#8 hidasta ajoissa
Joulukalenterin kahdeksas luukku ja tuulannelin elämänakkosissa vuorossa kirjain H. Tämän kirjaimen ympärillä minulla on ollut kässärissä muutama sana, joita olen pyörittänyt viime päivät; hidas, hidastaminen, hektisyys ja heittäytyminen. Jännää kuinka nämä sanat nivoutuvat samoihin asioihin ainakin minun elämässäni. Otsikkona sana hidas on aika pliisu mutta mitä se sanana loppujen lopuksi merkitsee. Aikaisemmin kun kuulin sanan hidas, niin minulle tuli mieleen todella mitäänsaamaton ja hitaanpuoleinen tapahtuma tai ihminen. Entä tänään? Hidas on jo melkein muotisana. Puhumme hitaista aamuista ja elämäntavasta. Me downshiftaamme muodikkaasti.Joskus sitä miettii, että mihinkä meillä on loppujen lopuksi kiire? Elämän hektisyys on tänä päivänä jotain uskomatonta. On jännä huomata kuinka osa meistä jo osaa hidastaa taidokkaasti mutta se toinen puoli vaan kiihdyttää tahtia. Näin joulun alla joka paikka pursuaa tietoa, kuinka se joulu pitää oikein tehdä ja minkälaiset koristeet nyt ovat in. Pitäisi ehtiä sitä ja tätä. Sorry nyt kaikki joulufanit, minä en ole koskaan ollut mikään suuri jouluihminen. Tottakai minultakin löytyvät joulukukat ja kynttilät mutta siihen se sitten jääkin. Kesäihmisenä joulu merkitsee minulle taitetta kevääseen ja päivänvalo palaa jälleen luoksemme. Syksyn aikana olen opetellut hidastamaan elämääni. Pieniä asioita joka päiväisessä elämässä. Ei kaikesta tarvitse ottaa stressiä. Jos nurkissa pyörii nyt muutama villakoira. So What? Ne ovatkin meidän perheen ainoat kotieläimet. Asioiden priorisointi on tärkeää ja silloin on opittava sanomaan monelle asialle ei. Itselleni juuri tuo kieltäytyminen on ollut vaikeata. Olen tottunut olemaan monessa mukana ja sitä kynttilää on poltettu molemmista päistä todella huonolla menestyksellä. Jos haluat saada eläämäsi tasapainon, on pakko hidastaa ja miettiä mikä sinulle on tärkeintä? Minulla on takana ensimmäinen syksy moneen, moneen vuoteen, etten ole sairastanut. Ehkä olen oppinut jotain.Kyllä minä siitä joulusta vähän tykkään, koska minulle ne pyhäpäivät tuovat todellisen rauhan. Voi kuinka ihanaa on kääriytyä lämpimään vilttiin ja antaa sielun levätä. Joulunpyhinä elämä hidastuu omaan pikkurauhaansa. Rakastan sitä hiljaisuutta. Rakastan rauhallisia ruokahetkiä perheeni kanssa. Rakastan niitä pieniä kinasteluja sanalautapelin kanssa. Taidan minäkin (pikkasen) jo odottaa sitä joulua. Minun to do - lista ennen joulua on todella lyhyt entä kuinka pitkä sinun lista on?

Rauhallista illan jatkoa ja hidastetaan vaikka muutaman millimetrin verran kaiken tämän hektisyyden keskellä!

                               -tuulanneli


 cardigan//Second Female, faux leather//Lindex, scarf//Acne Studios

20 kommenttia

 1. Upea kirjoitus <3
  Itse opettelin hidastamaan vuosia sitten ja sen jälkeen elämä on tuntunut paljon paremmalta.
  Joulun to do lista on lyhyt ja se on ihan parasta joulun odotuksessa :)
  Asu on ihan täydellinen, tuollainen harmaa neuletakki olisi ihana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Sara <3 - kyllä elämä tuntuu paljon paremmalta kun ei stressaa joka asiasta. Joulu menee niin pienillä asioilla, ei kaikkea tarvitse olla vaan läheisten ihmisten läheisyys on tärkeintä.

   Kivaa viikkoa sinulle Sara <3

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta! Olenpa itsekin opetellut viime vuosien aikan että höntyily ja hötkyily on turhaa. Silti se ei tarkoita sitä että olisi flegmaattinen ja laiska. Itsestään pitää pitää huolta, eihän sitä kukaan muukaan tee!
  Eipä ole joulun tehtävälistaa...se tehdään mikä hyvältä tuntuu! Joulu on kivaa ja ihanaa aika... rauhalista ja mukavaa. Kun sen vaan sellaiseksi tekee :)
  Kauniit kuvat taas sinulla! Mukavaa viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos annu - kyllä tässä on ehkä iän myötä opittu hiljentämään ja mietitään mikä on tärkeintä. Ehdottasti itsestään on pidettävä huolta ja joskus sen asian kanssa voi sitten hötkyillä, jos meinaa mennä liialliseksi downshiftaamiseksi ;)

   kivaa viikonjatkoa myös sinulle <3

   Poista
 3. Mukavaa ajateltavaa kirjoituksessasi! Eipä ole to do listaa minullakaan, hissukseen edetään. Hmm...ikä on tainnut tehdä tehtävänsä ja alkaa pikkuhiljaa tajuta, ettei ole miire mihinkään, ei sen maailman tarvitse ollavalmis jouluna! Minäkin odotan sitä hissuttelua, talo on rauhallinen, siivottu, kynttilöitä, glögiä, vihreitä kuulia, toivottavasti vähän lunta, hautausmaalla käynti, rauhallisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Mapsi <3 - joulu on minulle myös se hiljentymsen paikka, jonka saan tehdä maailman parhaassa paikassa omassa kodissani. Vuosien saatossa sitä on todellakin oppinut, että se lahjahössötys on turhaa. Ehkä se mieli muuttuu kun tulee joskus sitä pientä väkeä // heh hee.

   Nyt nautitaan rauhallisesta aikuisten joulusta !
   Kivaa viikkoa sinulle myös <3

   Poista
 4. Ihania ajatuksia. <3 Joulussa on parasta kiireettömyys ja perheen yhteinen pysähtyminen. Ja monesti kiire on itse aiheutettua ja sorrun siihen usein. :)

  Aivan mielettömän ihana asu taas, kyllä sinä vaan olet niin tyylikäs nainen. <3

  Hyvää yötä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tiia <3 - joulu on loppujen kivaa aikaa kun lopettaa sen edeltäkäsin hössäämisen. Vähemälläkin pärjää.

   Kivaa viikonjatkoa sinulle myös <3

   Poista
 5. Tärkeästä asiasta kirjoitit. Itsekin olen opetellut hidastamaan ja ottamaan asiat lungisti - väilillä onnistuen, välillä ei ihan. Jouluunkin valmistaudun rauhallisin mielin, vaikka listan pätkää aloitinkin tehdä. Siihen tosin kirjasin mukavia juttuja, kuten jouluvalojen ripustamiset, korttien tekemiset jne. Siivousjuttuja en laittanyt ylös yhtään; niin teen sitten sen mukaan, mitä huvittaa ja ehtii. Kaunis asu, ihania harmaan sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna - nämä aikuisten joulut ovat varmasti kaikkein rauhallisempia ilman mitään turhia hössötyksiä! Läheisten läsnäolo on tärkeintä. Itse olen kanssa todella hidas siivoamaan ennen joulua - kyllä sitä ehtii sitten myöhemminkin varsinkin sitten kun se aurinko alkaa paistamaan ;)

   kivaa viikkoa sinulle Belladonna <3

   Poista
 6. Upea kirjoitus. Ja vau.. miten kiva asu. Itse sairastuin ja jouduin pysähtymään. Olen opetellut nauttimaan hetkestä, en jaksa kiirehtiä :)

  Blogisi oli muuten aivan uusi löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ninni ja todella kiva tustustua <3 - kävinkin jo kurkkaamassa blogiasi ja laitoinkin sen heti bloglovinin seurantaan. Tosi kiva kosmettiikkablogi!

   Kiitos kivasta kommentista - itse olen kanssa opetellut pysähtymään. Oma rauhallinen hetki ilman mitään kiirettä minnekään on juuri sitä arjen luksusta <3

   kivaa viikkoa sinulle Ninni <3

   Poista
 7. Joulu menee varmaan täällä ihan ohi, kun sairastamme koko ajan. Kukakohan juuri sanoi, että jos vaan hidastetaan niin ei asiat hoidu, jäi mieleen nuo yllättävät sanat muttei niiden sanoja. On tärkeää kuunnella itseään, ettei vedä piippuun. Tutun näköinen asu muuten, mäkin yhdistin nahkahousua ja harmaata neuletakkia marraskuussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista Katja <3 - tuntuu aika oudolta, että asiat jäävät tekemättä jos vain hidastetaan - maailmassa on vaan paljon kaikkea turhaa mitä me hössötetään - tottakai tärkeät asiat tulee hoitaa ajallaan!

   Toivottavasti Joulu ei mene teille ohi - tässä on vielä muutama viikko aikaa tervehtyä!
   Kivaa viikkoa sinulle Katja <3

   Poista
 8. Kaunis ja ajatuksia herättävä kirjoitus. Samaa olen koettanut itsekin tehdä, hidasta vaikka vastahan valitin blogissa, kun on niin turkasen kiire. Vaan tänään kaivoin kalenterin ja merkkasin monta iltaa kun en tee yhtään mitään muuta kun käyn lenkillä. Muuten olen kotona ja luen kirjaa. Luksusta sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti olet allakoinut viikon, minulla on tämä viikko vähän kaaosmainen!!! kolme bloggaritapahtumaa viikolla ja lauantaina vielä tentti mutta toisaalta nämä ovat minun itseni valitsemia juttuja. bloggaritapaamisista tulee aina hyvä mieli ja opiskelu on minun uutta tulevaisuuttani - eli kaikesta näistä pitäisi saada postiivista energiaa!

   kivaa viikon jatkoa sinulle ihana Sari <3

   Poista
 9. Hyvä ja ajankohtainen kirjoitus,

  Minulla on ollut koko ikäni joku käsittämätön taito olla vain hetkessä, nauttia tuoksuista, mauista, luonnon äänistä, ihmisistä ympärilläni, kotoilusta, saunasta… niin, että välillä ihan nousee vedet silmiin, kun vain nauttii… Nuorena tyttönäkin tykkäsin mennä yksin rantasaunaan nauttimaan kesäillan äänistä ja tuoksuista.
  En ole koskaan tuntenut huonoa omaatuntoa maatessani vapaapäivänä sohvalla, vaikka melkein koko päivän… Enkä siis ole laiska ihminen, työni sekä kaikki velvoitteet hoidan 100% tunnollisesti ja ahkeroiden, mutta kun on vapaata, niin on vapaata!
  Ystäväni kutsuukin minua puolileikillään hedonistiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi mikä taito sinulla on ihana Reetta <3 - itselläni usein vapaapäivät ovat olleet suorittamista - silloin kun yrittäjällä on ollut vapaa päivä! nyt kun olen viimeisen vuoden aikana laittanut elämän arvoni uuteen uskoon; nauti hitaista aamuista, otan päikkäreitä vapaapäivinäni ja yritän rentoutua parhaan kykyni mukaan!

   kivaa työviikkoa sinulle sinne toiselle puolelle palloa;)

   Poista
 10. Hieno kirjoitus! Yritän rauhoittua ja ottaa rauhassa mutta yrittäjänä se ei ole niin helppoa kuten tiedät. Työt tulee mukana kotiin ja yöuniin..mutta hyvä välillä pysähtyä ja tuumata että eihän ne asiat katoa eivätkä miksikään muutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on Kata <3 - joskus on vain pakko hellittää ja ottaa ihan rauhallisesti. Joskus sitä on yrittäjänä vaikea päästää irti mutta pitemmän päälle 24/7 läsnäolo alkaa syödä meitä. Siksi on vain otettava vähän sitä omaa aikaa!

   Kivaa viikon jatkoa sinulle <3

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig