kyllä mitään outoa missään huomaa, joten pakko luovuttaa :)

  Kovalla pakkasella kuvatessa (en tosin vaatteita, vaan luontoa) menee ainakin mun kamerasta akku tosi nopeasti tyhjiin, joten ei sikälikään ole kauhean kivaa. Joulupäivänä kun oli reilut parikymppiä pakkasta, kokonaista yhden kuvan taisin saada ja se olikin sitten siinä :). Ei vaan tullut mieleen tarkistaa paljonko akussa oli virtaa ennestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella kuvaaminen on haasteellista // no minä en kahdenkymmenasteen pakkasella lähtisi mitään kuvaamaan, joten en edes tiedä kuinka kamerani toimisi sellaisissa pakkasissa :)

   Poista
 6. Välillä on haastavaa, varsinkin jos haluaisit käyttää päivänvalon hyödyksi. Sitten on pakkasta ja mietit, että mihin heität ulkovaatteet. Sitten koitat seistä siinä sen näköisenä sisävaatteissa, että ei palele yhtään... No onneksi mennään kevättä ja valoa kohden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta mutta lumihankeen voi väliaikaisesti heittää takin mutta märkään maahan ei vaatteita viitsi laittaa // kerran kun olin kuvaamassa jalustan kanssa, otin ison
   golfsateenvarjon mukaan ja laitoin sitten vaatteet siihen kun kuvailin ;) muutamalla ohikulkijalla oli hymy herkässä minun touhujen kanssa :)

   Poista
 7. Pitäiskö minun nyt sanoa, että onneksi en tee vaatepostauksia, pääsen paljon helpommalla <3 :D :D
  Tuo seiväs-juttu jäi kyllä minullekin arvoituseksi, ei siellä mitään seivästä ole....vaikka kuin tihruis : P

  Oikein kiva villakangastakki sulla kuvissa, vaalea olis kyllä kiva vaihteeksi, mulla vain mustia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin tarkoitan sillä seiväsjutulla, että takana oleva suora lauta kulkee silmien tasolla ja tämä asia vaivasi ammattilaista en minäkään sitä amatöörinä huomannut ;) ei sen ihmeellisempi juttu!

   Itse ostin myös mustan takin alkusyksystä mutta en ole paljoa osannut sitä käyttää // vaalea takki on parempi blondille!

   Poista
 8. Kuvien ottamisen haasteellisuus kuulostaa niin tutulta: ulkona on liian pimeää niin aamulla kuin iltapäivällä/illansuussa kotiin tullessa ja kotona saa temppuille löytääkseen edes jotenkuten sopivan valaistuksen ja paikan. Kevättä kohti mennään, eikä aikaakaan, kun taas pääsee kunnolla nauttimaan ulkokuvauksista.

  VastaaPoista
 9. Kyllä minäkin odotan jo into piukassa kevättä ja sitä valoa // kun pystyy ottamaan kuvia iltaisinkin tai sitten aamulla ennen töihinlähtöä :)

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig