Pätkissuklaajuustokakku Irish Coffee twistillä.



Enhän minä raaskinut säästää näitä kuvia ensi jouluun!  Laitetaan eetteriin meidän jouluinen pätkissuklaajuustokakku Irish Coffee twistillä. Tein tämän kakun eka kerran meidän kauneusbrunssille joulukuun alussa. Tykästyin makuyhdistelmään, joten päätin tehdä kakun meidän joulupöytään. Tämä kakku toimii loistavasti ympäri vuoden ja tottakai se on hyvä vaihtoehto tuleviin uuden vuoden juhliin.

Enää todellakin muutama päivä vuodenvaihteeseen Taas on vuosi vilahtanut sukkelaan ohi ja olemme kohta uusien puhtaiden sivujen äärellä. Kulunut vuosi kohteli minua hyvin loppujen lopuksi. Olen luonnostellut perinteistä vuosikatsaustani ja sitä tehdessä huomasin, että vuosi meni aika hyvin putkeen vaikka kaikki tavoitteet eivät toteutuneet. Ehkä ensi vuonna sitten!



PÄTKISSUKLAAJUUSTOKAKKU IRISH COFFEE TWISTILLÄ


Suklaamokkapalataikinasta n. 2 cm pohja halkaisiltaan 20cm kakkupohjaan

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl Valio maustettu rahka Irish cream & coffee 
1 dl tomusokeria
2 kpl pätkis patukoita
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä

Valmista suklaamokkapalataikina. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Ota taikinasta noin 2 cm pohja kakkuvuoan pohjalle ja paista yhdessä mokkapalojen kanssa ohjeen mukaan. Huomioi, että pohja nousee paistettaessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää maustettu rahka, tomusokeri,  sekä murskatut pätkissuklaapatukat joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatelehdet keihuvaan veteen. Kaada juokseva, tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte valmiin ja vähän jäähtyneen suklaapohjan päälle. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin. Anna hyytyä rauhassa.

Koristele juustokakku esimerkiksi pätkissuklaaraasteella ja suklaapaloilla.

Suklaamokkakakun ohje löytyy täältä (klik).




Valokuvissa olevien valkoisten piparien ohje löytyy täältä (klik). 🎄

Tämän vuoden joulu tulee jäämään mieleen juuri kiireettömyydestä ja rauhallisuudesta. Menimme joulun läpi matalalla profiililla ja hyvä näin. Valkoiset piparit, korvapuustit ja suklaajuustokakku olivat meidän joululeivonnaiset tänä vuonna. Tottakai suklaarasioita taisimme tuhota muutaman. Vähän housunvyötärö kiristää mutta eiköhän sekin normalisoitu arjen rutiineissa.

Tammikuussa mennään taas perinteisellä sokerittomalla. Se on jännä kuinka jo odotan sitä. Tammikuu 2019 taitaa olla jo neljäs kerta peräkkäin sokerittomalla eli voidaan puhua jo perinteestä. Uusi vuosi on mukava aloittaa pienellä pinnistyksellä ja laittaa samalla omaa ruokakuluttamista kuriin. 


Kivaa loppuvuotta kaikille!

-tuulanneli




5 kommenttia

  1. Oi tuo kakku näyttää herkulliselta. Täällä mentiin myös joulu matalalla profiililla. Ei stressiä eikä kiirettä. Ja nyt joulunpyhinä olen viettänyt pyjamapäivänkin.
    Olen myös ajatellut aloittaa sokerittoman uuden vuoden jälkeen. Ainakin nyt suklaaöverin jälkeen se tuntuisi ihanalta.
    Ei enää konvehteja kiitos!

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihanan kuuloinen kakku! 😍 Testasin siun ohjeella myös noita vaaleita pipareita ja niistä tuli niiiiin hyviä! Teki mieli koko ajan mussutella niitä 😂

    VastaaPoista
  3. Oi kun näyttää ja kuullostaa herkulliselta! Meillä on ensi keväänä tulossa tytön 1w-synttärit, johon ajattelin ehkä juurikin juustokakkua tehdä ja tämä voisi olla hyvä vaihtoehto :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää todella hyvältä, pitää kokeilla joskus! :)

    VastaaPoista
  5. Oi, näyttääpä hyvältä! En ole mikään makean ystävä, mutta tuota tekis mieli maistaa :)

    VastaaPoista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig