#22 ylimakeetaEnää pari yötä jouluun ja vuoden lyhin päivä meni ohi todella nopeasti ja nyt suunnataan kohti kevättä täysin rinnoin. Tänään joulukalenterin Y kirjaimen kohdalla olisi ollut muutama hyvä vaihtoehto mistä kirjoittaa. Tällä kertaa valitsin kuitenkin jouluteemaan sopivan aiheen ja todella vaasalaisen sanonnan ylimakeeta. Mikä olisikaan parasta ylimakeeta kuin ihana pienessä suklaatehtaassa parhaista aineksista valmistettu suklaa.

Osallistuin noin viikko sitten suklaa maistiaisiin Hemgårdenilla. Heidän pieni suklaatehtaansa sijaitsee Vaasan ydinkeskustassa. He käyttävät suklaan valmistukseen ainoastaan parhaita raaka-aineita. Suklaatasting yhteydessä meillä oli mahdollisuus tutustua kymmeneen eri laatusuklaaseen, jotka tulivat pääosin Euroopasta. Tämän oikeaoppisen maistelun jälkeen oli todella täyteläinen olo. Vastasihan tämä pieni määrä aitoa suklaata varmasti isoa marketsuklaalevyä. Oma suosikkini oli Venchin 75% suklaa. Upea täyteläinen maku. Onko sinulla suosikkia laatusuklaiden joukossa?

Hemgårdenin oma tuotanto käsittää käsintehtyjä suklaatryffeleitä, joista suosituimpia ovat Adlercreutzen suklaakuulat ja a taste of Finnish Archipelago. Hemgårdenin suklaatryffelit on valmistettu korkealuokkaisista raaka-aineista ja niihin käytetään suomalaista marjaruohetta Tryffeleissä ei ole käytetty lisäaineita, aromeja eikä säilöntäaineita. Todella suussa sulavia herkkuja vaikka vielä pukinkonttiin. Vinkkinä vaasalaisille; Hemgårdenilla on joulupuoti Minimanin etuaulussa.

Tunnelmallista illanjatkoa kaikille!

                                         -tuulanneli
6 kommenttia

 1. Nam! Nuo tryffelit on tosiaan ylihyviä. Käytiin justiin viime viikonloppuna Jouluputiikista tekemässä hankintoja pukinkonttiin
  -Krista

  VastaaPoista
 2. Nam varmasti hyviä ja vielä todella kauniita. <3 Ihanaa joulua ihanalle Tuulaannelille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaa on aina taivaallisen hyvää ❤
   Tunnelmallista joulua sinulle ihana Tiia ❤

   Poista
 3. Ihanaa joulua sinulle! <3 En olekaan koskaan kyseisiä suklaita maistanut

  VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig