kasvispiirakat lehtikaalin kera




Heippa kaikille ja terveiset tuulannelin keittiöstä pitkästä aikaa! Viime lauantaina iski inspiraatio ja niin päivä vierähti hellan ääressä. Vuoden vaihteessa aloitettu hyvinvointiprojekti antoi potkun etsiä uusia reseptejä eväsruokiin. Tällä kertaa resepti löytyikin omasta blogista parin vuoden takaa.

Kasvispiirakoihin laitoin pohjalle lehtikaalta, josta tuli uunissa todella rapsakkaa. Kasvistäytteen joukkoon laiton mukaan speltti risottijyvää. Näin sain täytteestä vielä ruokaisempaa.  


Pohjana näissä käytin graham täysjyvävehnäjauhoja. Minusta niistä tulee todella hyvä pohja, joka irtoaa helposti näistä pikku vuoista. Myös piirakan muoto pysyy jämäkästi kasassa. Olen alkuperäisen ohjeen löytänyt K-Ruoka.fi lehdestä nro 6/2016 mutta olen vähän muokannut ohjetta.

Piirakkapohja
3 dl Graham täysjyvävehnäjauhoja
100 g voita
1 tl suolaa
1 kananmuna 
1 rkl vettä

Valmista pohja nyppimällä jauhot ja voi keskenään, lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi, jaa osiin ja painele taikina piirakkapohjiin (halkaisija 10cm). Taikina riittää 5 -6  pieneen piirakkapohjaan.  Pistele piirakkapohjaa haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alatasolla n.10 min.

Täyte
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
1 dl Speltti risottojyvä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 prk fetajuustoa

Oman valinnan mukaan vihanneksia; parsakaalta, punajuurta, porkkanaa, bataattia, paprikaa ja reunoille lehtikaalta.

Keitä Speltti risottojyvä paketin ohjeiden mukaan. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään. Halutessasi voit esikeittää vihannekset vedessä. Itse wokkasin tällä kertaa paprikat ja porkkanan. 

Levitä esipaistettujen piiraiden pohjalle lehtikaali, kasvikset ja fetajuusto. Kaada päälle ruokakermaseos. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Seuraa ettei lehtikaali pala.


Valmiiden piirakoiden päälle ripottelin granaattiomenan siemeniä. Näin sain kivasta vähän makeaa twistiä suolaisten piirakoiden päälle. Lehtikaali on tällä hetkellä yksi suosikeistani. Mikä onkaan parasta ruokaremonttiin kuin lehtikaalismoothie kauramaidosta. 


Kuuluuko lehtikaali sinun suosikkeihin?



-tuulanneli


11 kommenttia

  1. Vitsit miten hyvän näköiset piirakat enkä epäile makuakaan! Meillä syödään lehtikaalta säännöllisesti ja suosituin tapa on paahtaa uunissa, yksin tai muiden kasvisten kanssa, jolloin siitä tulee ihanan rapea. Vähän sormisuolaa päälle ja nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maarit :) lehtikaaili on aivan huippu raaka-aine ja todella terveellinen myös. Uunissa siitä tulee todella rapsakkaa!

      Täytyypä kokeille vielä tuota sormisuolaa!

      Mukavaa tulevaa viikonloppua :)

      Poista
  2. Näitä on testattava jonain päivänä.Kaupungin kodissa ei ole uunia niin sitten kun tulen Suomeen niin jospa vaikka ehtis tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan :) lehtikaali toimii uunissa ja smoothiena se on myös todella herkullinen!

      Poista
  3. Kuullostaapa herkulliselta! Lehtikaalia ei ole kyllä pahemmin tullut testailtua enkä tiedä tuleeko välttämättä tulevaisuudessakaan, koska kaalit ainakin yleensä ottaen eivät valitettavasti mieheni vatsalle sovi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, mutta kokeilepas joskus itselle. Meilläkään ei kukaan muu syö näitä kasvisruokia kuin minä :)

      Poista
  4. Näyttää tosi herkullisilta! En ole lehtikaalia itse juurikaan käyttänyt, mutta voisi kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtikaalta voi todellakin käyttää lämpimissä ruuissa sekä vaikka leivän päällä. Kauramaidon kanssa lehtikaalista tulee todella herkullinen smoothie. Näin tulee myös päivän vihreät syötyä/juotua!

      Poista
  5. Lehtikaali on suorastaan toinen nimeni :D

    Tuli näistä kauniista piirakoista mieleen, että enpäs olekaan pitkään aikaan tehnyt sitä aikanaan sun reseptin innoittamana kokeilemaani parsakaali-fetapiirakkaa. (Kai siinä oli fetaa? Niin ainakin muistelen, mutta hyvää oli jokatapauksessa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Annukka :)

      Kyllä siinä ensimmäisessä reseptissä oli fetajuustoa ja niin oli näissäkin mutta ne fetat ovat piilossa tuolla vihannesten keskellä.

      Lehtikaali on hyvää!!!!

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta Tuula otan tämän talteen. Itsekin olen yrittänyt aloitta vuoteni hieman terveellisemmin joten tälläiset ruokaohjeet ovat tervetulleita.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig